Tirsdag den 21. Oktober 2003


Kritik af oplæg til samarbejde

Massiv kritik af et oplæg til samarbejde mellem socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen omkring støttekrævende børn og unge.
 
I flere af Gladsaxes institutioner frygter de bl.a., at det i fremtiden bliver institutionernes pengepung, der kommer til at afgøre, hvilken støtte det enkelte barn skal have.
 
Hanne Raun fra forældrebestyrelsen i børneinstitutionen Høje Søborg siger:
"Oplægget er, er at når institutionerne viderevisiterer børn til andre støtteforanstaltninger, så skal institutionerne afgive et beløb svarende til det, barnet koster plus et ekstra beløb oveni. Det synes vi ærlig talt er lidt bekymrende. På en eller anden måde kommer det jo til at gå ud over den pædagogiske kvalitet på den enkelte institution", siger altså formanden for Høje Søborgs forældrebestyrelse.

Tobaksfirma i retssag

100.000 kroner i bøde.
Det er den kontante afregning, som tobaksfirmaet House of Prince i Søborg står over for i en retssag, der begyndte i Gladsaxe byret i går.
 
Med en reklame i et brancheblad er selskabet anklaget for at have overtrådt den nye lov om forbud for tobaksreklamer, og dette er den første retssag overhovedet, hvor den lov bliver taget i brug.
Reklamen for Kings-cigaretter var indrykket i branchebladet NB for nærbutikker og is- og konfektureforretninger, og forsvareren henholder sig til en undtagelse i loven, om at tobaksfirmaerne gerne må anvende reklamer overfor fagfolk og tobaksforhandlere. Det mener forsvareren nemlig, der er tale om i dette tilfælde.
Anklageren derimod mener ikke, at dette blad kun når ud til fagfolk, da også boghandlere og is-producenter modtager det.
 
Det er Folketingets ombudsmand, der har bedt anklagemyndigheden i Gladsaxe om at kigge nærmere på House of Princes reklame sammen med en anden tobaksreklame i samme blad, og han vil formentligt også med interesse følge sagen, der som sin første af sin art kan blive det eksempel, man vil følge fremover.
Forsvareren skal i næste uge komme med sin afsluttende tale, men om dommeren vil afsige dom den dag, er endnu ikke sikkert.

Behov for handleplan

Der ér brug for en handleplan for flygtninge- indvandreområdet i Gladsaxe.
Det mener SFs Ida Krogh, som i foråret bad om at få en status over integrationsindsatsen i kommunen.
Dén foreligger nu, og selvom Ida Krogh finder den mere beskrivende end analyserende, så mener hun alligevel godt, den kan bruges til noget:
"F.eks. så kan den da bruges til, at man tager højde for de kommentarer, integrationsrådet er kommet med. Bl.a. spørger de til tilgang til daginstitution og til modersmålsundervisning, ting som kunne være spændende og vigtige at få afdækket", siger Ida Krogh.

Kioskmedarbejder tiltalt for voldtægt

I dag falder der dom i sagen mod den 22-årig kioskmedarbejder fra Søborg, som er
tiltalt for voldtægt mod en ung, iransk kvinde, begået i baglokalet til en kiosk på Søborg Hovedgade i februar.
Den 19-årige kvinde har forklaret, at hun skulle møde sin kæreste i kiosken, men han kom aldrig. I stedet blev hun hevet ind i bagbutikken, hvor hun blev voldtaget af kioskmedarbejderen.
Kvinden blev kort tid efter overgrebet undersøgt på Rigshospitalets Voldtægtscenter, som kunne videregive DNA-spor efter sæd til politiets teknikere.
I dag mødes den iranske kvinde og den 22-årige kioskmedarbejder så i retten i Gladsaxe.

Havefolket opruster

Kolonihavefolket har nu lagt haveredskaberne fra sig og er så småt gået på vinterferie, men for kolonihaveejerne i Gladsaxe er et andet arbejde for alvor gået i gang.
 
De skal nemlig finde bevis for, at de er blevet dårligere stillet med den nye affaldsordning end resten af kommunens borgere.
En ordning, som trådte i kraft i april, og som indebar, at havefolket selv skulle bringe affaldet til centrale opsamlingssteder, fordi renovationsfirmaet i sin kontrakt med Gladsaxe kommune ikke er forpligtet til at gøre det, der ellers har været almindelig praksis i kolonihaverne i små ti år, nemlig at tage skraldet ved havelågen.
 
Og når bilagene er samlet, skal Folketingets ombudsmand have dem, fortæller områdeleder i Kolonihaveforbundet Jørgen Fritsche:
"Ifølge vores advokat er der en god chance for, at ombudsmanden vil gå ind i sagen, så nu er vi i gang med at samle regninger fra renovationsselskabet og diverse bilag sammen, så vi kan sende dem til ham", siger Jørgen Fritsche.
Han regner med, at bilagene kan sendes til ombudsmanden om en lille måneds tid.
Vil han ikke gå ind i sagen, vil kolonihaveejerne indstævne Gladsaxe kommune for retten.

Benny Andersen i kirke

Søborgmagle Kirke har i morgen aften skiftet salmerne ud med ord fra Benny Andersen, og det er en begivenhed, de ser frem til i kirken. For det er bestemt ikke hverdagskost, at kirken kan lokke med så kendt en foredragsholder, fortæller sognepræst Frank Fisher:
 
"Det betragter vi som noget af et scoop, for Benny Andersen giver ikke så mange foredrag og den slags. Og selv om det ikke så meget handler om kristendommen, så er hans budskaber meget livskloge og fokuserer på noget af det vigtigste, nemlig næstekærlighed. Han kan med få ord i et digt sige det, vi andre kan have svært ved at formulere", siger Frank Fisher.
 
Der er fri entré til foredraget med Benny Andersen, til gengæld skal man selv betale for kaffen. Arrangementet begynder klokken 19.30 onsdag den 22. oktober i Søborgmagle Kirke på Grønnemose Allé 111.