En somalisk mand har i mindst et år levet under falsk identitet i Gladsaxe, nærmere bestemt Bagsværd.
Det var en far til en anden somalier, der fik mistanke til manden og meldte ham til politiet.
Faren havde på en endnu ukendt måde fundet ud af, at manden udgav sig for og brugte sønnens identitetspapirer.
Under afhøringen i går viste det sig da også, at den anholdtes sygesikringskort tilhører anmelderens søn, som, for at fuldende forvirringen, i flere år har opholdt sig i Paris.
Den anholdte somalier påstår overfor Gladsaxe politi, at han kun har været i landet, og snydt med identiteten, i et år. Men da han, ifølge politiet, taler fremragende dansk, så hænger den del af historien nok ikke helt sammen.
Sagen, herunder mandens sande identitet, efterforskes stadig.
Den store maling- og olieproducent, Dyrup i Søborg, har netop modtaget Københavns amts miljøpris.
Det var i går den helt store prisdag for amtet, der uddelte både en medarbejderidé-pris, en samarbejdspris og en miljøpris.
Amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen begrunder her miljøprisen til Dyrup: "Dyrup er gået aktivt ind og har ryddet op og har i dag en produktion med færrest mulige gener for miljøet, en virksomhed, der tager hånd om miljøet".
Dyrups administrerende direktør Steen Bjerre var i går en glad modtager af prisen, der er en skulptur af Anders Tinsbo. Steen Bjerre bedømmer miljøprisen på denne måde: "Vi føler det som om, at vi har været til eksamen hos eksperterne og fået topkarakter. Det er måske lidt pudsigt, at det man kan kalde for en kemisk industrivirksomhed får en miljøpris. Det havde man ikke troet kunne ske for ti år siden. Men vi siger "jubii", og konstaterer samtidig, at vi de seneste år har investeret 100 millioner kroner i Søborg på oprensning af grunden, opgravning af de gamle tanke, fået orden på kloaksystemet og i det hele taget arbejdsmæssigt givet den en skalle".
Trafikanter på Krogshøjvej i Bagsværd kigger stadig forundret og forgæves efter den stålstele, der skulle køre op og ned i vejbanen, så kun busser kan passere igennem busslusen.
Stelen er den kommunale vejafdelings seneste påfund, efter at den tidligere forhindring, en bom, igen og igen blev udsat for hærværk.
Men bilister, der vil igennem slusen, har slet ikke behøvet at ødelægge stelen – det har den helt selv klaret ved i utide at båtte op i undervognen på busserne.
I det lille års tid, stelen skulle have været i gang, har den fungeret efter hensigten i under et døgn alt i alt.
Firmaet, der har installeret stelen, er i øvrigt nu gået konkurs. Gladsaxe kommune har gjort krav gældende overfor boet, men står i dag reelt tilbage med et formentligt ubrugeligt anlæg.
Gladsaxes fjernvarmekunder slipper en lille smule billigere i år, hvor prisen på fjernvarme falder.
En tilfreds formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, siger:
"Det er utrolig vigtigt for kunderne at vide, hvad man betaler for den vare man får. F.eks. står der her hvor meget man betaler pr. KJ. Og det skal være gennemskueligt, så man ved, hvad man betaler for og hvor meget man betaler for".
Efter næsten seks år med får og lam i Smør- og Fedtmosen er Værebro Fårelag nu i fare for at skulle lukke ned.
Laget blev startet på initiativ af blandt andre beboere i Værebro Park, deraf navnet, og har gennem årene fået økonomisk støtte fra beboernes afdelingsbestyrelse, Gladsaxe kommune og via medlemskontingenter.
I dag er der dog så få medlemmer, at økonomien og arbejdet med at passe fårene og deres afkom ikke rigtig hænger sammen.
Egil Dræger fra Værebro Park har været med fra lagets start: "Det ville være rigtig ærgerligt at stoppe nu. Der er så mange fornøjelser forbundet med fårene, både for os passere, andre, der færdes i mosen og for naturen, der bliver plejet af dyrene. Så hvis der gemmer sig en lille landmand hos nogen, så er de meget velkommen. Man skal blot være klar på de sure tjanser med fx at hugge hul på isen for at skaffe vand, såvel som på de mere glædelige en varm sommerdag".
Fårene kan i øjeblikket beskues i deres vinterfold i Fedtmosen lige overfor Værebro skole.
Potentielle fåreavlere kan kontakte Egil Dræger på telefon 44 49 10 46. Det koster 100 kroner om måneden, og ud over de fornøjelige stunder med at passe dyrene, så kommer der altså også et sted mellem 6-12 lam om året ud af anstrengelserne, og de pynter jo på ethvert påskebord.
De næste to dage skal der føres nye strømkabler her på Radio Gladsaxe.
Vi forventer at kunne sende ufortrødent via nødstrøm, mens elektrikerne er i gang torsdag og fredag.
Der vil dog ikke være nogen direkte udsendelser, hvilket også betyder, at Nyhedsmagasinet er optaget på forhånd, og derfor vil være lidt anderledes end vanligt.
Der vil stadig være de politiske ugekommentarer og arrangementsoversigter, men selve nyhedsdelen er af naturlige årsager ikke opdateret som ellers.
De nye strømkabler er nødvendige, fordi de nuværende er for små og gamle til at trække nok strøm. Det betyder, at vi flere gange dagligt de seneste måneder har været plaget af strømafbrydelser, som vi nu håber at kunne undgå fremover.