Mandag den 16. August 2004


Nyt fælles arbejdsmarkedscenter åbner i dag

I dag åbner det nye fælles arbejdsmarkedscenter for Gladsaxe og Herlev kommuner og
AF-Storkøbenhavn.
Fremover skal alle ledige henvende sig samme sted, nemlig på Østmarken i Gladsaxe:
"Pointen er, at vi prøver det enstrengede system hos os, hvor vi ikke både skal have et system for de forsikrede ledige og et for kontanthjælpsmodtagere. Alle skal igennem de samme, så vi kan bruge vores fælles ressourcer på at gøre det bedst muligt. Det skulle meget gerne betyde, at man ikke skal henvende sig flere steder og det skulle også meget gerne betyde, at man kan få en endnu mere skræddersyet indsats. Og så er det store mål jo at så mange som muligt, og dermed også flere end i dag, kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Jo mere præcist man kan hjælpe den enkelte, jo større er chancen for at det giver den effekt vi skal have – og det er jo et job", siger Gladsaxes arbejdsmarkedschef, Anders Mørk Hansen.

Ung røver fængslet i fire uger

Den 15-årige dreng, der i onsdags røvede en guldsmedeforretning i Bagsværd, er ved retten i Gladsaxe blevet varetægtsfængslet i fire uger i en lukket institution for unge, også kaldet surrogatfængsel.
Den 15-årige, der selv bor i Bagsværd, truede under røveriet med et oversavet jagtgevær og fik udleveret smykker, ure og kontanter for omkring 113.000 kroner.
Under flugten smed han både udbytte og tøj fra sig. Derfor lod politiet ham gå, da de allerede få minutter efter røveriet havde fat i ham.
Men da billeder fra overvågningskameraet i butikken senere blev sammenholdt med den 15-årige, var der ikke den store tvivl tilbage hos politiet, der torsdag formiddag anholdt drengen.

Hjælp til familier med alkoholproblemer

Børnefamilier med alkoholproblemer får fra 1. september mulighed for at få lidt mere kvalificeret hjælp, end de hidtil har kunnet.
Sundhedsstyrelsen har nemlig bevilget næsten halvanden million kroner til ansættelse af to børnefamiliesagkyndige i Københavns amt i en forsøgsperiode på foreløbig to år.
Projektet skal sikre, at behandlerne opnår viden med hensyn til at udrede, rådgive og behandle familierne, så børnenes forhold forbedres.
Samtidig bliver den kommunale indsats overfor børn i familier med alkoholproblemer tilbudt en opkvalificering. Og så skal projektet sørge for, at de to offentlige myndigheders indsats bliver koordineret.
De to børnefamiliesagkyndige bliver fysisk placeret på Lænke-ambulatoriet i Lyngby.

Medlemmerne strømmer til softballklub

En af Gladsaxes, efter eget udsagn, mindst kendte idrætsklubber har på bare et år fordoblet medlemstallet og nærmer sig nu 100 medlemmer:
"Gladsaxe Softball Klub har i år fået ca. 40 nye medlemmer, og det er jo ret godt. En del af succesen skyldes nok, at vi har fået et par new zealandske trænere, som har hjulpet med at træne både juniorer og seniorer. Softball er en stor sport i New Zealand, så det er virkelig nogle gode kræfter vi har fået til klubben", siger Christina Dahl Jakobsen, kasserer i Gladsaxe Softball Klub.

Spørgeskema om affald

I denne uge får alle husstande og virksomheder i Gladsaxe brev fra byrådet.
I brevet ligger en skriftlig opfordring om at deltage i debatten om den nye affaldsplan, der beskriver kommunens prioritering af affaldsindsatsen de kommende år.
Med opfordringen følger et spørgeskema om, hvordan man f.eks. synes affaldsordningerne fungerer i dag, og hvordan man ønsker de skal fungere i fremtiden.
Affaldsplanen er til offentlig debat fra den 16. september til den 25. oktober, og der vil også blive holdt borgermøde om planen til september.

Spiser frokost i hold

Marielyst skole har succes med en ny spiseordning.
Skolens kantine kan simpelthen ikke rumme alle 470 elever på én og samme gang, og for at sikre eleverne en god spiseoplevelse, har man været nødt til at dele klasserne op i hold,
fortæller inspektør Jørn West Larsen:
"Børnehaveklasserne og 1.-2.klasserne som er i indskolingshuset spiser ikke i vores kantine, de spiser i deres eget klasseværelse. Vi har sagt til forældrene at de skal give deres børn madpakker med, og vi har købt nye køleskabe til de tre klassetrin. Men der kan komme situationer, hvor børnene ikke har mad med, og derfor har vi lavet en bod i det første frikvarter, hvor vores kantineassistent tager noget frugt, nogle boller osv. med over i huset og så kan de købe der. 4.-6.klasse spiser i kantinen fra 11.45 til 12 og 7.-9.klasse fra klokken 12. Det lyder måske lidt stramt og firkantet, men vi har organiseret det sådan for at give børnene mulighed for at få ro omkring deres spisesituation og mulighed for at købe den sunde mad som ligger i kommunens kantineordning. Og mit indtryk er, at det fungerer godt", siger Jørn West Larsen fra Marielyst skole.