Onsdag den 29. Oktober 2003


Penge til AB

Fodboldfirmaet AB har netop indgået en tre-årig sponsoraftale med teleselskabet Telia, der ud over en fast sum penge også vil belønne AB, hvis klubben kan skaffe kunder til Telia.

Og informationschef ved teleselskabet, Robert Neimanas, ser det ikke som et problem, at AB er indehaver af den lidet ærefulde bundrekord i Superligaen, bestående af otte nederlag i træk:

- Nej, med den form for sponsorat, vi har indgået, spiller det sportslige ikke så stor en rolle. Aftalen bygger på et noget for noget princip, hvor AB får bonus, hvis de hverver kunder til os. Det kan de gøre igennem deres tilskuere og kontakt med erhvervslivet. Vi tror ikke, der er så megen værdi i at have sit navn på en bande eller en trøje, vores formål med denne aftale er klart at det gavner Telias forretning, siger informationschefen.

Telia har i forvejen sponsoraftaler med to andre superligaklubber, Viborg og FCK og mener, at til trods for de mange nederlag er AB en klub med stolte traditioner og et godt rygte.

Hvor mange penge, der skifter hænder ved sponsoratet, vil hverken AB eller Telia ud med, men for den økonomisk trængte klub vil pengene uden tvivl falde på et tørt sted, uanset hvilket beløb, der bliver tale om.


Møde for grønne medarbejdere

Institutionerne i Gladsaxe skal lære at spare på strømmen.

Det er sigtet med den kampagne, som kommunen nu har igangsat, derfor sendes institutionernes grønne medarbejdere snart på kursus, hvor blandt andre Gladsaxes grønne guide, Jesper Bjerring Larsen, skal komme med et oplæg:

- Det er svært at agere, før man ved, hvor vigtigt, det er. Derfor kommer jeg, sammen med to andre, og giver de grønne medarbejdere gode råd og fortæller om betydningen for omgivelserne, at man sparer på energien, siger Jesper Bjerring Larsen.


Karantæne til forening

Foreningen Børn og kultur bliver nu smidt ud af det gode selskab i Gladsaxe.

Det gode selskab er i denne forbindelse en inddragelse af muligheden for at modtage tilskud og låne kommunens lokaler.

Foreningen opstod for nogle år siden omkring en forældregruppe ved en børneinstitution i Kagsåkvarteret, der ønskede at arrangere musik og anden kunst for børnene.

Sidste år blev foreningens regnskab 2001 udtaget til stikprøvekontrol, men regnskabet nåede aldrig frem til revision på Gladsaxe kommunes bord.

Der dukkede heller ikke noget regnskab op fra foreningen for 2002.

Derfor får foreningen karantæne fra lokaler og tilskud i tre år, og skal desuden tilbagebetale det ydede tilskud på godt og vel 20.000 kroner.


Stålstele op i bus

Det er ikke nogen god idé at igangsætte en repareret stele i en bussluse den 13. i en måned.

I hvert fald hvis det er den i forvejen stærkt uheldsramte stålstele på Krogshøjvej i Bagsværd, det handler om.

Efter endnu en reparation blev den nemlig startet på ny den 13. oktober. Men igen gik der ikke mange timer, førend det gik galt.

Denne gang gjorde stelen det modsatte af det, den måtte formodes at gøre. I stedet for at forsvinde ned i vejen, når bussen kom, så valgte stelen at båtte op i bunden af selv samme bus.

Siden har stelen befundet sig i ødelagt tilstand på bunden af det hul, den ellers skulle køre op og ned af, alt afhængig af om der er busser i nærheden eller ej.

Firmaet, der har leveret stelen, går på mandag ind i den tredje uge af spekulationer omkring, hvordan anlægget kan komme til at fungere korrekt.


Nødhjælp til Søborg

Fra Afghanistan og Rwanda til Gladsaxe og Søborg Torv.

Jette Isaksen har i de sidste 10 år været udsendt for Dansk Flygtningehjælp til mange af verdens brændpunkter, men i dag kommer hun til Søborg Torv med i sin nødhjælpsbil:

- Jeg kommer ud og fortæller interesserede, hvor meget deres hjælp betyder for de lande, pengene går til. Det kan være svært at forestille sig, hvordan det er i andre lande, langt væk fra Danmark. Og så er det nemmere, når man står ansigt til ansigt med mennesker og de kan høre min historie. Det ville da være dejligt, hvis der kommer flere indsamlere ud af det, men det er lige så vigtigt, at vi gør os synlige på denne måde, siger Jette Isaksen, der i dag tager hul på sin turne i Storkøbenhavn, hvor hun udover Gladsaxe blandt andet tager til Lyngby, Rødovre, Ballerup og Valby.

Og i Gladsaxe er der hårdt brug for hjælp, Dansk Flygtningehjælps lokale afdeling har de sidste par år manglet indsamlere, og det ser ud til, at det er en tendens, der også gør sig gældende i år. Lokalforeningen skønner, at der bliver brug for 200 indsamlere, men har indtil videre kun 67.

Skulle man have lyst til at være med til landsindsamlingen den 9. november kan man henvende sig på telefon 88 16 16 88.

Jette Isaksen besøger Søborg Torv i dag fra klokken 11 til klokken 14, her vil Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst også kigge forbi.


Ekstra udkørsel fra torvet

Nu skal der igen ses nærmere på muligheden for at etablere en ekstra udkørsel fra parkeringspladsen på Søborg Torv.

Når bilerne skal ud og ind af p-pladsen på samme tid, så opstår der til tider kaoslignende tilstande på torvet, og allerede for et år siden var der derfor tale om at lave en ekstra udkørsel.

Men på grund af dels manglende finansieringsmuligheder og dels sikkerhedsmæssige problemer i forbindelse med en planlagt cykelrute langs med torvet, så blev planerne ikke til noget.

Imellemtiden er cykelruten skrinlagt, og nu bliver sagen taget op på ny.

Et konkret forslag til etablering af en ekstra udkørsel fra p-pladsen ligger formentlig klar til december.


Computerfejl afbrød genudsendelse

En computerfejl var årsag til, at genudsendelsen af Nyhedsmagasinet blev afbrudt ca. kvart over otte tirsdag morgen og måtte udgå.