Licitationen over det 65 mio. kroner dyre oprensningsprojekt af Bagsværd sø må nu gå om.
Som pilotprojektet sidste efterår viste, så kunne det vand, der blev rystet fri fra bundslammet, ikke blive rent nok til at blive ledt tilbage i søen.
Skal oprensningen derfor blive til noget, så ser projektet så anderledes ud, både teknisk og økonomisk, at forudsætningerne i udbudsmaterialet for en licitationsrunde skal ændres.
Runden var i forvejen udskudt til først i marts måned i år, men bliver altså nu skubbet yderligere.
De tekniske vanskeligheder kan måske komme til at betyde, at oprensningsprojektet i dets nuværende form hænger i en tynd tråd.
Projektet har været, og er stadig, stærkt omdiskuteret og delt miljøfolk i flere lejre.
Mange mener nemlig, at søen ved hjælp af fisk kan biomanipuleres ren – et projekt til under 10 mio. kroner, mens andre finder at bundslammet skal fjernes for at få den bedste miljøløsning.
Det sidste vil søens folk, i dette tilfælde rofolket, blive gladest for – de mangler nemlig dybde under både og årer.
Miljøudvalgets formand, Lis Smidsholm (R), går personligt ind for den billigere biomanipulering, men skal som formand udføre byrådets flertalsbeslutning, der er den store omgang med fjernelse af bundslammet.
Lis Smidsholm siger til Nyhedsmagasinet, at "det er en helt ny situation, vi skal så at sige starte forfra med nye undersøgelser og forventer først at kunne sende projektet ud i en ny udbudsrunde til marts næste år".
Tre unge mænd, eller måske snarere drenge, fra Bagsværd er bag lukkede døre ved retten i Gladsaxe blevet varetægtsfængslet fire uger efter et væbnet røveri mod Den Danske Banks afdeling i Bagsværd i torsdags.
Drengene, de to på 17 år og en på 16, truede sig med en pistol til 80.000 kroner, men to af dem blev kun 19 minutter efter røveriet anholdt – den tredje fik politiet fat på senere på dagen.
Det var anklageren, der bad om lukkede døre ud fra et hensyn til gerningsmændenes alder, og fordi der er tale om tilståelsessager.
De tre er nu placeret i surrogatfængsler rundt om i landet, også Jylland, fordi der simpelthen er overfyldt af unge kriminelle de fleste steder på Sjælland.
Venstrefløjen i Gladsaxe Byråd bliver styrket af Ole Rasmussens skift fra Skraldelisten til SF.
Det mener i hvert fald det yderste venstrefløjsmedlem i byrådet, Emilce Nielsen fra Enhedslisten:
- Det vil altid være godt at have en gruppe at diskutere med, og jeg tror, Ole Rasmussen har stået meget alene, især efter Christianslyst blev solgt, siger Emilce Nilesen og tilføjer:
- Selvfølgelig havde jeg da gerne set, at Ole Rasmussen havde skiftet til Enhedslisten, men han er jo forhenværende socialdemokrat, så det skift havde nok været for stort et skridt. Men jeg synes, det er godt, han har gjort det.
At den politiske sagsbehandlings veje kan være uransagelige, viser en sag om en eventuel udvidet skolebuskørsel i Kagså-kvarteret.
Det hele begyndte med en orientering fra den kommunale forvaltning til medlemmerne af børne- og undervisningsudvalget.
Den beskrev, at forvaltningen ikke anså det for nødvendigt at udvide buskørslen for de yngste skoleelever, som lige er begyndt i skolefritidsordningen. Meddelelsen skulle blot tages til efterretning af politikerne og dermed være afsluttet uden debat.
Men Dansk Folkeparti ser gerne, kørslen bliver udvidet, og stillede derfor et forslag undervejs i mødet, men det blev afvist. Så stillede partiet samme forslag til byrådsmødet i sidste uge.
Her blev det afvist med henvisning til, at sagen skal behandles i dag på udvalgets møde. Men det er ikke forslaget, men en redegørelse, der er på dagsordenen, og igen skal politikerne ikke tage stilling til sagen, men blot tage den til efterretning. Derfor kræver Dansk Folkeparti, at mødedeltagerne får en tillægsdagsorden med forslaget. Sker det ikke, så vil partiet ikke tøve med at sende den …ja, tilbage til byrådet.
Om den langtrukne sagsbehandling skyldes tekniske trakasserier eller politiske principper, kan måske være en anelse svært at gennemskue, men en ting kan vi nok allerede slå fast nu; det bliver sikkert ikke det sidste, vi hører om skolebuskørslen i Kagså.
Selv om et halvt hundrede ejere af skorstene forrige år klagede over skorstensfejeren, så fortsætter Peter Heilesen også i år med tjansen som Gladsaxes skorstensfejermester.
Det har et flertal udenom Socialdemokraterne i byrådet besluttet.
Der var ellers jævnligt kommet klager over fejningen, der som en konsekvens sidste efterår blev sendt i udbud i form af en annonce.
Rigtig mange mestre bød sig til, men valget faldt altså på Peter Heilesen, der er 2. generations skorstensfejermester i Gladsaxe, idet han for nogle år siden overtog firmaet efter faderen.
TDC afbrød i går forbindelsen mellem Radio Gladsaxe og senderen i Høje Gladsaxe, cirka mellem klokken 07.45 og 08.20.
Dette bevirkede, at lytterne forgæves skruede på knapperne, da de annoncerede programmer blev forvandlet til skratten i højtalerne.
Kommunikationsfirmaet havde ikke fundet det ulejligheden værd at informere Radio Gladsaxe om denne planlagte afbrydelse, der skyldtes, at en transformator på senderen skulle udskiftes.
Vi havde derfor ikke mulighed for at orientere forvirrede lyttere, der i det tidsrum ikke kunne stille ind på de lovede programmer. Vi beklager de gener, der måtte have medført.