Tirsdag den 11. Marts 2003


Nedrivning i stedet for renovering af skøjtehallen

En splinterny skøjtehal i Gladsaxe. Uden plads til tilskuere. Pris: 30 millioner kroner.
Det er alternativet til den omfattende renovering af Gladsaxe Skøjtehal - et arbejde, som har vist sig at blive langt dyrere end forventet.
På budgettet frem til 2010 er der oprindelig afsat 7 millioner kroner til istandsættelsen, men i dag vurderes udgifterne til renoveringen at beløbe sig til 21 millioner.
Derfor foreslår kulturforvaltningen nu, at man undersøger muligheden for simpelthen at rive skøjtehallen på Isbanevej ned og bygge en ny.
 
Men dét forslag vækker bestemt ikke begejstring hos de lokale ishockeyspillere.
"Det ville da være en glimrende, at få en ny skøjtehal, men hvis der ikke skal være tilskuerpladser, så bliver det utrolig svært at drive ishockeyforening i Gladsaxe fremover. Det vil betyde, at vi ikke har noget økonomisk grundlag for at lave en seriøs ishockeyafdeling. Vi har ikke nogen mulighed for at få sponsorer og vi har ikke mulighed for, på længere sigt, at få et eliteseriehold, som kan skabe tv-indtægter. Allerede i dag er vi meget afhængige af sponsorer og af de tilskuere, der kommer", siger næstformand i Gladsaxe Ishockeys bestyrelse, Henrik Klinkvort.
 
Bestyrelsen vil nu tage kontakt til kommunen for at høre nærmere om skøjtehalsplanerne, men allerede i dag er sagen til drøftelse i kultur- fritids- og idrætsudvalget.
Her skal politikerne bl.a. tage stilling til, om den planlagte renovering af hallen nu skal sættes i bero, og om der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som inden maj skal komme med et forslag til en ny skøjtehal i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Oprørte naboer kæmper for friareal

Beboere i området omkring- og bag Søborg Torv kæmper for at bevare det 6.500 kvadratmeter store friareal ved Høje Søborg II, som i et nyt forslag til lokalplan anbefales omdannet til seniorboliger.
Flere af naboerne er så oprørte over udsigterne til at miste det grønne område, at de overvejer selv at købe arealet.
 
"Vi er så oprørte, så det kunne sagtens være en mulighed for at bevare arealet som et grønt område", siger Vibeke Sørensen fra Søborg, som foreløbig har indsamlet over 500 underskrifter imod byggeplanerne. Underskrifterne bliver afleveret til politikerne på byrådets møde i morgen aften, og Vibeke Sørensen opfordrer alle beboere i området til at møde op på rådhuset før mødestart klokken 18.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Bilist ville bortføre pige

En 11-årig pige undgik søndag formiddag at blive bortført af en mandlig bilist på Vandtårnsvej i Søborg.
 
Manden, der forsøgte at rive hende med ind i bilen, beskrives som værende 40-50 år, mørk i huden og taler dansk med accent. Han har en stor næse, kort, sort krøllet hår og noget eksem ved øjnene. Han var iført en hvid trøje med rund hals og et farvetryk på brystet.
Hans bil er en grå Volvo,muligvis en model 740, med fire døre, grå sæder og en mindre bule i højre forskærm, oplyser Ritzau .
 
Gladsaxe Politi vil gerne i kontakt med vidner, der har været på Vandtårnsvej ved Jacob Bulls Allé, da episoden fandt sted omkring klokken 10.10 søndag formiddag.
Pigen undslap ved at stikke af fra stedet og gemme sig i en indkørsel, indtil manden var kørt.

162.000 kroner trods snyd

Indsamlere for Folkekirkens Nødhjælp fik søndag 162.000 kroner i bøsserne i Gladsaxe, men beløbet kunne formentlig være blevet noget større.
I hvert fald mistænkes en 27-årig mandlig indsamler for selv at have beholdt beløbene fra to af de tre indsamlingsbeholdere, han havde fået udleveret.
 
Den rute, som manden havde fået, ville normalt indbringe mindst 1.500 kroner, men nu kom den 27-årige anstigende med kun 181 kroner i den ene beholder.
De to andre beholdere har kirkens folk ikke fået tilbage, siger de og har anmeldt manden, mens han overfor politiet bedyrer, at der er tale om en misforståelse, og at beholderne er afleveret.
 
På landsplan indsamlede Folkekirkens Nødhjælps 17.000 frivillige 13,5 million kroner, hvilket er rekord, snyd eller ej med indsamlingsbeholderne.

Voldelig kæreste dømt

En enig domsmandsret i Gladsaxe har idømt en 24-årig mand 14 måneders fængsel for adskillige tilfælde af særlig farlig vold mod sin kæreste sidste år.
 
Der tegner sig et billede af et kærestepar, hvor begge til at begynde med har været glade for hinanden, men hvor han - ifølge hende og andre vidner - ikke kunne styre sit temperament, endsige sin jalousi.
Han har blandt andet taget kvælertag på hende, kastet hende rundt, slået hende hårdt på øret og brækket hendes næse.
 
Helt frem til det til sidste har hun dækket over ham, men blev i december sidste år så skræmt, at hun til sidst fik en veninde til at ringe til politiet, hvorefter han blev anholdt og varetægtsfængslet.
Han afviste at have slået hende og forklarede i retten, at hun var et forvirret hashvrag, der havde svært ved at holde på et arbejde og dårligt kunne komme op om morgenen. Hun skulle også have udleveret ecstasy-piller til veninderne ved fester, hvilket han tog kraftigt afstand fra.
Derfor ville han afslutte forholdet, men det kunne hun ikke acceptere, og det gav anledning til det optrin i deres lejlighed i december, som resulterede i hans anholdelse.
Ifølge den anklagede stammer de mærker på hendes krop, som blev konstateret på skadestuen den aften, fra en lidt voldsom seksualitet, som hun angiveligt havde presset ham til at udøve.
 
Den 24-årige mand har nu udbedt sig betænkningstid med henblik på at anke dommen.

Velux lukker i Gladsaxe

Ovenlysfirmaet Velux lukker de tre afdelinger i Gladsaxe og flytter det meste af personalet til hovedsædet i Hørsholm.
Velux har hidtil haft lokaler på to adresser i Søborg og en i Bagsværd erhvervskvarter.
Omkring 30 medarbejdere bliver afskediget, når lokalerne, der har huset cirka 150 medarbejdere, bliver rømmet.
 
Lukningen sker, ifølge Berlingske Tidende, fordi der er blevet plads i hovedsædet, efter at en fremmed lejer er flyttet. Og for at få samlet kompetencer i hovedkvarteret og give bedre mulighed for samarbejde på tværs af funktioner i virksomheden.
Velux-koncernens kommunikationschef Michael Rasmussen har ikke overfor Nyhedsmagasinet ønsket at oplyse, hvornår lukningerne konkret bliver iværksat, og hvad der skal ske med de ledigblevne bygninger.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet