Den manglende snerydning på Gladsaxes fortove i sidste uge får formentligt ingen konsekvenser for det firma, der ellers er købt af kommunen til at sørge for, at fodgængere kan færdes sikkert på fortovene.
Entreprenøren, der i kontrakten har forpligtet sig til at rydde kommunens godt 300 kilometer fortove højst ti timer efter snefald var i sidste uge 35 timer om det, men trods flere advarsler og møder med forvaltningen, bliver der nok hverken tale om bod eller fyresedler til den nye entreprenør, der overtog opgaven per januar i år.
Kommunen betragter det som begyndervanskeligheder og vil gerne give firmaet en allersidste chance, før den højst utilfredsstillende snerydning får konsekvenser for firmaet.
I fredags skulle forvaltningen holde endnu et møde om fortovsrydningen, fortæller Robert Meisner fra den kommunale driftsafdeling:
- Det har mildest talt ikke været tilfredsstillinde, at det har taget ham så lang tid at få ryddet fortovene. Nu holder vi et møde for at afgøre, hvad vi fremover stiller op, siger han.
Med til overvejelserne hører også den nye entreprenørs vilje til at gøre en indsats. Og her betragtes det som et positivt træk, at han i torsdags indvilligede i at tage hele kommunen om igen, og fik indsat ekstra mandskab og maskiner.
Entreprenøren overtog i øvrigt opgaven efter en EU-liciation, hvor han var langt den billigste af udbyderne.
Drop alt om Gadeaktion Gladsaxe og indsæt i stedet et vagtværn til at holde et vågent øje med unge ballademagere.
Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, som mener, der skal nye metoder til, for at få bragt ro og orden i og omkring kommunens bygninger.
Især Høje Gladsaxe-området har længe har været plaget af uroligheder, bl.a. har personalet på det lokale bibliotek flere gange været udsat for trusler og chikanerier fra unge mennesker.
Men også på Center Pubben i Høje Gladsaxe er der problemer.
"Vi har haft bodegaen nu i lidt over to år. Og der har stort set været problemer, lige siden vi startede. Det har været alt fra brosten, der er blevet kastet igennem vinduerne, vi har haft flere indbrud og de daglige problemer består i, at der er "opholdssted" lige ude foran vores indgang, så folk tør dårligt gå ind og ud alene", fortæller Jeanette Helvig, medejer af Center Pubben i Høje Gladsaxe. Hun mener generelt, at det er en udmærket idé at oprette et vagtværn, men tror samtidigt, det vil flytte problemerne til andre steder".
Dansk Folkepartis forslag om at oprette et vagtværn vil blive diskuteret på onsdag, når byrådet samles for første gang i år.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)
Så skete det omsider, Gladsaxes integrationsråd har konstitueret sig, et lille år efter det første valgmøde.
Formanden for det nye råd hedder Kirsten Schalburg, der med sig i bagagen har tre priser for integrationsarbejde, blandt andet i kraft af sit arbejde som skoleinspektør, og som desuden var med til at stifte indvandrerorganisationen INDsam:
- Den største opgave for mig som formand bliver i første omgang at få samlet rådet. Vi er mange forskellige mennesker, både hvad angår etnisk oprindelse, men også med hensyn til baggrund. Der er ingen problemer i, at jeg som formand er etnisk dansker, for det er lige så meget etniske danskere, vi skal henvende os til. Der er bestemt brug for et integrationsråd i Gladsaxe, og at det har trukket ud så længe, betragter jeg som politiske intriger, jeg ikke vil gå nærmere ind på, siger Kirsten Schalburg og tilføjer:
- Blandt de første opgaver for integrationsrådet er at blive mere synlige og gøre mere opmærksom på os selv, siger den nybagte formand, der for nyligt er gået på pension og som derfor føler, at hun har den fornødne tid til arbejdet i integrationsrådet.
Rådets første møde finder sted sidst i januar, hvor de 14 medlemmer for alvor vil gå i gang med at drøfte de kommende års indsats.
Men allerede nu på onsdag er hun gæst i udsendelsen Den varme stol, som vi sender her på frekvensen klokken 07.30 med genudsendelse samme dag, klokken 17.30.
Nu skal også ældre Danmarksmestre fra Gladsaxe fejres ved byrådets årlige idrætsmodtagelse.
Det mener i hvert fald Venstremedlem af byrådet Kim Wessel-Tolvig.
Han foreslår, "at ikke kun unge mennesker deltager, men at alle Danmarks-, Europa- og verdensmestre fra det forløbne år bliver indbudt. Et mesterskab er nu engang et mesterskab, så længe vi ikke taler om et lokalt bodega-opgør i dart", hedder det bl.a. i forslaget.
De ældre mestre var med til idrætsmodtagelsen frem til 1997, hvor det blev lavet om, så det kun var unge mestre, der blev indbudt.
Holdningen dengang gik på, at en olympisk guldvinder på prisskamlen i rådhushallen ikke passede helt godt sammen med en oldboy, der var blevet Danmarksmester i 60 meter-løb.
"Jeg synes, at vi både skal have bredden og eliten med, de repræsenterer jo alle Gladsaxe uanset alder", begrunder Kim Wessel-Tolvig sit forslag, der i næste uge skal diskuteres politisk.
En 20-årig mand fik forleden frakendt sit kørekort for at have kørt over for rødt lys to gange på en tur op ad Søborg Hovedgade.
Med cirka 40 kilometer i timen kørte han begge gange over for rødt ved at overhale de bilister, der ventede på grønt. Det gjorde han via venstresvingbanen, og det var måske også gået, hvis ikke det lige havde været en af politiets civile patruljebiler, han overhalede.
Den ventende kriminalassistent fulgte efter ham og fik ham senere standset ved Batterivej.
Den unge mand, der nægtede sig skyldig, har udbedt sig betænkningstid for en eventuel anke til dommen, der ud over en bøde på 3000 kroner indebærer frakendelse af kørekort og krav om en ny køreprøve, før han atter må færdes på vejene i et motoriseret køretøj.