Torsdag den 8. Januar 2004


Mangel på dagplejere

Den kommunale dagpleje i Gladsaxe har problemer med at rekruttere nye dagplejere.
Det har bl.a. medført, at dagplejekapaciteten siden 1998 er blevet reduceret med godt
20 procent, fra 310 til 244 pladser.
 
Derfor bliver der nu lavet om på dagplejestrukturen i Gladsaxe, fortæller formand for børne- og undervisningsudvalget Trine Græse:
 
"Det er ikke sådan at vi har valgt at skære ned på dagplejen, fordi vi ikke ønsker den. Det er simpelthen fordi, det ikke har været muligt at skaffe dagplejere. Og dagplejen er i dag organiseret til et langt højere antal og derfor er der bl.a. for mange ledere. Vi vil nu samle det i færre dagplejehuse og det vil sige færre ledelser, og derudover bliver der også en lille opstramning for det der hele tiden har været intentionen, nemlig at alle dagplejere skal have tilknytning til et dagplejehus med en dagplejeleder og have en enkelt dag i en heldagslegestue. Det giver en bedre kvalitet både for personalet og for børn og forældre", siger den socialdemokratiske udvalgsformand, Trine Græse.

Pistolbevæbnet røver eftersøges

Kriminalpolitiet er nået et væsentligt skridt videre i efterforskningen af det væbnede røveri tirsdag middag mod Matas i Buddinge.
Samme gerningsmand formodes nemlig også at stå bag et røveri mod en frisør på Frederiksborgvej senere på dagen.
Her truede manden også med pistol og fik udleveret 2.500 kroner.
 
Beskrivelsen af gerningsmanden er ligeledes den samme; en yngre dansk mand med et lidt hærget eller narkotype udseende, lyder vidneudsagnene.
Også her forsvandt manden i en Citroen C3, men denne gang fik vidner set nummerpladen, som er en prøveplade fra en bilforhandler.
 
Nu skal forhandlerens videoovervågningsbånd granskes nærmere, og vidner skal studere politiets eget fototek for eventuelt af den vej at kunne identificere gerningsmanden.

Populær distriktsleder på pension

En epoke er slut.
Efter 32 år på omsorgscentret Kildegården går distriktsleder Anni Funk på pension.
Og i går var der afskedsreception i Kildegårdens festsal, hvor flere hundrede mennesker, i bogstaveligste forstand, stod i kø for at sige farvel og tak.
Og hovedpersonen selv var synligt rørt over det store fremmøde:
"Jeg er overvældet og jeg er dybt taknemmelig over alle de mennesker der er kommet her i dag", sagde en bevæget Anni Funk.

Nyt projekt for førtidspensionister

Overgangen fra erhvervsaktiv til førtidspensionist er ikke altid lige nem.
"Førtidspensionist – og hvad så" er navnet på et kommende tilbud fra De frivilliges Hus i
Bagsværd.
 
"Der er mange førtidspensionister og det er meget svært, det med at gå fra at have haft et almindeligt arbejde til at blive førtidspensionist. Der er mange årsager til at man bliver førtidspensioneret, og ofte så mister man jo det netværk, man har skabt igennem sit arbejde. Hvad gør man så? Hvor går man så hen? Denne her gruppe, vi er ved at starte op, har en idé om, at man mødes her og så snakker man lidt om, hvad det er for nogle problemer, der er ved at være førtidspensionist og hvilke muligheder der er", fortæller Anette Skov fra De frivilliges hus.

Fredsmarch med forhindringer

På lørdag vender Dorte Valentin hjem til Bagsværd efter tre uger i Israel og Palæstina på
fredsmarch sammen med ca. 70 kvinder fra 15 forskellige lande.
Deltagerne har været vidt omkring, selvom det har været meget vanskeligt at komme rundt:
"Vi var ude i en lille landsby og vejen derud tog almindeligvis 20 minutter. Men det tog os altså halvanden time, fordi der hele tiden var omkørsel og fordi vejene er blokerede", fortæller Dorte Valentin.
Fredsmarchen slutter den 10. januar i Jerusalem.