Fredag den 13. Februar 2004


DF: Hastighedsprojekter er slået fejl

De storstilede hastighedsprojekter, som har til formål at sætte farten ned i Gladsaxes
boligkvarterer, er slået fejl. Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så er gennemsnitsfarten ifølge den seneste evaluering faldet med 19 procent siden der blev indført 40 kilometer-zoner i kommunen.
 
Men den evaluering er ikke det papir værd, den er skrevet på, siger Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr: "Man kan jo læse den med de briller man har lyst til. Og så kan man få de resultater ud af den, som man vil. Hvis jeg kigger på den med mine briller, så kan jeg bl.a. nævne, at der i rapporten fortælles om hastighedsmålinger på de pågældende veje før man satte projektet i gang. Og rent faktisk så var der ingen af vejene, hvor man nåede meget op over 40 km/t. Kun på to veje nåede man op på 55 – 60 km/t.".
 
"Udover det kan man i rapporten læse, at trafikken er steget, efter at man har lavet projektet. Kun på to veje er den siger Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti, som nu vil have uddybet evalueringen af hastighedsprojekterne.

Protester mod vejlukning

Beboere, virksomheder og grundejerforeninger på og ved Sydmarken i Søborg har protesteret så kraftigt imod planerne om at lukke vejen, at projektet sandsynligvis bliver stoppet.
Vejlukningen er ønsket af Novo Nordisk Engineering, der vil opføre et nyt hovedsæde på Sydmarken. Og det skal forstås helt bogstaveligt, idet en del af hovedsædet på de første tegninger ligger på selve vejen.
 
Men der hersker i forvejen ofte kaotiske trafikforhold med lange køer og propper i området omkring Sydmarken, påpeges det i mange af indsigelserne. En lukning vil gøre den trafikale fremkommelighed endnu mere umulig.
Selv uden en vejlukning skal mindst to kryds ombygges en del for at kunne opsluge den øgede trafikmængde til det nye hovedsæde, viser en undersøgelse fra et konsulentfirma.
 
På mandag skal politikerne i trafik- og teknikudvalget tage stilling til dels vejlukningen, og dels dispensationer fra to lokalplaner, der blandt andet skal muliggøre den 16 meter høje domicilbygning.

Elektronisk kontaktbog på halvdelen af skolerne efter sommerferien

Halvdelen af Gladsaxes skoler får efter sommerferien adgang til den såkaldte
skole/hjem portal – en slags elektronisk kontaktbog, som skal forbedre kommunikationen mellem skole og forældre.
Siden 2001 har Enghavegård skole i Mørkhøj været med til at afprøve og udvikle portalen, og erfaringerne her har været gode, fortæller børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase:
 
"De vigtigste er vel, at forældre og skole oplever en hurtigere og nemmere kommunikation. At forældrene følger bedre med i, hvad deres børn foretager sig og at de hurtigt kan få svar på nogle spørgsmål. Og det er jo i og for sig også dét, der er meningen med portalen".
 
Der er endnu ikke sat navn på de skoler, som kan bruge skole/hjem portalen efter
sommerferien.

Ferielukket svømmehal

Både tirsdag og i går torsdag formiddag i denne uge stod vinterferieramte skolebørn med næserne klemt op mod de store vinduer ind til Bagsværd svømmehal.
For desværre åbnede hallen, der specielt er populær blandt børn, ikke før kl. 13, der er den normale åbningstid de to dage.
 
Samme billede af skuffede børn har også tegnet sig i andre skoleferier, så nu vil svømmehalen arbejde på at skaffe midler, der sikrer en mere brugervenlig åbningstid.
 
Gladsaxes anden svømmehal er godt nok åben fra kl. 7 alle morgener. Men for de mange børn i Værebro er det en noget sur tur, når nu der ligger en fin ny hal to skridt fra deres bopæl.
Men ifølge stadioninspektør i Bagsværd, Helge Brohammer, så er der bestræbelser i gang med at få udvidet åbningstiden.

Bueskytter i sportshallen

70 af sjællands bedste bueskytter er de kommende dage samlet i Gladsaxe sportshal, hvor der er mesterskaber for ungdom og seniorer:
"Vi har jo nogle meget fine anlæg hvor man kan afvikle bueskyttestævner. Og så har vi haft succes med at holde danmarksmesterskaber sidste sæson, og så blev vi spurgt, om ikke vi ville arrangere det i år", fortæller Michael Søemod fra Gladsaxe Bueskytte Klub.