Et stort flertal af Gladsaxe byråd vedtog på sit møde i går aftes den lokalplan, der gør det muligt at omdanne det gamle nedslidte erhvervskvarter syd for Tinghøjvej i Buddinge til et nyt byområde med ca. 250 boliger, kulturelle institutioner og kontor- og serviceerhverv.
Dansk folkeparti har under hele sagsbehandlingen ment bebyggelsesprocenten var for høj, og stemte derfor, som det eneste parti, imod lokalplanforslaget.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)
Tilstanden af kommunevejene i Gladsaxe er blandt de ringeste i landet, viser det såkaldte belægningsindeks, hvor 124 kommuners veje er med.
Indekset opdeler vejenes tilstand i flere undergrupper; det strukturelle indeks viser, hvor god belægningen og de enkelte lag i vejens konstruktion er til at modstå trafikbelastninger. På en skala fra 1 til 10 scorer vejene i Gladsaxe 7,4, hvor landsgennemsnittet er 8,5.
Det funktionelle indeks viser det samlede serviceniveau, som vejbelægningen tilbyder trafikanterne og vejens naboer. Det kan være med henblik på kørselskomfort, sikkerhed, støj, æstetik eller slitage på køretøjerne. Her opnår Gladsaxe-vejene et syvtal, hvor gennemsnittet for de undersøgte veje i landet ligger på 8,1.
Karaktererne for kommunevejene i Gladsaxe betyder, at cirka halvdelen af vejnettet er skadefrit, mens den anden halvdel er lidt, jævnt eller meget skadet.
Tættest på den perfekte stand af vejnettet, som er lig med et tital, kommer Skærbæk kommune i Sønderjylland med 9,8 i begge kategorier.
Undersøgelsen og indekseringen er foregået i et samarbejde mellem Kommunalteknisk Chefforening og Vejdirektoratet.
25.600 km kommunevej er med i indekset, der er blevet udarbejdet hvert år siden 1998.
Huset kunne måske godt være valgt med lidt større omhu, måtte to indbrudstyve konstatere mandag.
Eller rettere sagt, så skulle de lige have tjekket beboerens arbejdsområde, inden de mandag over middag forsøgte sig udi indbruddets knap så ædle kunst i et hus på Holmevej i Søborg.
Beboeren, en politiassistent ved Gladsaxe politi, var nemlig på vej ud af døren i samme moment, som de to var på vej ind.
Ved synet af politimanden stak de af, men den ene blev løbet op og tilbageholdt, indtil politimandens kollegaer nåede frem.
Den anholdte tyv viste sig at være en 23 år gammel kending fra København.
Han blev i går i byretten varetægtsfængslet, så politiet kan få hapset medgerningsmanden, som politiet er ret sikre på at kende identiteten af.
Og så kunne man måske lige ønske at andre indbrudstyve fremover ville benytte samme kunstgreb med at begå bræk hos politifolk, der var hjemme. Det ville skabe større tryghed hos borgerne og lette politiets arbejde væsentligt.
’Vil det danske folk Kongehuset’ er titlen på aftens debatarrangement i Borgerens Hus, hvor lektor og kommentator Claus Bjørn vil drøfte hvad han selv og andre mener om Kongehusets funktion og situation i Danmark.
Der er forskellige bud på hvad en række Gladsaxe borgere mener om det danske Kongehus, nogle tror ikke længere på dets funktion, "jeg tror ikke helt på at vi skal have et monarki mere jeg tror tiden er løbet fra det", mens der er andre der er for bevarelsen af det danske monarki; "jeg synes de er gode til at repræsentere landet, specielt ved udlandsrejser og jeg tror de er med til at få en masse gode varer eksporteret her fra landet rundt omkring i verden, så ja, vi skal bevare det danske Kongehus."
Anfører Christian Lønstrup fortsætter i AB efter vinterpausen. Den lejeaftale med FC København som udløb efter efteråret er nu blevet forlænget frem til d. 30/6 2005.
- En god nyhed, siger ABs cheftræner Henrik Jensen, Løns har spillet et godt efterår i midterforsvaret og er med sine store erfaring en vigtig spiller for de mange unge på holdet!
Lønstrup selv er faldet godt til i klubben, og glæder sig til at spille ½ år mere i AB.
- Der er så mange talentfulde spillere i truppen, siger Lønstrup og måske jeg
kan være med til at hjælpe dem lidt i den rigtige retning.
Christian Lønstrup spillede samtlige kampe i efteråret for AB.