Torsdag den 27. November 2003


Ungdomsskole klagede over hashklub

Gladsaxe politi har endnu engang gjort brug af den særlige lov, der skal sætte en stopper for hashklubber.
Loven giver mulighed for at udstede forbud mod besøgende i- og i nærheden af bestemte
lokaler - denne gang et baghus på Søborg Hovedgade.
 
Under en razzia på stedet blev der fundet hash og kokain, og det medførte i første
omgang en advarsel til ejeren, men ændrede tilsyneladende ikke på aktiviteterne i baghuset.
Og de klager der er kommet, kommer ikke kun fra beboere. Også Gladsaxe ungdomsskole har henvendt sig til politiet, for at få lukket hashklubben:
 
"En af vores lærere, som bor i det område, har lagt mærke til, at nogle af vores elever har besøgt klubben. Nogle af de samme elever har haft lidt svært ved at tillære sig ting, fordi de kan sidde og være søvnige i timerne. Det er ikke et problem, der alene er ungdomsskolens, det er problem, som de fleste skoler kender, at der er unge, der ryger hash og bliver sløve af det og ikke får det ud af deres undervisning, som de skal have", siger Jens Thind-Andersen, inspektør på Gladsaxe Ungdomsskole

Svømmetid kun for kvinder en succes

Bagsværd Svømmehal kan formentlig se frem til et ordentligt ryk ind, når hallen
udvider åbningstiden, og reserverer en ugentlig svømmetime kun til kvinder.
I hvert fald har man i Århus haft stor succes med et lignende tilbud, fortæller driftschef i
Århus Kommune, Hans Lumbye:
 
"Det blev jo et fuldstændig kaotisk tilløbsstykke den første gang vi havde det. Der kom 300 – 400, og det var mere, end vi kunne håndtere. Så vi måtte lægge nogle spilleregler for, hvordan vi kunne klare det fremover. Vi satte en del livreddere på, og så lavede vi en form for visitation ved indgangen, så de mennesker der kom, skulle vise, hvilken badedragt de havde med. Vi ser igennem fingre med, om der er lange ærmer eller ben, bare det er syntetisk og sidder tæt til kroppen. Og efter jul så udvider vi med en aften mere, så der vil være to aftener om ugen fremover", Hans Lumbye.
 
I Gellerup Badet ved Århus har man opsat forhæng i
omklædningsrummene og ved brusekabinerne, og til næste år går man i gang med at uddanne livreddere og servicemedarbejdere med anden etnisk baggrund.
Men den slags tiltag er dog ikke på vej til Gladsaxe, vurderer formand for kultur-fritids- og
udvalget, Peter Nielsen:
 
"Nej, det synes jeg ikke, man på nogen måde kan sige. Vi har en idrætspolitik i Gladsaxe, hvoraf det fremgår, at vi skal lave idrætstilbud for alle kommunens borgere, og set i lyset af det, så har vi lagt vand til, at nogle kvinder kan svømme i Bagsværd svømmehal, og siden 98 har der været et hold muslimske kvinder, som har svømmet på Blaagaard Seminarium".

Komikeren Mick Øgendahl skal underholde 18-årige

Det er ikke ligefrem en af Danmarks største komikere, der kommer til Gladsaxe, når byrådet den 5. december holder fødselsdagsfest for kommunens 18-årige.
Komikeren Mick Øgendahl er nemlig kun 169 centimeter høj, som han selv påpeger i pressematerialet.
Mick Øgendahl har lavet stand-up i ti år, og han er kendt for – i stor stil – at bruge både krop og ansigt, når han udtrykker sig. Det får han så mulighed for at gøre fredag den 5. december fra klokken 18.30 til 22.00 på Mørkhøj Skole.
Det er alle de unge, der er fyldt 18 år i perioden 7. december 2002 til 6. december 2003, som nu får en invitation til fødselsdagsfesten. Ud over underholdning bliver der også disket op med mad, drikke og information om det nye liv som myndig.
I alt har 616 unge fået invitationen.

Unge bruger opgange som varmestuer

I nogle få opgange i Gladsaxe er der problemer med unge, der på grund af kulden bruger opgangene som varmestue.
"De ryger og snakker, og det kan godt være generende for de andre beboere," siger formanden for afdelingsbestyrelsen i Værebro, Egil Dræger.
 
Formanden er interesseret i at sætte en stopper for aktiviteten.
"Det er jo ikke fordi, de unge ikke har andre steder at være. Der er jo ungdomsklubber i området," fortæller han.
 
Hvis man har problemer med generende unge, råder Egil Dræger til at melde problemet videre i systemet. I Værebro kan det eksempelvis ske til den opsøgende medarbejder, der derefter kontakter de unge for at informere dem om andre væresteder.