Tirsdag den 9. Marts 2004


Integrationsråd føler sig ignoreret

Gladsaxes integrationsråd føler sig ignoreret af politikerne.
En ny undersøgelse fra Rådet for etniske minoriteter viser ellers, at langt størstedelen af de adspurgte integrationsråd har et godt samarbejde med det lokale byråd, de bliver hørt i konkrete sager og får økonomisk støtte til projekter.
Men sådan forholder det sig ikke i Gladsaxe. Her bliver integrationsrådet ikke taget med på råd, siger formand Kirsten
Schallburg:
 
"Nej, det føler jeg ikke vi gør. Dels fordi man jo ikke behandler integrationen separat i Gladsaxe kommune, man mener, at man kan tie problemerne ihjel. Så derfor bliver vi ikke spurgt om noget. Vi skal altid selv fiske tingene ud af dagsordenerne, og når vi gør det og udtaler os, så oplever vi, at de udtalelser ikke bliver brugt på møderne. Og det er utrolig svært når man bliver ignoreret, at blive ved med at have energien til at sætte ind", siger Kirsten Schallburg.

Forældrene protesterer mod klassesammenlægninger

Forældrene til elever på Gladsaxe og Egegård skole fortsætter deres protest mod de planlagte klassesammenlægninger på de to skoler.
Senest har forældrene sendt breve ud til samtlige medlemmer af Gladsaxe byråd, hvori de på det kraftigste opfordrer politikerne til at stemme imod sammenlægningerne på byrådets møde i morgen.
 
Martin Rasmussen, forælder på Egegård skole, siger om problematikken:
"Vi har tre klasser, hvoraf de to er velfungerende og én, hvor der har været begyndervanskeligheder, men hvor pædagoger og lærere nu har fået styr på klassen og skabt en ro i klassen, hvor eleverne nu er mere parate til indlæring. Og det vil være synd at ødelægge det forarbejde lærerne har gjort nu ved at sammenlægge klasserne. Frygten er jo, at man vil genskabe den uro, der har været i klassen".
 
Klassesammenlægningerne er til debat på byrådets møde onsdag.

145.000 til nødhjælpen

145.000 kroner blev der samlet ind, da Gladsaxe-borgerne i søndags stemte dørklokker til fordel for
Folkekirkens Nødhjælp.
Dét er ca. 20.000 kroner mindre end sidste år, alligevel er der tilfredshed med resultatet hos Folkekirkens
Nødhjælp:
 
"Der har været 150 indsamlere ude, og så er Gladsaxe en af de kommuner, hvor alle sogne er med i
indsamlingen. Det er kanonflot og en meget flot opbakning til indsamlingen og til nødhjælpen i det hele taget", siger Connie Jansen fra Folkekirkens Nødhjælp.

Frost kan stoppe start på superliga

Vejret kan endnu engang komme til at spille starten på superligaen et puds.
AB-spillerne og folkene omkring holdet har i måneder forberedt sig til sæsonen, der skal fløjtes i gang på Gladsaxe stadion på Søndag.
Men som det ser ud lige nu, så er sandsynligheden for, at kampen overhovedet bliver til noget, mindre end 50%, siger stadioninspektør ved Gladsaxe sportscenter, Jens Christian Olesen:
 
"Skulle vi tage beslutningen i dag, om banen er egnet til at spille på eller ej, så ville sandsynligheden være de 50%. Nu ser vi onsdag middag, hvad solen kan have gjort for at få frosten af banen. Både af hensyn til Herfølge, som AB skal møde, og det store sponsorarrangement i loungen, så skal vi tage en endelig beslutning senest fredag formiddag".
 
Syvdøgnsprognosen fra DMI siger nattefrost på op til fem grader om natten og lige så mange plusgrader om dagen.