Fredag den 31. januar 2003


Gladsaxe i arbejdsretten

Gladsaxe kommune er indbragt for arbejdsretten af lærernes faglige organisation.
Det er forsinkede lønudbetalinger og ditto arbejdsplaner på flere skoler i Gladsaxe, der har resulteret i, at lærere fra tre skoler er prøveklud i arbejdsretten, i en sag mellem Lærernes Central Organisation og Gladsaxe kommune, der repræsenteres af Kommunernes Landsforening.
 
Formand for lærerne i Gladsaxe, Henrik Poulsen, lægger samtidig vægt på, at den kommunale forvaltning ikke har overholdt en aftale med lærerforeningen, som i første omgang indvilligede i at give forvaltningen mere tid:
"Der var i sommeren 2000 problemer med et nyt edb-system, som bevirkede, at lærernes aktivitets- og mødeplaner blev forsinkede og ikke kom fire uger før skolestart, som ellers er aftalen, samtidig var der også problemer med udbetalinger af løntillæg. Vi var så venlige, at vi gav kommunen en længere frist, men det hjalp ikke, derfor er der i dag en sag. Forholdene er senere kommet i orden, men der er gået storpolitik i det, fordi lærerforeningen skønner, at problematikken omfatter måske 20.000 lærere rundt omkring i landet. Derfor er lærere fra de tre skoler i Gladsaxe sammen med lærere fra to andre kommuner nu med i denne prøvesag", siger formanden for Gladsaxes Lærerforening, Henrik Poulsen.
 
Parterne afsluttede for nyligt deres forklaringer i arbejdsretten, og nu skal de tre højesteretsdommere så overveje sagen, inden de til marts afsiger dom.
Og skulle sagen falde ud til lærernes fordel, venter mange lignende sager.
Men da de formodes at ville få samme udfald, er det mest sandsynligt, at KL på kommunernes vegne i stedet for nye retssager vælger at indgå forlig.

Hjemløs flyttet ind på rådhus

En hjemløs social klient i Gladsaxe er flyttet ind på kommunens rådhus, hvor han uforstyrret ligger og sover i hele åbningstiden.
Manden samler tre skamler, hvorpå han så lejrer sig – til stor forundring for både ansatte og borgere med ærinde på rådhuset.
 
Politiet vil ikke smide manden væk eller give et tilhold, fordi der ikke er sat forbudsskilte op i rådhushallen. Så i princippet kan hvem som helst både spytte på gulvet, lægge sig til at sove eller andre finurligheder, som der ikke er skiltet imod.
Foreløbig har den hjemløse haft husly i dagtimerne på rådhuset en uges tid, alle dage fra kl. 10-14, undtagen torsdag, der er en sove-længe-dag med en åbningstid på 7½ time.
 
Den hjemløse har længe været i fejde med den kommunale socialforvaltning, og indflytningen skal formentlig ses i forlængelse af den.

Snyd med lejligheder

Nu kommer der også en sag fra Gladsaxe politi mod "Oldehajen" eller "Boligheksen", som Ekstra Bladet har døbt den 70-årige kvinde fra Nordsjælland, der udlejer lejligheder, hun ikke ejer.
Dermed har kvinden strøget for godt en halv million kroner i indskud fra intetanende folk, der tror de betaler til et reelt lejemål.
 
Kvinden har siden midt i januar siddet varetægtsfængslet i Lyngby, hvor sagen også kommer til at køre for retten. Senest altså med en sag fra bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi, der har færdigefterforsket efter en anmeldelse fra en mand, der har betalt 48.000 kroner i indskud til "Oldehajen" for en lejlighed, som kvinden intet har at gøre med.
 
"Kvinden skaffer sig typisk råderet over lejlighederne ved selv at indgå lejemål, uden dog at betale en øre til udlejeren. Derefter lejer den 70-årige så videre ud og sikrer sig lejerens indskud, der almindeligvis ligger i størrelsesordenen 50.000 kroner", forklarer Henning Nielsen, leder af Gladsaxe politis bedrageriafdeling.

Kommuner får nemmere ved at afsløre socialt bedrageri

Folk, der modtager kontanthjælp og samtidig arbejder sort, skal vare sig fremover.
Kommunerne får nemlig nemmere ved at komme ud på arbejdspladserne og kontrollere mistænkelige forhold.
Hidtil har der skullet enten en retskendelse eller selskab af Arbejdsdirektoratet til for at tjekke en arbejdsplads.
Men et nyt lovforslag fra socialministeren vil ændre på den sag, og det bliver budt velkommen af den juridiske direktør i Gladsaxe kommune, Frede Mølgaard, der også er chef for kommunens særlige aktionsgruppe mod socialt bedrageri og skattesnyd.
 
"Vi vil undgå det store bureaukratiske apparat, der hidtil har skullet til for at sætte gang i en sådan aktion mod en arbejdsplads. Både direktoratet og vi har begrænsede ressourcer, hvilket også har sat grænser for, hvor ofte vi har kunnet etablere så tidskrævende opgaver", siger Frede Mølgaard.
 
Aktionsgruppen mod socialt bedrageri har eksisteret i tre og har blandt andet i den tid sammen med Arbejdsdirektoratet på seks arbejdspladser afsløret snyd i lige så mange tilfælde.

Triumfen fortsætter på Gladsaxe Teater

Triumftoget på Gladsaxe Teater fortsætter efter weekendens premiere på musicalen Cabaret.
Et enigt anmelderkorps var ved at kamme over i begejstring over forestillingen, og de gode anmeldelser har i den grad smittet af på billetsalget.
Allerede nu er der næsten udsolgt helt frem til april, og derfor har teatret forlænget spilleperioden med foreløbig tre uger.
Dermed får endnu flere mulighed for at lægge vejen forbi The Kit Kat Club på Buddinge Hovedgade og opleve Gladsaxe Teaters version af Cabaret med henholdsvis Paprika Steen og Charlotte Munck i den altoverskyggende hovedrolle som Sally Bowles og Troels Lyby som konferencieren der kæder historien og showet sammen.

Pris til Herlev Amtssygehus

To medarbejdere fra Herlev Amtssygehus modtog i går Københavns Amts medarbejder-idepris.
Køkkenchef Michael Allerup Nielsen og produktionsleder Camilla Bitz fra sygehusets centralkøkken fik prisen for en madordning, der ikke alene gør patienterne hurtigere raske og mere tilfredse med hospitalsmaden, men som også reducerer mængden af rester betragteligt.
Det skønnes, at sygehuset på den måde slipper for at smide 47 ton mad ud om året.
 
Ordningen, der begyndte som et forsøg, blev i november sidste år gjort permanent, og ikke underligt er formanden for det amtslige sygehusudvalg, socialdemokraten Leif Flemming Jensen stolt over ordningen.
"Det er et godt initiativ, som giver sygehuset mange fordele. De to andre af amtets sygehuse gør også mange gode ting, men det er da klart, at vi i sundhedsudvalget har bedt dem kigge lidt på Herlev og lade sig inspirere", siger han.
 
De to prismodtagere fik hver 20.000 kroner.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet