Onsdag den 21. Maj 2003


Katastrofale følger for handicappede børn

Der er umiddelbart kun ringe chance for, at de handicappede børn i Gladsaxe, der i dag går på en almindelig folkeskole, kan fortsætte i deres vanlige klasse efter sommerferien.

Det vurderer Gladsaxes Lærerforening, vil blive den katastrofale følge af Københavns Amts bebudede reduktion i støttetimerne.

Ifølge næstformand Poul Hansen vil det nemlig være praktisk talt umuligt at lade børnene fortsætte i folkeskolen med færre støttetimer, for det vil gå for meget ud over de øvrige børn i klassen, vurderer han.

Og en plads i en amtslig institution vil klart være en forringelse for børnene, mener han:

- De har det bedst i deres folkeskole, hvor de jo er vant til at gå. Og der er jo også en grund til, at de er blevet henvist dertil og ikke et amtsligt undervisningstilbud. De kan være gode nok, men de børn, der er enkeltintegrerede på skolerne vil være dårligere stillede, fordi det er svagere børn, der går der, og hvis de skal overflyttes i huj og hast, vil det bare gøre det hele endnu værre, siger næstformand ved Gladsaxe Lærerforening, Poul Hansen.


Havefolket får nej

Kolonihaveejerne i Gladsaxe skal ikke regne med at få ændret på opsamlingen af skraldet.

Det tyder et brev på, der er på vej til kolonihaverne fra Gladsaxe kommune, hvor det formentligt fastslås, at haveforeningerne fremover skal bringe sit haveaffald og storskrald hen til centrale opsamlingssteder.

Det har været realiteten for havefolket siden første april, i modsætning til tidligere, hvor renovationsselskabet hentede ved døren.

Men efter kommunen skiftede selskab, har det vist sig, at det nye firma ikke er forpligtet til at tage skraldet ved havelågen.

Det kommende kommunale svar får dog ikke havefolket til at kaste håndklæde i ringen.

Ved et møde i går eftermiddags blev strategien nemlig lagt for det næste skridt.

Jørgen Fritsche, områdeleder for 14 haveforeninger og medlem af hovedbestyrelsen af kolonihavelandsforbundet, siger:

- Vi holdt møde i går og fortsætter i dag, for at komme med et oplæg til hovedbestyrelsen, der så skal afgøre, om vi skal klage til Tilsynsrådet eller gå rettens vej eller noget helt tredje.

Forvaltningens udkast til det omtalte svar bliver politisk behandlet i miljøudvalget i morgen.


Hårde skud mod folkeparti og kommune

Der bliver skudt med spredehagl i en ny bog om Dansk Folkeparti bag facaden, en bog som tidligere medlem af Folketinget, Inge Refshauge, og tidligere medlem af Gladsaxe byråd, Irma Henriksen, står bag.

Bogen, der udkommer på mandag, er på 240 sider, hvoraf Irma Henriksen står for langt de fleste.

Irma Henriksens indlæg beskriver, hvordan hun i lang tid i byrådsperioden 1998-2001 var en lydig marionetdukke. Hvordan partiet lider af en afsindig topstyring og hvordan hendes egen gruppeformand var ekspert i at manipulere. I bogen giver hun et eksempel; "det brød helt sammen, da vi på et af mine udvalgsmøder havde en stor politisk sag på dagsordenen. Min formand var på Christiansborg, hvorfra han ustandseligt ringede til mig og væltede over 35 ændringsforslag ned over mit hoved".

Hun beskriver en byrådskollega og partifælle som en kylling, hvordan hun i byrådet blev mødt med latter og hån, og om chikane fra en socialdemokrat, som "væltede gemene uhyrligheder ud af sit savlstruttende spritlugtende flab".

Enhedslistens politiske indlæg beskrives som værende i "brækklasse A".

Socialdemokraterne er gennemsyret af pamperi og kammerateri, den radikale plejemor hudflettes, Vadstrupgårdsagen bliver vendt, skrankepaverne i kommunen får en over nakken, ligesom bogen fortæller om Irma Henriksens arbejde som bisidder for sociale klienter, om hendes trakasserier med politi, dødstrusler og om hendes psykiske problemer.

Irma Henriksen anbefaler i bogen en djævleuddriver i form af en psykiater til Pia Kjærsgaard, hun har selv brugt en med succes. Der fortælles om en lusket og udemokratisk opstillingsprocedure i partiet, om en diktatorisk gruppeformand med umiskendelige mindreværdskomplekser og om en iskold og kynisk lokalformand i det parti, som hun forlod i forrige byrådsperiode.

I dag er Irma Henriksen medlem af det konservative parti.

Bogen "Kvindeskæbner i dansk politik" udkommer på forlaget Prudentia og koster 168 kroner. Uddrag af bogen vil i løbet af onsdag blive lagt ind på forsiden af denne hjemmeside.


Venskabsbyer i EU-lære

Estland, Polen og Ungarn er ved at være ret så gode venner med resten af Europa – i hvert fald den del, der er medlem af EU, herunder Danmark.

Tre af byerne fra de nævnte lande bliver nu klædt ekstra godt på til det kommende medlemskab. De er nemlig gode venner med Gladsaxe.

Fra Estland er det venskabsbyen Haabersti, fra Polen Koszalin, og fra Ungarn er det Veszprém. Og til februar næste år arrangerer Gladsaxe kommune en særlig konference for de tre byer om erfaringerne med EU-udbud og den overordnede lovgivning.

Det kan der komme noget godt ud af for alle parter, mener Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst: "Ud over at vi kan øse af vores egne erfaringer med EU, så vil vi også koble folk fra Kommunernes Landsforening på konferencen. Konferencen er god for os, fordi vi så skal stoppe op og gøre status på, hvad vi egentlig har af erfaringer. Bortset fra erfaringsudvekslingen betyder dette også meget for den mellemfolkelige forståelse, og den lægger jeg stor vægt på".


Kultur for børnene

Den traditionelle forårsbebuder i Gladsaxe, Klubbernes Dag, bliver i år slået sammen med en børnekulturel dag, for at markere børns ret til kultur.

Slaget skal slås nu på lørdag, den 24 maj, på Grønnegården på Transformervej, og programmet er spækket af tilbud for og med børn og unge; foruden boder med gøgl, mad og drikke vil der være udstillinger fra klubber og foreninger, gocart og street-hockey, hesteopvisning, børnerock, dyrskue og meget meget mere.

Og på Torvegården melder dyrepasser Per Bekker om travlhed før det årlige dyrskue:

- Vi har i de sidste 14 dage været i fuld gang med at gøre dyrene klar til fremvisning, og det er altid noget, børnene glæder sig meget til. Selvfølgelig handler det om præmier, men børnene er faktisk også meget glade for at få vise sine dyr frem, fortæller Per Bekker, som har været med til dyrskuet ligeså længe, der har været dyr at skue til Klubbernes dag, nemlig i 16 år.

Børnekulturdagen foregår i år som nævnt også på lørdag, for de større børn ligeledes på arealerne ved Grønnegården, for de mindste er det i Bagsværd Svømmehal, det sker.

Børnekulturdagen og Klubbernes dag kan opleves fra klokken 12 til 17.