Fredag den 3. Oktober 2003


Flyveklare natteravne

Om tre uger patruljerer de uniformerede natteravne for første gang i Gladsaxe.
Opbakningen til projektet har været så stor, at uddannelsen af de kommende natteravne kan gå i gang allerede nu.
 
I de forgangne uger har der været holdt informationsmøder på rådhuset og på skoler, og fra på tirsdag skal de forældre, der har meldt sig under natteravnenes vinger så en tur på skolebænken, så de er rustet til at patruljere blandt unge, især i Gladsaxes særligt udsatte boligkvarterer.
Til eksempel skal de lære om rusmidler og de skal kunne grundlæggende førstehjælp.
 
Efter en prøvevandring med erfarne natteravne fra andre kommuner, er Gladsaxes natteravnekorps så flyveklart - klart til at trække i de synlige gule jakker og gå på gaden, og det forventes at ske lørdag den 25. oktober.

Ingen sammenlægning af bio og bibliotek

Der bliver ikke noget ud af at sammenlægge filialbiblioteket i Bagsværd med den lokale biograf.
I hvert fald ikke i denne omgang.
 
Der er ellers bred politisk enighed om at putte de to kommunale institutioner under samme tag, og da supermarkedets ejer i øjeblikket arbejder med udbygningsplaner for Bagsværd bymidte, så var det rette tidspunkt måske kommet.
 
Men kulturforvaltningen på Gladsaxe rådhus kan ikke finde pengene lige nu, så derfor anbefaler de, for indeværende, som det hedder, at skrinlægge sammenlægningen.

Træfsikre skattefolk

1.800 Gladsaxeborgere har de seneste år fået forhøjet deres selvangivelser med 41 millioner kroner.
Samtidig har 1.000 skatteydere fået nedsat deres skat med næsten 17 millioner.
Det viser en ny redegørelse om skattevæsnets arbejde i Gladsaxe kommune.
 
Skattefolkene konkluderer selv i redegørelsen, at de har gjort et tilfredsstillende stykke arbejde og nået et flot resultat.
Med til det hører også, at 110 borgere med enten aktieindkomst eller dødsboindkomst har fået forhøjet selvangivelserne med syv millioner, mens 26 har fået nedsat skat på til sammen en lille million på de områder.
 
Cirka hver 6. selvangivelse bliver gransket nøjere, og næsten hver 3. bliver ændret, som nævnt i kommunens favør i langt de fleste tilfælde.

Østrigske gæster på rundvisning i Værebro

Når der om tre uger kommer officielt besøg fra Klagenfurt, Gladsaxes østrigske venskabsby, så skal
gæsterne, med Klagenfurts borgmester i spidsen, på en guidet tur til Værebro.
"De vil bl.a. få lidt at vide om, hvordan vi arbejder i Værebro. Jeg vil lægge vægt på at fortælle, at det er vigtigt at man har et samarbejde mellem de forskellige partnere i sådna et boligområde, for at tingene skal lykkes. Og at det ikke er mursten alene der gør det, men at man også, for at få sådan et boligområde til at fungere, må lægge vægt på det boligsociale, at menneskene også fungerer godt i boligområdet", mener beboerformand i Værebro Park, Egil Dræger, som får til opgave at vise de østrigske venner rundt, når de kommer på besøg den 24. oktober.

Storaktionær i AB afdramatiserer underskud

"Klap hesten og lad være med at fælde dom over AB førend efter generalforsamlingen senere på måneden".
Det skriver storaktionæren Torben Oldenborg på fodboldklubben ABs hjemmeside som en kommentar til dommedagsudsagnene om klubben som følge af det underskudsgivende årsregnskab.
 
Torben Oldenborg ejer personligt over 5% af AB-aktierne og har desuden på anden måde investeret millioner i klubben.
Hans hilsen til økonomer og journalister, der allerede har dømt AB ude lyder blandt andet således:
"Stik piben ind til efter generalforsamlingen, når budgetter, finansiering, cashflow og bestyrelsessammensætning er offentlig. På det tidspunkt kan det godt være, at I får ret i dommedagsprofetierne. Men på det nuværende grundlag bør I tie".
 
I morgen kl. 17 på Gladsaxe stadion er det bold og ikke penge, der er i centrum.
Her møder AB naboerne i FCK. Forinden er der finale i en sfo-fodboldturnering, som står mellem Bagsværd skole og Ildkuglen fra Mørkhøj.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet