Onsdag den 8. Oktober 2003


Privat rådgiver får ledige i arbejde

Et privat jobrådgivningsfirma har haft kæmpesucces med at få langtidsledige Gladsaxe-borgere i arbejde.

Som et forsøg postede det sociale koordinationsudvalg, der består af arbejdsmarkedets parter samt socialudvalgsformanden, 600.000 kroner i personlige afklarings- og jobsøgningsforløb for 20 borgere.

Fælles for dem var lang tids ledighed, flere forsøg på aktivering, et lavt selvværd og en gennemsnitsalder på 40.

I dag er 14 af de 20 kommet i arbejde, en begynder på uddannelse, og fem er af forskellige årsager stoppet i rådgivningsforløbet.

Succeskriteriet var at få minimum 50% i arbejde, men det lykkedes altså at få hele 74% væk fra ledigheden og ud i job, typisk servicemedarbejdere på plejehjem, medhjælpere på børneinstitutioner eller lagerarbejde.

Deltagerne selv nævner i en spørgeskemaundersøgelse det private rådgivningsfirmas begejstrede og imødekommende facon som værende af betydning for, at de er kommet videre.

Der eksisterer ikke sammenlignelige undersøgelser af, hvordan den kommunale jobformidling fungerer.

Men de 600.000 kroner rådgivningsfirmaet syntes godt givet ud, set med samfundets øjne, idet en arbejdsledig forsørger nemt kan koste 12-13.000 kroner om måneden.


Budgetvedtagelse i byrådet

I aften bliver den lokale finanslov vedtaget i Gladsaxe byråd.

Et stort og meget bredt politisk flertal står bag årets budget, som blandt andet tilgodeser efteruddannelse af lærere og ældreområdet.

Der er afsat mere end 10 millioner til bedre kantineforhold på skolerne og 35 millioner til en ny skøjtehal på Isbanevej. Og så bliver skatten sat ned med 0,1 procent.

Dansk Folkeparti er som det eneste parti ikke med i budgetaftalen, men har i stedet fremsat sit eget ændringsforslag til budgettet.


Natteravne bygger rede i Gladsaxe

I de forgangne uger har der været holdt informationsmøder for interesserede på rådhuset og på skoler, og opbakningen til projektet, der går ud på at skabe tryghed især i udsatte boligkvarterer, har været stor.

I går aftes var der så stiftende generalforsamling på rådhuset. Og selv om der var lidt færre, der meldte sig som natteravne i Gladsaxe, end lederen af Natteravnenes Landssekretariat, Erik Thorsted, i første omgang havde udstukket som minimum for at etablere Natteravne-korps i kommunen, så er der nu frivillige nok, skønner han:

- Der var omkring ti, der tilmeldte sig, og sammen med de, der i forvejen har tilkendegivet at de vil være med, så er vi oppe på de 10 –15 mennesker, som jeg vurderer, der skal til, siger Erik Thorsted og tilføjer:

- Men nye interesserede kan stadig nå at melde sig under fanerne, når vi holder det sidste møde på rådhuset.

Det møde finder sted den 21. oktober klokken 19, og Erik Thorsted forventer, at de første natteravne er at finde på gaderne i Gladsaxe i efterfølgende weekend, den 24- 26. oktober.


NESA-aktier: Gladsaxe kommune på vej med salg

Selvom Gladsaxe kommune kun ejer en forsvindende lille del af aktierne i NESA, helt præcis 0,148%, så kan et muligt salg af aktieposten godt komme til at skæppe i kassen.

Med den nuværende kurs vil et salg nemlig indbringe 15,5 million kroner. Derfra skal der dog fratrækkes 40% til staten, men små 10 millioner er dog også en slags penge.

Et salg blev drøftet i økonomiudvalget i Gladsaxe tilbage i 1996. Dengang var kun Venstre og Konservative for at sælge, mens resten stemte imod.

I mandags mødtes økonomiudvalget ekstraordinært for igen at diskutere et salg.

Diskussionen foregik bag lukkede døre i al fortrolighed, og der er derfor ikke et officielt resultat af drøftelserne.

Men de partier, som Nyhedsmagasinet har været i kontakt med, og som tidligere var imod et salg, har i dag ingen problemer med at slippe aktierne.

En naturlig slutning er således, at hvis den store handel med ELSAM i øvrigt bliver godkendt, så vil også Gladsaxe kommune sælge sin del.

Et lille kuriosum er, at da sagen sidst var oppe i 1996, der var aktieværdien af Gladsaxes andel omkring 200.000 kroner. I dag er den 75 gange så meget værd.


Indbrudstyve taget på fersk gerning

To indbrudstyve blev natten til i går taget på fersk gerning med lommerne fyldte af koster fra flere villaindbrud samme aften.

En beboer på Præstebrovej i Gladsaxe fattede mistanke til de to mænd, der gik rundt i kvarteret og ringede på for at se, om der var nogen hjemme i husene.

Beboeren kontaktede politiet, der fik fat i mændene på Sydfrontvej.

Samtidig indløb der anmeldelser om indbrud på de to nævnte veje samt på Byværnsvej og Batterivej i samme område.

Indbrudstyvene, der er henholdsvis 33 og 30 år gamle, er godt kendte af politiet for samme type mørkets gerninger.

Tyvegodset fra tidligere indbrud er blevet solgt videre for at skaffe penge til at dække et narkotikamisbrug hos begge mænd.


Biblioteker samarbejder om handicaparrangementer

Tilslutningen til bibliotekernes handicaparrangementer er ikke stor nok.

Derfor har Gladsaxebibliotekerne nu slået sig sammen med biblioteker i andre kommuner og startet et samarbejde omkring de særlige handicaparrangementer.

"De andre gange vi har haft handicaparrangementer, har vi oplevet, at der ikke har været så mange deltagere. Så synes vi, det ville være nærliggende at samarbejde med de to nabokommuner vi i forvejen samarbejder med på biblioteksområdet. Så vi har annonceret for arrangementet både i Herlev og Lyngby-Taarbæk", fortæller bibliotekar Ulla Harne.

Det første fælles handicaparrangement bliver holdt på hovedbiblioteket til november, hvor Palle Pirat kommer og optræder. Billetter til arrangementet udleveres fra den 22. denne måned.


Tricktyv meldte sig selv

Da en tricktyv så sig selv afbildet på tv-skærmen mandag aften i kriminalmagasinet Station 2, meldte han sig efterfølgende til politiet.

Den 32-årige mand har gennem længere tid huseret i det storkøbenhavnske område, hvor han fupper sig ind hos ældre mennesker, franarrer dem kontokort og pinkoder, og hæver så i øvrigt løs, så det vil noget. Typisk har det været beløb mellem 20 og 30.000 kroner pr. gang.

Gladsaxe politi sigter ham for en lang stribe forhold i Gladsaxe, men også andre omegnskommuner, især Gentofte, er interesseret i at slå en klo i den 32-årige.

Tricktyven har på det seneste taget tilflugt i Sønderborg, hvorfra han i går blev fragtet til Gladsaxe politigård og stillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling.