Onsdag den 22. januar 2003


Bedsteforældre til udlån

Lån en bedstemor eller -far et par timer hver søndag.

Det bliver tilbuddet til Gladsaxes børnefamilier, som ikke lige har en bedsteforælder ved hånden.

Projekt "Søndagslegestue" sættes i gang af Frivillighedshuset på Taxvej i Bagsværd, hvor frivillighedskoordinator, Annette Skov, fortæller:

- Der er mange, især enlige forældre, som ikke har kontakte med deres forældre, måske fordi de bor for langt væk. Derfor tilbyder vi nu, at de i et par timer kan komme med deres børn i søndagslegestue, hvor frivillige bedsteforældre kan lege med børnene og måske også give forældrene et pusterum, siger Annette Skov, som regner med, at søndagslegestuen begynder i slutningen af februar eller starten af marts.

Frivillighedshuset er ved at skrive foldere til børnehaver og vuggestuer og i øvrigt i gang med en oplysningskampagne, der skal gøre forældre opmærksomme på tilbuddet, som primært er rettet til de to- til syv-årige børn.

På nuværende tidspunkt har fem reservebedsteforældre meldt sig til udlånet, som skal finde sted hver søndag fra 10 til 14.


Ikke mildere dom til tyv

Østre landsret stadfæstede i går den dom på et års ubetinget fængsel, som retten i Gladsaxe i maj 2002 idømte en 23-årig mand for i februar sammen med en kammerat at have stjålet udstyr for 17.000 kr. hos en bilforhandler. Da de kort efter tyveriet blev anholdt, opgav han desuden falsk navn til politiet.

Straffen er sammensat af ti måneders betinget fængsel fra en tidligere dom, som nu gøres ubetinget, og to måneders ubetinget fængsel for de nye lovovertrædelser.

Hans kammerat var på grund af gode personlige forhold sluppet med en betinget dom, og forsvareren havde satset på, at noget lignende kunne lade sig gøre for hendes klient.

Men det støttede ikke hans sag, at han siden byretsdommen havde tilføjet endnu nogle forhold til sin i forvejen ganske omfattende straffeattest.


Indvandrere glade for bibliotekernes tilbud

Gladsaxe-bibliotekernes tilbud til flygtninge og indvandrere har så stor efterspørgsel, at bibliotekerne udvider arbejdet.

Irene Scherling er bibliotekar ved Høje Gladsaxe Bibliotek og desuden koordinator for flygtninge og indvandrerarbejdet på bibliotekerne i Gladsaxe:

- Vi skal blandt andet have personalemøder, så alle ved mere om dette område og lave mere pr i lokale beboerblade, siger hun.


Forsikring dækker ikke ved terror

Hvis Gladsaxe rådhus bliver bombet ved en terroraktion, eller terrorister hælder giftstof i drikkevandet, så er der ingen forsikringsmæssig dækning af følgerne.

Forsikringsselskaberne har nemlig efter World Trade Center generelt enten opsagt eller undtaget dækning ved terror i brandforsikringer og ulykkesforsikringer.

Amtsrådsforeningen forsøger nu på initiativ fra embedsmænd i Københavns amt at undersøge muligheden for en samlet statslig løsning. Amtet bliver nemlig også kun i begrænset omfang dækket ved skader, der opstår ved terrorhandlinger.

I Gladsaxe kommune har situationen med den manglende dækning ikke været diskuteret, men juridisk direktør Frede Mølgaard siger til Nyhedsmagasinet, at det nok er en overvejelse værd at se nærmere på problemstillingen.


HUR: Erhvervspark ikke væsentlig miljøbelastning

TV-byen i Gladsaxe kan sagtens omdannes til en erhvervspark, når DR om føje år rykker til Ørestaden, i hvert fald ikke set fra en miljømæssig synsvinkel.

Det har HUR, Hovedstadens Udviklingsråd, afgjort efter en særlig vurdering af virkningerne på miljøet, en såkaldt VVM-redegørelse.

Størst påvirkning ved skiftet fra tv-virksomhed til kontor- og serviceerhverv er stigningen i trafikken til og fra området.

Naturområderne i TV-byens nærhed bliver ifølge HUR påvirket visuelt, men ikke i en så væsentlig grad, at det ikke kan accepteres i et byområde, som Mørkhøj-delen af Gladsaxe altså vurderes til at være.

Klager over HURs afgørelse skal sendes til Naturklagenævnet inden den 4. februar, hvor klagefristen udløber.


Hjælp til folkedanserstævne

Når mellem 1.000 og 2.000 spillemænd og folkedansere gæster Aldershvile til sommer, så sker det formentligt med en garanti om underskudsdækning fra Gladsaxe kommunes side.

Det årlige Aldershvilestævne bliver arrangeret af folkedanserforeningerne i Gladsaxe, som har ansøgt kommunen om at få dækket det forventede underskud på godt 55.000 kroner.

De penge burde være grund til at tro, at arrangørerne får. Sidste år betalte Gladsaxe nemlig hele underskuddet på næsten 77.000 kroner.

Og det er det samme beløb, som forvaltningen i år foreslår at yde i tilskud via tilskud til kulturelle foreninger.

Også Søborg Kantori/Meilekoret har søgt tilskud fra den pulje. I dette tilfælde handler det om et driftstilskud til koret og embedsmændene foreslår, at sangerne får 3.000 kroner til hjælp til driften.

Folkeoplysningsudvalget skal i dag behandle de to ansøgninger.