Onsdag den 22. December 2004


Mere vold på offentlige arbejdspladser

Vold og voldstrusler bliver mere og mere almindelige på offentlige institutioner i Gladsaxe, siger næstformand i Gladsaxe lærerforening, Poul Hansen. "Det er en generel samfundsmæssig tendens, der går ud over alle, der er i tjeneste for det offentlige," siger han.
Her i Gladsaxe kan udviklingen aflæses flere steder. "Der er eksempler fra svømmehallen, hvor der er kunder, der er så højlydt utilfredse med de tilrettevisninger, de får af personalet, at det næsten kommer til håndgemæng, vi har folk, der ikke kan opføre sig ordentligt på biblioteker og vi har forældre eller elever, der verbalt truer de ansatte," siger lærerforeningens næstformand.
Han opfordrer til, at problemet tages alvorligt på arbejdspladserne, så man kan reagere på en passende måde, når episoderne opstår: "Det vigtigste man kan køre på arbejdspladserne, er at ledelsen og medarbejderne drøfter situationen igennem og prøver at lave en politik: Hvad gør vi, når de unge ikke kan opføre sig ordentligt, og hvilke tiltag kan vi iværksætte i fællesskab," siger Poul Hansen.

Yderligere fokus på skolevejssikkerhed

Til næste år bliver der sat yderligere fokus på trafiksikkerheden omkring Gladsaxes skoler.
Formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker, Sf, siger:
"Der er jo kommet en budgetnote, der har at gøre med skolevejssikkerhed. Der indledes et samarbejde med skolerne og børne- og undervisningsudvalget. Og vi har lige vedtaget en bevilling til trafiksikring ved Vadgård skole og en ændring af vejlukning ved Egegård skole. Det er nogle konkrete bevillinger, men vi glæder os også til at kunne kigge på alle skoler og få drøftet, hvad vi kan gøre for at få en bedre skolevejssikkerhed".

Udvalgsformand: Folk sparer mest på energien derhjemme

På trods af en målrettet, mangeårig indsats på miljøområdet ligger Gladsaxe langt nede i
statistikken på el-området.
Kommunen er placeret som nummer 87 og 143 af de 151 deltagere i årets elsparekampagne. Og det er energifråds med skatteborgernes penge, sagde venstres Ebbe Skovsgaard i
gårsdagens udgave af Nyhedsmagasinet.
Den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, siger om årsagen til Gladsaxes
dårlige placering i elsparekonkurrencen:
"Ja, hvis jeg vidste det, så havde resultatet set anderledes ud. Men der er jo mere end 151 kommuner i Danmark, så der er ca. 125 kommuner, der ikke er med, og hvad deres forbrug er, det kunne jeg egentlig godt tænke mig at vide. Jeg ved fra en nabokommune, som havde fået et meget højt tal, at de meldte sig ud, holdt op med at betale abonnement, fordi borgerne ikke skulle vide, hvor meget energi de brugte. Jeg tror på, at folk sparer, men måske ikke ligeså meget på arbejdet, som hjemme hos sig selv".
Det konservative medlem af miljøudvalget, Henrik Sørensen, er ikke overrasket over
Gladsaxes placering i elsparekonkurrencen:
"Jeg har en fornemmelse af, at når jeg kommer på rådhuset, så kan jeg ofte se om aftenen, selv når medarbejderne er gået hjem, at der er lys mange steder. Men jeg tror, det er fordi, Gladsaxe bliver nødt til at se på om den million ca. vi sætter af på energispareområdet hvert år egentlig talt er nok, eller om vi ikke skal højere op".
Henrik Sørensen og Lis Smidsholm er gæster i dagens udgave af programmet Dagsordenen som vi sender kl. 16 i eftermiddag.

Rock’n’roll børnehaver

Måske bliver det ikke Mick Jagger, børnene får at se her i Gladsaxe, men de får i hvert fald igen mulighed for at få besøg af professionelle musikere eller dansere i deres børnehaver. Det er en konsekvens af, at Københavns amt i løbet af de næste to år sætter penge af til en række kulturprojekter. Et af dem er børnehavekoncerterne, som amtet støtter med 100.000 kroner pr. år i 2005 og 2006.
Asger Løvskjold fra Udvalget for Undervisning, Kultur og Internationalt Samarbejde i Københavns Amt fortæller om baggrunden for børnehavekoncerterne, at "det gjaldt om at få musikken ind i børnehaverne. Det betyder, at vi får flere og flere unge, som kan mange ting i musikskolen. På Suzuki Instituttet ser man jo børn i 3-4 års alderen begynde at spille violin," siger han.
Gladsaxes børnehaver vil i januar måned ligesom de øvrige børnehaver i amtet modtage et katalog med musik- og dansetilbud.

Populær 90-års fødselar

Det er en populær dame, der 2. juledag inviterer til fødselsdagsfest.
Søborg kirke fylder 90 år, og formand for menighedsrådet, Mogens Taarup, siger om
fødselaren:
"Af en 90-årig dame at være, har hun det vældig godt. Kirken trives som aldrig før, vi har jo flere og flere der kommer i kirken, specielt om søndagen, men vi har mange handlinger, fordi Søborg kirke er jo en landsbykirke, der ligger midt i byen, hvid og fin, og det er der mange, der godt kan lide. Og derfor får vi mange forespørgsler på handlinger, også fra udensogns, så vi har måttet være lidt restriktive, for at kunne klare alle disse forespørgsler".
Og det er altså 2. juledag der er festgudstjeneste i Søborg kirke.