Mandag den 16. Juni 2003


Protester mod seniorbyggeri fortsætter

Beboerne i området omkring- og bag Søborg Torv fortsatte i weekenden deres protest mod det foreslåede byggeri af seniorboliger på det store græsareal ved Høje Søborg II.
 
I lørdags var de bekymrede borgere samlet på Gladsaxes nok mest omtalte græsplæne, for at diskutere byggeplaner med fremmødte og forbipasserende.
 
"Det bliver bestemt ikke den sidste aktion. Planen skal i høring efter sommerferien, og inden da er vi nødt til at markere os og fortælle, at det her betyder så meget for os. Vi vil ikke finde os i, at politikerne bare siger, at vi må acceptere nogle bebyggelser", siger beboerne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Drikkevand til behandling

Skal Gladsaxe omgå den nationale holdning til, at drikkevand skal være ubehandlet, eller skal kommunen sætte gang i en behandling af forurenet grundvand, så det bliver drikkeklart?
 
Det principielle spørgsmål skal det politiske miljøudvalg tage stilling til i denne uge. Et af de medlemmer, der er noget loren ved vandbehandlingen, er socialdemokraten Mette Marie Schmidt:
"Jeg er nervøs for, at fokus bliver fjernet fra forureningerne, hvis vandværkerne bare kan lade stå til og ikke behøver at passe på deres grundvand, men bare kan lade stå til, så har vi et miljømæssigt og økonomisk problem".
 
Sagen bliver debatteret i miljøudvalget på torsdag.

Cykelstrategi hilses velkommen

De kommunale vejfolk i Gladsaxe skal nu to gange årligt selv trampe samtlige cykelstier igennem.
Det sker for at sikre, at stierne er i den forventede tilstand, som fremover i øvrigt ventes at blive langt bedre.
 
Cykeltrafikken i Gladsaxe skal nemlig have en selvstændig strategi, mener politikerne i trafik- og teknikudvalget.
En strategi, som skal give stierne bedre snerydning, de skal være renere, huller i stierne skal repareres systematisk og jævnheden skal generelt opprioriteres.
Dertil skal der bruges 17 millioner til cykelstier på Vandtårnsvej og 12 millioner til anden stiforbindelse.
 
Alt sammen initiativer, som bliver hilst velkommen af Gladsaxeafdelingen af Dansk Cyklist Forbund – ikke mindst fordi mange af forslagene oprindeligt kommer fra forbundet selv, siger cyklisternes i øvrigt afgående lokalformand, Peter Bo Nielsen:
"Et af forslagene er fremsat for over 18 år siden, men det at det bliver nævnt er da et positivt tegn og et skridt fremad. Gladsaxe kommune har en lav vedligeholdelsesmæssig vejstandard, så en forbedring på det område hilses også velkommen".

Indkøb med falsk betalingskort

Et falsk udenlandsk betalingskort bliver i øjeblikket benyttet i Gladsaxe politikreds af en ung afrikansk mand.
I Bagsværd brugte manden først kortet på Q8-tanken på Vadstrupvej, hvor han købte for 500 kroner tobak og sodavand.
Efter købet fattede ekspedienten mistanke til manden og advarede kollegaen på Shell-tanken på Bagsværd Hovedgade.
Det var godt tænkt, for fem minutter efter stod manden med det falske betalingskort i Shell-tanken for at købe ind der også.
Inden det nåede så vidt, ringede tankpasseren dog til politiet, hvilket fik afrikaneren til at stikke af.
Trods et godt signalement er manden endnu ikke blevet grebet.

C: For mange fejl i integrationssager

På trods af mangeårig indsats, er der stadig mange fejl i sager om integrationsydelser i Gladsaxe kommune.
For mange fejl, mener den konservative Henrik Sørensen, som på byrådet møde i sidste uge gik på talerstolen for at bede forvaltningen oppe sig.
"Det er fejl i revisionen, som har været i forbindelse med udbetaling af tilskud til flygtninge- og invandrere under integrationsloven. Der har været fejl i fem ud af 12 sager. Og det er simpelthen ikke tilfredsstillende", mener Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet