Et kulturhus i Gladsaxe? Nej tak, lyder det fra kulturen selv.
De kulturelle foreningers formand, Peter Colmorten, ærgrer sig i dag bitterligt over en formuleringsforskel, for han frygter nemlig, at de næsten 70 lokale foreningers behov langt fra bliver dækket med det kulturhus, som er blevet skitseret for politikerne:
- Det er skudt langt over målet. Der er i den grad behov for faciliteter til foreningerne, men ikke for et kulturhus. Vi har selv været med til at komme med et oplæg, men der har vi desværre kaldt det for et kulturhus. Vi skulle selvfølgelig have kaldt det et foreningernes hus i stedet. Det nytter jo ikke noget at have et mausoleum for professionelle, det kommer ikke foreningerne til gode, så jeg synes, politikerne skal sadle om og give det lokale kulturliv det, der virkelige er behov for, nemlig plads, og ikke et sted, hvor vi skal bede om lov til at komme.
I oplægget opridses flere muligheder, og børne- og kulturdirektør ved Gladsaxe kommune Svend Erik Haase understreger, at det skal være et professionelt hus, men hvor der også i et eller andet omfang skal være plads til lokale amatører.
Ungdommen var med helt fremme i forreste række, da arbejdernes internationale kampdag i går blev markeret i Gladsaxe, traditionen tro med en række 1. maj møder.
SF og enhedslisten holdt fælles 1. maj på Buddinge skole, og blandt deltagerne i det velbesøgte møde var Sofie Bødtker og Mette Berthelsen fra SF´s Ungdom.
"Der er nogle ting i verden og i Danmark som er uretfærdige. 1. maj er en god kampdag hvor man kan vise, at man synes, der er noget, der er uretfærdigt. Og at man gerne vil gøre noget ved det", siger Mette Berthelsen.
Også hos socialdemokraterne i Bagsværd var ungdommen repræsenteret.
"Det er det tidspunkt på året, hvor man mødes og ser gamle ansigter, som ikke er så aktive normalt. Og det betyder stadig meget, at man kan gå ud og vise, at vi har en sag vi kæmper for", siger
formanden for socialdemokraternes ungdom, DSU, i Gladsaxe, Johan Vibeholdt, som nåede at deltage i ikke færre end tre 1. maj møder.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)
Vadstrupgårdsagen, hvor en pædagogmedhjælper blev dømt for overgreb på en række børn, bliver nu endnu en gang genstand for en bog.
Tidligere er blandt andet Cavlingprismodtageren fra 1998 Tonni Vinkel Sørensens artikler om sagen udkommet som bog, og nu er bogen om prismodtagerens arbejdsmetoder så på vej.
Forfatter er tidligere seminarielektor Finn Held, der siger om den kommende bog: "Jeg har fulgt sagen på alle leder og kanter og ligger ikke blot inde med en masse artikler fra lokalavisen og Jyllands-Posten, men også en mængde andet materiale. Bogen vil dække den journalistiske dækning af sagen. Den vil afsløre den insinuationsjournalistik, der er blevet benyttet, hvor reelt én klage bliver til en sandhed om mange, blot ved en gentagelse af det usandfærdige".
Finn Held regner med at sætte sidste punktum i bogen i løbet af sommeren.
På mandag er der ekstra god grund til at kigge efter i ungernes skoletasker.
Deri burde der nemlig ligge et ganske eftertragtet katalog, siger fritidskonsulent i Gladsaxe kommune Ivan Klitte:
"Det er selvfølgelig sommerferieaktiviteterne, det handler om. Vi bliver allerede nu kimet ned af forældre, der vil høre, hvornår de starter og hvad børnene kan gå til. Nu ligger kataloget klar og så er det bare med at gå i gang med at studere de 34 aktiviteter, vi byder på i år. Det koster 60 kroner for en uge, bortset fra i biffen, hvor fem film koster 125 kroner.
Der er kommet en ny tilmeldingsmåde i år, som de faste kunder lige skal være opmærksomme på, men det står alt sammen beskrevet".