Mandag den 9. Februar 2004


Idrætsklubber hårdt ramt af manglende portotilskud

Gladsaxes idrætsklubber vil blive hårdt ramt af regeringens forslag om at fjerne
porto-tilskuddet til foreningsblade. Det vurderer formand for idrættens fællesorganisation, Ole Lindskov:
 
"Det har specielt betydning for de små foreninger, som har haft et blad, der kom ud ca. 8 – 10 gange årligt til en lille kreds. De skal nu til at betale fuld porto for at få deres blad ud og de skal selv sidde og klistre adressemærker på. Så det er mange penge vi taler om, og det er også ekstra arbejde for bestyrelsen".
 
"Jeg tror der vil være en del klubber som ville ønske, de kunne droppe bladet, men det tror jeg ikke de kan. Man er nødt til at have en form for aktiv kommunikation ud til medlemmerne. Men det kommer til at blive meget begrænset. Jeg kan meget nemt se, at blade, som tidligere er kommet 8 – 10 gange årligt, de kommer i fremtiden kun eks. 4 gange årligt. Og så må medlemmerne hente information på internettet. Og det er ikke den bedste løsning. Så det er frygteligt for klubberne faktisk", mener Ole Lindskov, formand for FIG.

Ingen beskyttelse af kirke ved nybyggeri

Naturbeskyttelsesloven kommer ikke til at karambolere med nyt byggeri i TV-by-området.
I hvert fald ikke den del, der har med beskyttelseslinier omkring kirker at gøre.
Ifølge den må der ikke opføres bygninger over 8,5 meter indenfor en afstand af 300 meter fra kirker, med mindre kirken i forvejen er omgivet af bymæssig bebyggelse.
 
Men ved en konkret vurdering har Københavns amt tidligere afgjort, at kun Gladsaxe kirke er omfattet af beskyttelseslinien. Ikke engang Utzons kirke i Bagsværd optræder på den liste over 27 kirker i amtet, som nyder beskyttelse.
Mørkhøj kirke, der ligger lige på den anden side af TV-byen, er heller ikke med på listen og udgør derfor ikke umiddelbart nogen hindring for nybyggeriet.
 
Men de kirkelige myndigheder har tidligere slået sig i tøjret – det var i forbindelse med opførelsen af dagcentret ved Bakkegården tæt på Bagsværd kirke – og her resulterede stiftets indsigelse i en flytning af bygningen.
 
Loven om beskyttelseslinien er vedtaget for at sikre frit indsyn til kirkerne.

Hurtigere betaling og tilbagebetaling af skat

Skatteydere, der har en forventning om at få penge tilbage i skat, kan nu få fingre i de overskydende kroner tidligere på sæsonen end de foregående år.
 
Via told og skats hjemmeside på internettet kan fx befordringsfradrag, underholdnings- og børnebidrag tastes direkte ind til skattefolkene, så de eventuelle returpenge kommer samtidig med selvangivelsen.
De kan dermed komme til udbetaling allerede i marts måned, siger skattechef Henrik Pontoppidan fra Gladsaxe kommune.
 
Med til historien hører, at de, der skal betale ekstraskat, nu også kommer til at betale tidligere.
En anden ændring omkring dette års selvangivelse er, at ejendomsvurderingen ikke længere udsendes særskilt, men skrives direkte i et skema på selvangivelsen.

Præventivt politi fra Gladsaxe

Selvom den præventive afdeling i Gladsaxe politikreds flytter fra politigården i Buddinge til Ballerup nærpolitistation, så kommer de 12 kilometers afstand ikke til at udgøre det helt store problem.
 
De fire medarbejdere i den præventive afdeling skal nemlig fremover i højere grad tage sig af netop det præventive, mens de mere akutte opgaver overtages af nærpolitiet, siger Bent Nikolajsen fra afdelingen:
 
"Jeg må erkende, at der er stor afstand til Gladsaxe nu, men vi er aldrig længere væk end en telefonopringning eller en e-mail, og vil stadig opretholde og styrke vores præventive arbejde på skoler og institutioner".

Snydt af fiktivt rejsebureau

En meddelelse til en 61-årig kvinde på hendes computer om, at hun havde vundet en rejse til Florida, var for stor en fristelse.
Det glade budskab poppede op på skærmen den 25. januar og kom fra et rejseselskab ved navn Soho Vacation.
 
For at få fat i den lækre rejse skulle kvinden blot indbetale 500 Euro til selskabet, så ville hun blive den lykkelige ejer af århundredets rejse.
De 500 Euro, svarende til små 4.000 kroner, blev indbetalt – og så skete der sådan set ikke ret meget mere.
 
Kvinden har nu meldt selskabet, som i øvrigt ikke eksisterer, til bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi, som formentlig overgiver sagen til bagmandspolitiets computereksperter.