Byg bare løs på græsplænen på Søborg Parkallé – også væsentligt større end det allerede planlagte seniorboligbyggeri.
Det konkluderer en uvildig juridisk vurdering fra advokatfirmaet Lett, Vilstrup & Partnere.
Samme konklusion var juristerne i Gladsaxe kommune allerede selv nået frem til, da et flertal i Gladsaxe byråd i november sidste år med godkendelsen af lokalplanforslag 165 sagde god for byggeriet.
Hundredvis af tilkendegivelser fra borgere for og imod projektet gjorde imidlertid, at problematikken blev sendt ud af rådhuset til endnu en vurdering.
I det 28 sider lange svar fra advokatfirmaet er de sidste tre linier de umiddelbart mest interessante - de lyder: "Det er derfor hverken i strid med byggeretsdeklarationens ordlyd, formål eller forudsætninger, at der nu åbnes for det begrænsede byggeri af et seniorbofællesskab ved Søborg Parkallé".
Byggeriet har splittet ikke bare borgerne men også byrådet over i to næsten lige store dele.
For projektet stemte i alt 13: Socialdemokraterne og Radikale Venstre, imod var 12 byrådsmedlemmer: Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Venstre. SFerne stemte både for og imod.
14 høringssvar, 8 temamøder og en lang række møder med socialforvaltning og socialudvalg.
Det er det foreløbige facit for 2½ års arbejde for Ældrerådet i Gladsaxe, siger rådets formand, Knud Ole Jensen, om en midtvejsrapport, der bliver offentliggjort til maj: "Vi syntes, at det er en god idé at fortælle borgerne, hvad det er for et arbejde, vi udfører. Og efter en lidt svag start, lige efter valget til Ældrerådet, hvor vi lige skulle finde hinanden, så har aktivitetsniveauet været højt".
Knud Ole Jensen er gæst i programmet Den varme stol i dag, hvor det skal handle om rådets arbejde og indflydelse, om fortolkningen af en brugerundersøgelse på ældreområdet, om hvorvidt ældre i Gladsaxe er forkælede brokkehoveder, og om der er behov for flere lokale ældreråd i Gladsaxe.
Den varme stol sendes onsdage kl. 7.30 og 17.30.
122 kiosker og tankstationer i Københavnsområdet er blevet fuppet for et foreløbigt samlet beløb på 62.000 kroner.
To somaliske mænd på henholdsvis 24 og 27 år med fast bopæl i Danmark, den ene i København, den anden i Bagsværd, er ved retten i Gladsaxe blevet varetægtsfængslet i sagen.
De to har tilsyneladende turneret rundt i to udlejningsbiler i hele Storkøbenhavn og brugt løs af tre internationale betalingskort, der er efterlyst som stjålne i Holland.
Mændene blev taget på fersk gerning, da en ekspedient på en tankstation i Køge fattede mistanke.
Ifølge bedragerichef Henning Nielsen, Gladsaxe politi, så har den ene erkendt, mens den anden påstår kun at have ageret chauffør uden kendskab til falskneriet.
"Nye afhøringer skal godtgøre, om begge bliver sigtet for hæleri, dokumentfalsk og bedrageri. Angiveligt skulle de have fået kortene i en somalisk klub på Nørrebro af en, der hedder Ali. Efternavnet kender de desværre ikke. De 122 steder, hvor kortene er brugt, er der typisk blevet købt cigaretter, vin, andre kioskvarer, benzin og taxakørsel", siger bedragerichef Henning Nielsen til Nyhedsmagasinet.
(Hør mere i lydudgaven)
Gladsaxe-borgere med rygerlunger, en kronisk obstruktiv lungesygdom, får nu mulighed for at få øget livskvaliteten.
Det er omsorgscentret Kildegården i Søborg, der de næste par år kommer til at danne ramme om et projekt med især fysisk træning, som kan ændre de sygdomsramtes arbejdskapacitet og livskvalitet.
Omkring 35 mennesker dør hvert år i Gladsaxe af rygerlunger og cirka 250 bliver hospitalsindlagt, viser statistikken.
Det særlige rehabiliteringsprojekt består af to ugentlige sessioner med fysisk træning igennem syv uger på hold med 10-12 patienter.
Bag projektet står speciallæge Lill Moll Nielsen samt sygeplejersker og terapeuter på Kildegården.
Det bliver Gladsaxes foreningsliv der kommer til at stå for alt det praktiske med at sortere og sælge effekterne, når den nye ordning med direkte genbrug på den nymoderniserede station på Turbinevej går i gang i næste måned.
"Det er både for at få nogle penge til foreningen, vi ved ikke, hvor mange penge der er i det her, vi har jo kun åben hver lørdag, og ellers er det et spørgsmål om at få set nogle folk og få flyttet nogle af de ting fra genbrugsstationen som kan genbruges", fortæller Per Andersen fra KFUM-spejderne.
De ugentlige loppemarkeder vil blive holdt ved Gyngemoseværket bag Tv-byen - første gang lørdag den 8. maj.
Det lokale brassband har slået pjalterne sammen med Danmarks bedste af slagsen:
"Lyngby-Taarbæk Brass Band er jo vores gode venner, de har også rødder i FDF-musikken og vi har flere gange været sammen om at holde koncerter. Men denne gang er det særdeles spændende fordi de som regerende danmarksmestre skal til Glasgow og repræsentere Danmarks med europamesterskaberne. Her skal de spille to numre, og dem vil de gerne have afprøvet på et dansk publikum inden de tager af sted. Og det har de valgt at gøre sammen med os i Høje Gladsaxe skoles festsal mandag klokken 19.30", fortæller Lars Wiberg fra FDF Gladsaxe Brass Band.