Tirsdag den 4. November 2003


Folkeskole reklamerer efter børn

Værebro skole i Bagsværd har taget et for folkeskoler helt usædvanligt initiativ for at sikre, at der kommer så mange elever i de kommende børnehaveklasser som muligt.
Skolen ligger i et område med et stort udbud af privatskoler og forældre, der har penge nok til at betale for dem.
 
Så selvom der de seneste år er startet flere og flere børn fra villakvartererne, så skal der hele tiden tænkes nyt, siger skoleinspektør Jacob Kaufmann: "Vi har sendt en særlig folder, der kort og kontant fortæller om skolens kvaliteter til de forældre, der har skolemodne børn. Vi har haft svært ved at nå ud til grupper af forældre i villakvarterene, der traditionelt har valgt privatskoler. Med folderen gør vi opmærksom på vores eksistens en ekstra gang og opfordrer til, at de kommer og besøger og siden bruger skolen".
 
Forældre med børn fra årgangene ’97 og ’98 får i denne uge tilsendt den generelle orientering om indskrivning på en af de 13 folkeskoler, der er i Gladsaxe.
Men en del, nemlig dem der bor i Værebro skoles opland, får altså en ekstra opmærksomhed fra deres lokale skole.
Selve skoleindskrivningen sker på den enkelte skole i dagene fra den 24. til den 28. november.

Igen kommunallæge i Gladsaxe

Småbørn og skoleelever i Gladsaxe har i mere end et år måttet undvære tilbuddet om at blive undersøgt af en kommunal læge, det der førhen blev kaldt skolelægen.
Det har simpelthen ikke været muligt at tiltrække læger med den rigtige kunnen til den fuldtids- og den halvtidsstilling, der er normeret på området.
Først her i efteråret er begge stillinger igen blevet besat af læger.
 
Ledende sundhedsplejerske Linda Malmgren mener dog ikke, at der er grund til nervøsitet over de manglende tilsyn:
"Sundhedsplejen er i dag oftest mere rettet mod de følelsesmæssige og socialt betingede problemer hos børn og unge, og ikke så meget de konkrete sygdomme. Det, de fejler, fejler de som regel fra en tidlig alder, så vi har øje på det i forvejen. Men det er svært at sige, om der er smuttet nogen i den tid, vi ikke har haft lægerne. Vi har ikke kunnet tilbyde hverken indskolings- eller udskolingstjekket af lægen i det tidsrum".

Foreninger har vokseværk

Giv os et hus vi kan vokse i!
Sådan lyder appellen fra brugerne af Aktivcentret på Telefonvej 7, de står overfor at skulle flytte i forbindelse med det planlagte boligbyggeri i området ved Tinghøjvej.
Edel Trolle er formand for Søborg Bridge Klub - én af de foreninger, der i dag holder til i Aktivcentret:
 
"De fleste af de foreninger, der er i Aktivcentret i øjeblikket, lider af vokseværk. De lokaler vi har nu, har begrænsninger i forhold til hvor meget vi kan vokse og udvikle os. Søborg Bridge Klub har pt. 96 medlemmer 20 på venteliste. Dem kan vi ikke tage imod, fordi der ikke er plads i det gamle Aktivcenter. Skal vi have et nyt sted, kunne det være rart, hvis vi også kunne vokse i det", siger Edel Trolle fra Søborg Bridge Klub, som har haft til huse på Telefonvej 7 i ca. 10 år.

Fupudlejer snyder boligsøgende

To yngre kvinder og en mand er hver især blevet franarret store beløb, som de har lagt i depositum for den samme lejlighed – en lejlighed, de bare aldrig har fået adgang til.
Lejligheden blev i august i år annonceret til leje i Den Blå Avis.
Foreløbig har altså tre bidt på krogen, været ude at få forevist lejligheden og indbetalt depositum på henholdsvis 7.500 kroner og to gange 12.500 kroner.
 
Bedragerichef ved Gladsaxe politi Henning Nielsen siger om fupudlejningen:
"I den slags sager kan der sagtens være endnu flere, der er blevet snydt, men foreløbig har vi den seneste uge kun modtaget disse tre anmeldelser. Alle tre kontaktede udlejer, da de så annoncen i august. Dengang fik de at vide, at der var venteliste, og er så senere blevet ringet op af udlejer og har aftalt tid for en forevisning af lejligheden. Dernæst har de betalt depositumet kontant og fået at vide, at lejligheden var til overtagelse et par uger efter. Men ingen af de tre har modtaget nøgle, lejekontrakt eller har efterfølgende kunnet komme i kontakt med den mandlige udlejer".
 
De to boligsøgende kvinder, der er blevet snydt, er respektive 19 år og 20 år gamle, mens den bedragne mand er 31 år.

Fyret bogholder begik dokumentfalsk

Da en 47-årig kvindelig bogholder i et handelsfirma i december sidste år forlod sin arbejdsplads for sidste gang efter en fyreseddel, tog hun et såkaldt postoverførelseskort med sig.
Det kort har bogholderen tilsyneladende holdt tæt ind til kroppen lige indtil nu, hvor det så til gengæld ser ud til, at hun både har overført 27.000 kroner fra firmaets til sin egen konto, og desforuden har forfalsket direktørens underskrift, så transaktionen har kunnet lade sig gøre.
 
Firmaet har ikke fundet tegn på, at den 47-årige har lavet andre lignende overførelser, men de 27.000 er jo også et forholdsvist stort dejligt rundt tal at få øje på, selv i et større handelsfirma.
 
Sagen, der tyder på at være et groft tilfælde af dokumentfalsk, bliver nu efterforsket af bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi.

Symfoniorkester får støtte til tre koncerter

Gladsaxe-borgere med hang til symfoniorkestre får i 2004 god mulighed for at få deres lyst styret.
De lokale symfonikere i Gladsaxe Symfoniorkester har nemlig netop fået tildelt 36.000 kroner i støtte til afholdelse af tre koncerter næste år.
Orkestret har i år kun fået støtte til en enkelt koncert, men kommer altså igen op på vanligt niveau fra årsskiftet.
 
Solisten ved nytårskoncerten vil være Lisbeth Kjærulff, og der bydes på arier og sange fra operetter og operaer.
Forårskoncerten er koncentreret om klaverkoncerter og har Christian Kliber som solist.
I efteråret handler det primært om violinstykker – her er Ulrike Dumpert solist.
 
Støtten til koncerterne, der ventes afviklet på Gladsaxe rådhus, kommer fra kulturpuljen, der ligger i folkeoplysningsudvalgets regi.