Kriminalpolitiet i Gladsaxe søger vidner i forbindelse med en fuldbyrdet voldtægt mod en 18-årig kvinde i et baglokale til en kiosk på Søborg Hovedgade den 25. februar.
Kvinden skulle have mødt sin irakiske kæreste, der kender nogle af dem, der arbejder i kiosken.
"Kæresten kom aldrig. I stedet blev den 18-årige hevet ind i baglokalet, hvor en 22-årig kioskmedarbejder voldtog hende. Kvinden opsøgte Rigshospitalets Voldtægtscenter kort tid efter overgrebet, og centret har videregivet DNA-spor efter sæd til vores teknikere", siger kriminalkommissær Søren Sørensen fra Gladsaxe politi.
Voldtægten skete som nævnt for en måned siden, men blev først via en advokat anmeldt 14 dage senere.
Den 22-årige kioskmedarbejder er varetægtsfængslet, men i forbindelse med den kommende retssag søger politiet vidner, der kan have set den 165 centimeter høje iranske kvinde gå grædende fra kiosken omkring kl. 15 tirsdag den 25. februar og hen til stoppestedet for buslinie 43 ved Søborg Torv.
Hun har langt sort hår, brune øjne, bar på dagen en lang sort frakke og højhælede støvler, og tog formentlig bussen i retning mod Gladsaxe Trafikplads.
Gladsaxe politi kan kontaktes på 39 69 14 48.
Selvom Stenby Tryk i Gladsaxe overtræder miljøstyrelsens regler og luftforurener langt over både naboernes og styrelsens grænser, så har et stort flertal i det politiske miljøudvalg besluttet, at virksomheden kan fortsætte.
"Ved at tvinge virksomheden til at lukke for den forurenende maskine, så lukker vi hele firmaet, og det vil vi ikke være med til", siger den radikale udvalgsformand Lis Smidsholm.
John Althoff-Andersen fra Socialdemokraterne var den eneste, der stemte imod: "Når miljøstyrelsen siger, at produktionen enten må omlægges eller forureningen mindre, så må vi rette os efter det. Det er ikke godt nok blot at bygge skorstenen højere og så i øvrigt sætte sin lid til en teknologi, der ikke er udviklet. Det er fornærmende overfor de naboer, der bliver generet af stanken".
Men flertallet ville det altså anderledes, mod at virksomheden bygger skorstenen højere inden udgangen af 2004, så forureningen bliver spredt ud på et større område. Og at trykkeriet går i gang med et udviklingsarbejde med det formål at få udskiftet de nuværende farvetyper, der indeholder mineralske bestanddele, til nogle mindre forurenende.
Selv om kurset betragtes som en succes, bliver det ikke gentaget.
Det er den efterfølgende evaluering af kurset "Stavning eller Kaos" for voksne svagtseende og ordblinde, som blandt andre AOF Gladsaxe har tilbudt sidste år, senest i december.
Mange vokse med læseproblemer har samtidig problemer med selvtilliden, og det er derfor svært at få dem i tale for at tilbyde målrettede kurser.
Det må AOF sande, efter forbundet sidste år holdt et åbent sprogkursus for læsesvage og ordblinde. Nu konkluderer AOF, at der ikke kommer flere kurser i deres regi.
Det skyldes ikke det lille antal elever på gennemsnitlig fire per undervisningsaften, men derimod, at det har været overordentligt svært at skaffe penge til projektet, der har været støttet af SiD, LO, Københavns Amt og Gladsaxe Kommune.
Normalt er deltagerantallet på mellem fire og seks på et ordblindehold, så set med de øjne betragtes deltagerantallet som yderst tilfredsstillende, lyder det fra AOF.
Hvor mange dage skal børnene gå i skole, og hvor længe skal skoledagen være?
Det er indtil videre Gladsaxe byråd og Folketinget, der bestemmer det, men fra næste år vil det sandsynligvis være skolerne selv, der i en vis udstrækning kan bestemme det.
For ifølge et lovforslag fra undervisningsminister Ulla Tørnæs skal det fra det nye skoleår være op til kommunerne selv at bestemme, hvornår og hvor længe eleverne skal være i skole. Den afgørelse vil Gladsaxe kommunes forvaltning gerne sende videre til de enkelte skolebestyrelser.
Og det passer fint i overensstemmelse med decentraliseringen på skolerne, mener formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Trine Græse:
- Det vil lette planlægningen på skolerne, hvor de så bedre vil kunne tage en dag ud af kalenderen for eksempel til projekter. Der er selvfølgelig stadig overordnede regler, som skolerne skal holde sig indenfor, for eksempel for eleverne op til tredje klasse, hvor den daglige undervisning højst må være på seks timer, siger udvalgsformanden.
Da lovforslaget først er til afsluttende behandling i Folketinget midt i april, foreslår den kommunale forvaltning, at næste skoleår forløber som det plejer, med et krav om 200 undervisningsdage.
Det vil sige, at det først fra skolestart i august 2004 vil blive muligt for skolerne i Gladsaxe at bløde undervisningen op. Det kan blandt andet ske fordi, loven foreslås ændret til at tælle timer per år i stedet for som nu, per uge.
Dette vil give skolerne mere fleksibilitet i planlægningen.
Pensionister i Gladsaxe får nu opfyldt to længe nærede ønsker.
Hidtil har kommunen arrangeret handicaprejser hvert andet år, hvor ældre og yngre pensionister deltog sammen. Den sammenblanding har der været en del utilfredshed med, men det bliver der nu rådet bod på. Det samme gælder et forsøg med varm mad om aftenen til plejehjemmenes beboere, fortæller socialudvalgets formand Erling Schrøder, Socialdemokraterne: "De to nye initiativer koster 300.000 kroner om året. Pengene stammer fra forskellige puljer inden for omsorgsområdet, som gør, at vi nu kan køre dette som forsøg".
Der er bal i den borgerlige den første april, der fylder Det Konservative Folkeparti i Gladsaxe nemlig 90 år.
I 1913 mødtes en gruppe borgere fra Bagsværd på Bagsværd kro og dannede "Lyngbykredsens konservative forening, Gladsaxe Sogns afdeling, en forening, der oplevede sin storhedstid i 1960´erne.
I nutidens medlemsblad indrømmes det, med en vis vemod, at den konservative ide har mindre tag i borgerne i dag, hvor partiet er repræsenteret i byrådet med to medlemmer ud af 25, mens det i velmagtsdagene var ni ud af 19.
Men som det hedder i samme medlemsblad, så er der stadig liv i den konservative grundholdning, og partiet kan med fortrøstning fejre sin 90 års fødselsdag lørdag den 29. marts. Det sker i Stengård Kirke på Gammelmosevej 250 fra klokken 13 til 15.