Onsdag den 12. Marts 2003


Forslag til ny skøjtetræningshal på vej

Den nedslidte Gladsaxe Skøjtehals fremtidige skæbne var i går til debat.
Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet, så har renoveringen af skøjtehallen vist sig at blive langt dyrere end forventet. Der er afsat ca. 7 millioner kroner på budgettet frem til 2010 til istandsættelse, men udgifterne vurderes i dag at beløbe sig til ca. 21 millioner. Og på et møde i går tirsdag skulle kultur- fritids- og idrætsudvalget derfor drøfte et forslag fra kulturforvaltningen om at rive den gamle skøjtehal ned, og i stedet opføre en ny træningshal uden tilskuerfaciliteter.
 
"Der er ikke politisk vilje i udvalget til en større renovering af den gamle hal for de 21 millioner, forvaltningen har prissat opgaven til. Jeg tror også, at det politisk vil være utrolig svært at skaffe de 30 – 44 millioner kroner til opførelse af en ny træningshal, men for at give det samlede byråd et mere konkret beslutningsgrundlag, så har vi besluttet af nedsætte en arbejdsgruppe, som skal udarbejde et forslag, som kan indgå i budgetovervejelserne for 2004", siger udvalgsformand Peter Nielsen, socialdemokraterne.
 
"Det har hidtil været sådan, at byrådet har ønsket at have mulighed for indendørs skøjteløb og skøjtesport i kommunen, men min vurdering er, både ud fra økonomiske og idrætspolitiske betragtninger, at vi er nået dertil, at byrådet må prioritere, hvilken type anlæg, vi har råd til at have", siger udvalgsformanden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Nul tolerance og tæt social opfølgning gav ro

Massivt politiopbud, en nul-tolerancegrænse samt en individuel opfølgning fik gjort kål på de uroligheder, der opstod i kølvandet på lukningen af et ungdomsrum i Værebro Park-bebyggelsen for en måneds tid siden.
 
Rummet blev fortrinsvis benyttet af unge mellem 17 og 30 år og var mistænkt for at være arnested for en del ulovligheder, blandt andet salg af stoffer, ligesom der blev tiltrukket unge fra Høje Gladsaxe og Tingbjerg.
Da der ved en politirazzia for nylig blev fundet en del ammunition, både 9 mm og haglpatroner, så blev de unge smidt ud.
Det affødte hærværk i form af rudeknusninger flere dage i træk, derudover blev der kastet med æg over alt i centret og hældt ketchup ind af brevsprækkerne.
 
Men i dag er der ro, de unge fra andre egne holder sig væk, og de unge fra Værebro, der var med til balladen, bliver fulgt tæt op af de kommunale institutioner i området, siger lederen af en af dem, Kirsten Wedel fra Rådgivningen: "Vi følger "vores egne" unge meget tæt og støtter dem individuelt. Det har foreløbig givet godt resultat i form af ro og gensidig respektfuld kontakt mellem de unge og os fra det kommunale netværk".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ramper på vej til Bagsværd

En helt ny bro over Hillerødmotorvejen ved Vadstrupvej i Bagsværd står formentligt klar til næste år, og dermed er Gladsaxes plan om at etablere nordvendte til- og frakørselsramper fra motorvejen næsten også en realitet.
 
I regeringens investeringsplan hedder det, at det bedst kan betale sig at bygge en helt ny for samtidig at få broen på omgangshøjde med de øvrige broer ved motorvejen.
Der mangler nu en accept af investeringsplanen i Folketinget, som skal behandle sagen inden sommer. Skulle de følge regeringen regner projektleder ved Vejdirektoratet, Ove Bundgaard, med, at bygningen af den nye bro begynder i dette efterår og afsluttes til næste år.
 
De to motorvejbroer ved Vadstrupvej og den ved Mørkhøjvej har for lidt luft under sig, derfor skal der ske et eller andet med dem, så de kan nå op på den internationale standard på 4,5 meter.
Broen ved Mørkhøj bliver løftet, men regeringen mener altså, at det bedst kan svare sig at bygge en helt ny ved Vadstrupvej, for som det hedder; er denne løsning valgt for at tilgodese en senere udbygning af Hillerødmotorvejen, samt Gladsaxe kommunes planer om at bygge til- og frakørselsramper ved krydset.
 
Gladsaxe kommune har længe haft afsat 8 mio. kroner til ramperne, men har måtte vente på, at staten går med på at ændre selve broen.

Kioskrøveri i Mørkhøj

Bevæbnet med en pistol begik en ung mand i går aftes røveri mod en kiosk på Novembervej i Mørkhøj. Røveren fik udleveret kassebeholdningen på ca. 6000 kroner og forsvandt derefter igen på en sort knallert, i retning mod Mørkhøjvej.
Gerningsmanden var formentlig udlænding, ca. 17 år gammel, 165 cm, høj og han var iført sort tøj og sort styrthjelm.
Røveriet skete klokken 19.30 tirsdag aften. Gladsaxe politi hører gerne fra folk, der måtte have oplysninger i sagen.

Indsats for langtidssyge

Langtidssyge skal i arbejde, hvis det på nogen måde kan lade sig gøre.
Det er konklusionen på et temamøde i socialudvalget i Gladsaxe, hvor der blev sat fokus på folk, der har været sygemeldt i over et år.
De kan groft sagt opdeles i tre grupperinger; sygdomme på bevægeapparatet, som udgør omkring 40%, psykisk syge på ca. 30% og så en blandet gruppe med eksempelvis svære sygdomme som cancer.
 
Socialdemokrat og socialudvalgsformand Erling Schrøder siger: "Vi vil tage de menneskelige hensyn, der skal til og samarbejde med de praktiserende læger, A-kasserne og de faglige organisationer, så vi får et så godt billede af den sygdomsramte som muligt. Derefter vil vi tage stilling til, om der blive tale om deltidsarbejde, flexjob eller skånejob".

Flere politisk interesserede unge

Interessen for de ungdomspolitiske foreninger er stigende.
Det vurderer Johan Vibenholdt, ny formand for socialdemokraternes ungdom, DSU i Gladsaxe.
"Specielt efter vi fik ny regering, har de unge vist interesse og stillet spørgsmålstegn ved den politik, regeringen fører. Vi kan også se, når vi kommer ud på f.eks. gymnasier, at de kommer mere hen til os og spørger til, hvem vi er og hvad vi laver", siger DSU-formanden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Venstre-formand genvalgt

Venstre i Gladsaxe har fået to nye med i bestyrelsen.
Søborgbladet skriver, at på den netop afholdte generalforsamling var der genvalg som kredsformand til Vibeke Nielsen, til næstformand Carl-Erik Andersen, Bent Jespersen, Steen Gerner, Benny Badenfeldt og Nina Tuxen. Ole Kold Hansen og Martin Edens blev nyvalgt.
 
Ifølge bladet har den genvalgte formand gang på gang det seneste år sagt, "Hvor er det dejligt at være med i Venstre". Det var blandt andet med henvisning til budgetforliget i Gladsaxe sidste år sammen med de Konservative og Socialdemokraterne.

Omfattende byrådsmøde

Gladsaxes byrådsmedlemmer får rig lejlighed til at vise, om tankerne om bedre mødedisciplin også kan udføres i virkeligheden, når byrådet i aften mødes.
Der er nemlig ikke færre end 37 punkter på den åbne dagsorden til byrådsmødet, samt to, der skal debatteres for lukkede døre.
 
Udover en del anlægsbevillinger og lokalplansdrøftelser skal de 25 byrådsmedlemmer også diskutere
El-sparekampagne, fjernvarmetariffer og en ny driftsaftale med dagcentret Christianehøj.
 
Desuden er en kommunal misbrugspolitik på dagsordenen ligesom seniorboliger ved Søborg Parkallé, omskæring af piger og en udtalelse til Tilsynsrådet om en sag, som Dansk Folkeparti har indklaget til rådet.
Partiet har klaget over proceduren ved det forrige byrådsmøde, hvor de fik afvist at få en sag på dagsordenen med den begrundelse, at sagen allerede havde været forelagt i byrådet en gang og to gange i børne- og undervisningsudvalget.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet