Torsdag den 22. Januar 2004


Kommunalt vagtkorps en succes

Fyr Falck Securitas, ansæt kommunale vagtfolk, der er 200.000 kroner billigere og slip en million mindre i forsikringer.
Sådan lød det besnærende regnestykke på forhånd, da Gladsaxe kommune for et halvt år siden blev trætte af lang ventetid på og dyre regninger fra Falck, når alarmen havde lydt på en af de 135 kommunale institutioner.
I dag er ventetiden på vagtpersonalet gået fra 40 minutter i gennemsnit til under fem minutter. Og der til kommer, at den økonomiske besparelse også er kommet i hus, siger juridisk direktør i Gladsaxe kommune Frede Mølgaard: "Antallet af indbrud er gået ned med mere end en tredjedel, og den hurtige reaktionstid har desuden betydet en stor stigning i opklaringsprocenten af de indbrud, der har været".

Forsøgte at lokke Nigeria-breves bagmænd frem

En 53-årig tidligere virksomhedsejer i Bagsværd er netop blevet advaret af Gladsaxe politi mod at indgå i tættere samarbejde med de såkaldte Nigeria-breves Bagmænd.
Manden afsendte forleden dag en fax til netop nogle af bagmændene fra en tankstation i Bagsværd.
Bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi fik nys om faxen, fik fat i manden, som blev advaret mod enhver kontakt til Nigeria-brevenes afsendere.
Den 53-årige havde nu al mulig grund til at være advaret på forhånd, idet det kom frem under samtalen med politiet, at han tilbage i år 2000 faktisk var blevet snøret for en halv million kroner, da han var hoppet på et Nigeria-brev.
Her havde efter møder i både Amsterdam og London indbetalt de 500.000 kroner i forventning om at få et langt større beløb retur.
De penge er tabt, og ifølge mandens oplysninger til politiet, så var afsendelsen af faxen ikke fordi han atter var gået i gyngen, men derimod som et led i og forsøg på at lokke bagmændene frem.

Muslimsk badeand

Flere lyttere fik morgenkrydderen eller eftermiddagsteen i den gale hals, da Klaus Kjær (DF) i en kommentar i Nyhedsmagasinet fortalte om et arrangement i Bagsværd svømmehal, hvor muslimske kvinder angiveligt skulle have gået i vandet uden først at have taget bad. Med til den historie hører også, at deres børn skulle have forrettet deres nødtørft vandet.
Den sag er blevet undersøgt af den kommunale kultur- og fritidsafdeling, og kulturchef Svend Stilling svarer her: "Jeg ved ikke, hvor Klaus Kjær har fået den historie fra. Der er ingen, der får lov til at gå i vandet i Gladsaxes svømmehaller, førend de har badet. Det gælder også for de fire arrangementer i foråret 2003, som Bagsværd svømmehal holdt fra kl. 20-21 på initiativ fra muslimske kvinder. I øvrigt var der åbent for alle kvinder, ikke kun muslimske – til gengæld måtte der ikke komme børn med, så del af historien holder altså heller ikke".

Lidt mere ud af ældrechecken

Pensionister i Gladsaxe, der enten selv eller med ægtefælle eller samlever, har en likvid formue på under 54.600 kroner, kan til februar se frem til lidt ekstra kroner i kassen.
Finanslovsaftalen for i år har nemlig forbedret ordningen en lille smule, siger Kirsten Madsen fra Gladsaxe kommunes pensionsafdeling: "Som noget nyt er der et fradrag på 1.500 kroner i de indtægter pensionisten måtte have. Tidligere blev der modregnet krone for krone, så lidt ekstra kommer der da ud af det. Ordningen blev vedtaget så sent sidste år, at Kommunedata, som står for udbetalingen, ikke kan nå at få checken med ud i januarpensionen, men først til februar".
Loven om ældrechecken skal tages op til revision i folketinget inden sommerferien år 2006, så der er endnu et par at løbe på med den supplerende pensionsydelse.