Fredag den 20. Februar 2004


Pjece om doping til foreninger

Selvom doping blandt aktive sportsfolk i Gladsaxe ikke er det helt store problem, så er kommune og sportens organisation FIG alligevel gået aktivt ind i kampen mod det medicinske spøgelse.
1.000 foldere med oplysninger om, hvordan de lokale klubber skal forholde sig, hvis der er mistanke om doping, er netop landet på foreningernes borde.
 
Alle henvendelser med formodning om dopingmisbrug bliver behandlet fortroligt, siger forretningsfører i FIG, Arne Fogt: "Navnet på den, der henvender sig med en mistanke, kommer ikke længere end til mit bord. Men det er klart, at klubbens navn kommer frem, hvis dopingkontrollen finder noget. Det hemmeligholdes ikke, hverken af kontrollen eller DIF. De foreningsledere, jeg har talt med, mener ikke at der er det helt store problem hos de aktive, og det eneste eksempel på en, der er taget i dopingmisbrug i Gladsaxe, var en fra motionisternes rækker. Men derfor skal vi alligevel være oppe på dupperne".
 
I 2001, som er den seneste opgørelse, beslaglagde politiet dopingmidler i 260 tilfælde udenfor den organiserede idrætsverden.

Betinget dom for falsk anmeldelse

En 33-årig kvinde er ved retten i Gladsaxe blevet dømt for at have indgivet falsk anmeldelse for voldtægt.
Strafferammen er op til seks års fængsel, men den 33-årige slap med en betinget dom på 30 dages fængsel og tilsyn af kriminalforsorgen i et år.
Kvinden har overfor politiet forklaret, at hun i foråret 2002 blev voldtaget af sin ekskæreste.
De to havde været sammen i ca. 7 måneder, da forholdet gik i stykker. Men kæresten,
fortalte hun, var meget jaloux anlagt, og ville ikke lade hende være efter bruddet.
Ekskæresten derimod har forklaret, at den 33-årige er en besidderisk og sexfixeret kvinde, som har chikaneret og forfulgt ham, lige siden de to slog op. Og at anmeldelsen for voldtægt var en hævnakt, fordi han siden har fundet en ny kæreste.

Bedrager bestilte varer for 9.000 kroner

Entreprenørvirksomheden MT-Højgaards gode navn og rygte er blevet misbrugt i en mindre svindelsag.
I slutningen af december henvender en mand sig til et firma i Herlev og bestiller tøj og sikkerhedsudstyr for omkring 9.000 kroner.
Varerne skal leveres på en byggeplads i Ørestaden. Her skal budet ringe på mandens mobiltelefon, da han angiveligt er lidt svær at finde på pladsen. Det sker også, varerne bliver udleveret, og regningen sendt til MT-Højgaards hovedsæde i Gladsaxe.
Her kender man imidlertid hverken til bestillingen eller manden, der har underskrevet regningen.
Sagen er nu meldt til Gladsaxe politi.

Søspejdere uden bestyrelse

I takt med at forældre bliver mere og mere travle i arbejdslivet falder antallet af frivillige, der vil yde en indsats i deres børns klub eller forening.
Det har FDF, Gladsaxe Søkorps, senest måttet sande.
Søspejdernes egne regler siger nemlig, at der skal være seks medlemmer i korpsets bestyrelse, men i øjeblikket består bestyrelsen af siger og skriver en person. Der er simpelthen ikke flere forældre, der ønsker at træde ind.
 
Dermed opfylder foreningen ikke sine egne betingelser, og da en person heller ikke kan siges at udgøre en bestyrelse efter lovens krav, så skal spejderne nu have dispensation for at kunne modtage deltagertilskud.
 
Dispensationen skal diskuteres i folkeoplysningsudvalget i næste uge.

Udgift til medicin bremset

Den eksplosive vækst i udgifterne til medicin er blevet bremset, siden læger og apoteker er begyndt at anbefale og udlevere de billigste produkter.
I Københavns amt steg udgifterne til medicin med 15% fra 2001 til 2002.
 
Frem til 2003 steg udgifterne med kun 4%, hvilket alene skyldtes apotekernes udlevering af de billigste produkter. Og formanden for amtets sundheds- og forebyggelsesudvalg, Nina Berrig (C), mener ikke, der er nogen fare forbundet med den billige medicin:
 
"Både som politiker og patient er det helt afgørende for mig, at den behandlingseffekt, der skal være der, er optimal og kvaliteten i orden. Vi kan som patienter være helt trygge ved den medicin, som lægen udskriver. Dertil kommer så "støttepædagogen" i form af apoteket, der også spiller en vigtig rolle i forhold til udleveringen af den billigste og rette medicin".

Biblioteket sælger ud

Hundredevis af gamle og nedslidte bøger søger lige nu et nyt, kærligt hjem.
Det er på den tid af året, hvor hovedbiblioteket sælger ud af kasserede bøger:
"Hvis en bog er slidt eller uaktuel, så kasserer vi den. Og det er en broget blanding, der er skønlitteratur, kriminalromaner, børnebøger og gamle tidsskrifter og tegneserier", fortæller
Birgitte Elkjær fra Gladsaxe Hovedbibliotek, som har bogsalg i dag fra klokken 10 til 14 og igen i morgen lørdag mellem 10 og 13.30.