Torsdag den 12. August 2004


Frustrerede beboere til møde om modernisering

Et halvt hundrede frustrerede borgere mødtes i går med kommunen for at blive orienteret om den kommende ombygning af en række beskyttede boliger på Kildebakkegårds Allé, Søborg Hovedgade og Carl Møllers Allé.
Boligerne skal gøres tidssvarende, så de lever op til arbejdstilsynets krav, men
moderniseringsplanerne har skabt stor utryghed blandt beboerne, der er tvunget til at flytte, mens byggeriet står på:
"Det er en dårlig måde at behandle ældre mennesker på. Man kan da ikke forlange, at vi lige pludselig skal flytte. Det er jo helt vanvittigt. Vi er for gamle til at blive flyttet rundt med", lød det fra beboerne.
Og Gladsaxes omsorgschef Herle Klifoth kan godt forstå, at situationen gør beboerne utrygge:
"Det kan jeg sagtens. Det utryghed der er forbundet med at man skal flytte og pakke sine ting sammen kan være ganske uoverskuelig jo ældre man er. Der blev også spurgt til, hvorvidt man kommer tilbage til den samme bolig, det har stor betydning for en del kan man høre".
Ombygningen af de beskyttede boliger forventes at gå i gang til oktober 2005.

Ringe miljø i Nydam

Den lille sø Nydam ved Skovalleen i Bagsværd er blandt 22 søer, som er blevet tjekket ekstra grundigt af miljøafdelingen i Københavns amt. Og miljøtilstanden i Nydam bliver bedømt til at være ikke tilfredsstillende.
For selvom søens vandkemi er blevet forbedret de seneste seks år ved eksempelvis en halvering af næringsstofniveauet, så mangler der stadig undervandsvegetation, og sigtdybden er ringe, lige godt en halv meter.
Nydams dårlige miljø skyldes, ifølge amtets rapport, flere ting. Der er kun en lille vandudskiftning, villaejerne omkring søen har gennem tiden overgødsket jorden, og så bliver der med mellemrum tilledt regnvandsopblandet spildevand fra Gladsaxe kommunes overløbsbassin på Skråvej.
Trods den ringe tilstand, så vil amtet ikke gøre noget for at forbedre forholdene. Nydam opfylder nem en såkaldt B-målsætning i regionplanen. Den siger blandt andet, at en sådan sø bare ikke må få det værre, og at der derfor ikke må tilføres flere næringssalte, og at sigtbarheden ikke må forringes.
Nydam er den eneste sø i Gladsaxe, der er med i denne amtslige undersøgelse, hvor 22 ud af mere end 2.000 søer i amtet er blevet udvalgt til nærmere overvågning.
Bagsværd sø er omfattet af et andet og mere intensivt overvågningsprogram med hele 19 tilsyn om året.

Røveri mod guldsmed i Bagsværd

"Guld & Sølv" på Bagsværd Hovedgade blev onsdag eftermiddag udsat for væbnet røveri.
Den maskerede gerningsmand truede med et afkortet jagtgevær og udbyttet blev 113.000
kroner i smykker og kontanter.
Jagtgeværet blev senere fundet sammen med smykker og ure en sort rygsæk på Tværvej i Bagsværd.
Røveren beskrives som værende mellem 20 og 25 år, 175 – 180 cm. høj og arabisk af
udseende.
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48 hvis man har oplysninger i sagen.

Flere støtter til forældreforening

Forældrelandsforeningen FBU, der samler, støtter og rådgiver forældre, hvis børn eksempelvis er anbragt udenfor hjemmet, får støt og roligt flere og flere medlemmer.
FBU i København mødes i de frivilliges hus på Taxvej i Bagsværd, og der er stor interesse for foreningen efter blot to åbent-hus-arrangementer.
I aften byder foreningen sig til igen, denne gang med tema om, hvad man kan bruge en bisidder til.
"Hvis man fx skal til møde i kommunen om en børnesag, så er det rart at have en at støtte sig til, en, der måske også kan forklare, hvad sagsbehandleren siger, hvis man har lidt svært ved at forstå. En bisidder støtter også i hjemmet, hører på ens historie, hvis man har børn anbragt udenfor hjemmet eller får hjælp i et familiecenter", siger Lykke Nielsen fra forældrelandsforeningen, som man kan møde i de frivilliges hus kl. 19 i aften.