Nu er det sidste udkald for mere end 2.000 boliger i Gladsaxe til at undgå trafikstøj i al fremtid.
Politikerne i Gladsaxe får nemlig nu en chance mere for at kommentere på udvidelsen af motorring 3.
Trafikministeriet har udsendt lovforslaget om udvidelsen til kommentering hos de involverede kommuner.
Og det er en mulighed, som trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe ikke vil forspilde, siger formanden, SFeren Peter Brooker: "Det forslag, der ligger fremme nu, er bestemt ikke gunstigt for borgerne. I særdeleshed ikke for personerne i de godt 2.000 boliger, der kommer til at få støj i størrelsesordenen 55 dB, nogen endda over 60 dB. Vi må løse støjproblemet nu, ellers bliver det aldrig løst. Det her er jo ikke som de fleste andre kommunale opgaver, hvor vi fx kan bygge nye institutioner eller cykelstier hen ad vejen. Når først den nye motorvej ligger der, så kommer der til at gå rigtig mange år, førend der bliver brugt en krone mere på strækningen. Man begynder jo ikke at hive ny asfalt op eller erstatte en ny form for autoværn med en anden".
Trafik- og teknikudvalget er indkaldt til ekstraordinært møde den 8. april for at kunne nå at afgive svar inden fristens udløb den 11. april.
Krigen i Irak lægger alvorlige hindringer i vejen for Gladsaxe Politis planer om af afspadsere i øvrigt voldsomme pukler af overarbejde.
Målsætningen for i år var ellers at afspadsere 2.600 overarbejdstimer, godt halvdelen af kredsens samlede overarbejde, svarende til fem fuldtidsstillinger.
Men allerede nu spår politimester Finn Meilby, at det kan blive svært at overholde de udstukne regler fra Rigspolitiet, for krigen i Irak trækker flere ressourcer ud til overvågning i København, og det overarbejde falder oven i den allerede opsamlede overtid, siger Finn Meilby:
- Vi sender folk på tvungen ferie, men med krigen i Irak er det tvivlsomt, om vi kan få afspadseret det, der var planen. Så længe det står på, får vi i hvert fald ikke gjort noget ved overarbejdet, tvært imod. For så har vi jo opgaver i København, siger politimester Finn Meilby, som fortæller, at kredsens politifolk tit er på arbejde i København.
Det kan både ske ved store internationale møder eller særlige fodboldkampe, eller som nu, hvor ambassader og enkeltpersoner skal overvåges på grund af krigen i Irak.
Huller i cykelstier, manglende snerydning og korrekt montering af skraldesække.
Det er bare nogle af emnerne for grundejernes årlige møde med byrådet, som finder sted på Gladsaxe rådhus i aften.
Og ligesom ved mødet sidste år - og året før - er især vedligeholdelse af veje, fortorve og stier et emne, der giver anledning til spørgsmål fra grundejerne.
Det samme gælder vinterens problematiske snerydning, og Grundejerforeningen Gladsaxe-Buddinge vil i aften spørge borgmesteren, om grundejerne kan forvente at få penge tilbage for den manglende snerydning på fortorvene.
Vi bringer en reportage fra mødet i Nyhedsmagasinet i morgen.
Gladsaxe kommune vil sagtens kunne klare de opgaver, der i dag bliver forvaltet af Københavns amt, med sygehusene som eneste undtagelse.
Det mener Karin Søjberg Holst, socialdemokratisk borgmester i Gladsaxe.
Karin Søjberg Holst sidder med i en af de tre fokusgrupper, som Kommunernes Landsforening, KL, har nedsat, og som skal diskutere det fremtidige landkort, hvad angår antal af amter og kommuner og arbejdsopgavernes fordeling.
Fokusgrupperne arbejder med et scenario uden amter, med demokratiet i kommunerne og med sundhedsvæsenet. Formålet med grupperne er at fodre KLs medlemmer af den af regeringen nedsatte strukturkommission med kommunernes holdninger.
"Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan klare opgaverne inden for social- og skoleområdet, ligesom vi også er langt fremme med hensyn til miljøet, så der vil vi ligeledes kunne overtage uden de store problemer. Formålet med det hele er jo at give borgerne den bedste service, og med en kommunestørrelse som vores med lidt over 60.000 mennesker har vi en helt passende størrelse til at klare alle de opgaver, som amtet har i dag, bortset fra sygehusene, hvor "kundegrundlaget" skal være større".
Strukturkommissionen skal til årsskiftet levere et oplæg til regeringen om ny kommunestruktur.
I denne weekend tog Bagsværd Roklub hul på en ny sæson - nummer 60 i klubbens historie.
Og den kommende sæson byder ikke kun på sportslige udfordringer. Roklubben i Bagsværd lider nemlig af alvorlige pladsproblemer, og dem skal der nu gøres noget ved, fortæller formand Laust Sønderkær Pedersen.
"Vores ønsker er at få en overbygning på vores omklædningsfaciliteter, de indendørs træningsfaciliteter og vores opholdsstue. Det vil give os mulighed for at udvide vores omklædningsrum, og det vil give os væsentlig bedre mulighed for at udvide vores træningsrum, som der i dag er rigtig meget run på", siger formanden.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)
Taler, der var hurraråb, der var blomster, vin og pindemadder – og så var der 10 badebilletter.
Sådan nogenlunde tog billedet sig ud, da Det Konservative Folkeparti i Gladsaxe her i weekenden holdt en velbesøgt 90-års jubilæumsreception i Stengård kirkes havestue.
De 10 badebilletter var den officielle gave fra byrådet, som blev overrakt af 1. viceborgmester, SFeren Peter Brooker, der formentlig for eneste gang stod i spidsen for et længe-leve-hurra-råb for det konservative parti.
Og dog. For i sin hyldesttale afslørede folkesocialisten, at han som ung havde været medlem af den konservative gymnasiaster.