Mandag den 2. Juni 2003


Is ude og inde

Skøjteglade borgere i Gladsaxe kan se fortrøstningsfuldt på fremtiden. Som den politiske stemning er lige nu, så ser det nemlig ud til, at både den indendørs og udendørs skøjtning får gode kår.
 
Kultur-, fritids- og idrætsudvalgets formand, socialdemokraten Peter Nielsen, siger efter udvalgets seneste møde:
"Der er i udvalget stor interesse for den udendørs bane, selvom nogle måske er blevet lidt køligere overfor banen efter at have set udgifterne til driften. Der er også en positiv indstilling for en ny hal med tilskuerpladser, så der skulle være gode muligheder for både de organiserede og uorganiserede skøjteløbere i årene fremover".

Indbrud efter værdifulde lamper

Regattapavillonen i Bagsværd og lampefabrikken Louis Poulsen i Søborg blev i sidste uge ribbet for værdifulde PH-lamper, koglelamper og akademilamper.
 
Også på en adresse i Herlev er tyvene gået målrettet efter de dyre og eftertragtede lamper, der går for priser på omkring de 10.000 og opefter.
 
Gladsaxe er tidligere blevet hærget af den type lampetyverier. Eksempelvis forsvandt samtlige PH-lamper fra festsalen i Høje Gladsaxe skole for et par år siden.
De stjålne lamper vil næppe blive budt ud til salg i Gladsaxe, men skulle man støde på en lampe til lidt under den normale salgspris, så er det nok en god idé at takke nej, idet der formentlig vil være tale om tyvegods.

Miljøkampagne for mekanikere

Bilværksteder i Gladsaxe kan forvente en snarlig kampagne, der skal få dem til at være mere miljøbevidste i deres arbejde.
Det fortæller formand for miljøudvalget, den radikale Lis Smidsholm, der siger om kampagnen:
"Vi skal finde ud af, om der på værkstederne er mulighed for at bruge andre og mindre giftige midler, eller gøre det på en anden måde, så olien for eksempel ikke siver ned i vores grundvand. Kampagnen skal tilrettelægges med brancheforeningen, der selvfølgelig ved en masse om, hvad der kan lade sig gøre", siger Lis Smidsholm, der tilføjer, at det forud for kampagnen skal undersøges, hvor stort et forureningsproblem værkstederne udgør.

Borgerne er syge i længere tid

Antallet af Gladsaxe-borgere, der modtager sygedagpenge over længere tid, er stigende.
Alt afhængigt af, hvilke tal man sammenligner, er stigningen i forhold til sidste år enten på otte eller 45 procent for de borgere, der har været sygemeldte i mere end et år.
 
Det viser tal fra socialforvaltningen, der dels sammenligner det første kvartal med sidste års ditto og får en stigning på de otte procent, hvorimod den langt mere markante stigning fås ved at sammenligne første kvartal i år med sidste kvartal i 2002.
 
Men uanset, hvordan man kigger på tallene, er der altså tale om en stigning, også hvad angår længden af sygdomsperioden, der er blevet næsten to uger længere, så den nu er på 41,7 uge.

Stadig modstand mod vejudvidelse

Selv om udbygningen af motorring 3 fra fire til seks spor formelt blev vedtaget af Folketinget i sidste uge, har modstanderne af udvidelsen ikke opgivet at få landspolitikerne på andre tanker.
Miljøorganisationen Noah har nemlig flere anker til det grundlag, som beslutningen er truffet på, heriblandt de omkostninger, som selve byggearbejdet vil få, siger Ivan Lund Pedersen:
 
"Det er slet ikke udregnet, hvor store omkostningerne er, men udenlandske undersøgelser, på sammenlignelige vejstrækninger viser, at et byggeri af den størrelse ikke får betalt sig ind. Og desuden har Vejdirektoratet afvist, at det vil af nogen mærkbar indflydelse at få en letbane, men det har vist sig blandt andet i Paris, at biltrafikken reduceres med 25 procent", siger Ivan Lund Pedersen og tilføjer:
"Selv om Folketinget har vedtaget udvidelsen, så har man jo før hørt om, at de har skiftet mening".
 
Fra det statslige Vejdirektorat lyder det, at der forude venter flere år med arbejde på en af hovedstadsområdets mest trafikerede motorveje, og de mange bilister, der dagligt benytter motorring 3 må forvente, at anlægsarbejdet vil påvirke trafikken, når arbejdet påbegyndes.

Psykiatriske tilbud undersøges

Psykiatriske patienter skal i højere grad behandles hjemme end på sygehuset.
Det bliver konsekvensen, når København Amt over de næste to år vil nedlægge sengepladser til at behandle psykisk syge, heriblandt et helt afsnit på Psykiatrisk Center Ballerup.
Men det er endnu for tidligt at vurdere, hvilke følger det vil få for Gladsaxe kommune og dens borgere, konstaterer politikerne i kommunens socialudvalg.
 
Det er ellers blandt andet til Ballerup, at Gladsaxes psykiske patienter henvises, og med en melding fra amtet om at sengepladser skal nedlægges og at den åbne og ambulante behandling skal opprioriteres, betyder det, at kommunerne kommer til at overtage i hvert fald en del af behandlingen. Derfor er den kommunale socialforvaltning nu sat til at undersøge, hvor hyppigt Gladsaxe har haft borgere til behandling i Ballerup.

gladsaxe.dk højdespringer på hitliste

Gladsaxe kommunes domicil på internettet er på kun et år sprunget fra en 83. plads til en 13. plads på IT- og Telestyrelsens hitliste over kommunale hjemmesider.
 
Internetsiderne er blevet målt og vejet ud fra kriterier om brugervenlighed, nytteværdi og åbenhed, og gladsaxe.dk, som hjemmesiden hedder, scorer gode karakterer for blandt andet åbenhed om sagsbehandling og for let navigation.
 
Informationschef Henriette Rald siger om 13. pladsen: "Det er et meget tilfredsstillende resultat. Vi har jo det sidste år lagt et kæmpe stykke arbejde i at lancere en ny version af vores hjemmeside. Og det er rart, at de tanker vi har gjort os, har vist sig at være i den rigtige retning", siger Henriette Rald.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet