Onsdag den 10. Marts 2004


Bank i Søborg røvet

En røver og hans chauffør kørte over for rødt og ramte en personbil på Vangedevej, under flugten fra et røveri i Amagerbankens filial i Søborg tirsdag eftermiddag, oplyser politiet.
 
Dramaet begyndte kl. 14.45, da en yngre mand kom ind i banken og begynde at råbe op. Han var aggressiv i sin fremtoning og hamrede næverne i disken. De ansatte åbnede kassen, hvorefter han forsynede sig.
 
Et par medarbejdere fra banken spænede efter manden, og i det samme kom en af politiets patruljevogne forbi. Men trods forfølgelsen lykkedes det for ham af forcere et plankeværk og at hoppen ind i en stjålen sølvgrå Peugeot 406, hvor en chauffør sad parat.
 
På Vangedevej kørte mændene over for rødt og forulykkede, og herefter fortsatte de to flugten til fods mod Lyngbyvej. Her lykkedes det senere en hundepatrulje at anholde en 35-årig mand, der er mistænkt i sagen. Politiet i Gladsaxe efterlyser oplysninger fra vidner i sagen.
 
(ritzau)

Politikere: Integrationsråd bliver ikke ignoreret

Gladsaxes integrationsråd skal være mere fremme i skoene, hvis de vil blive hørt.

Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så mener formanden for det lokale integrationsråd, at rådet simpelthen bliver ignoreret af de lokale politikere.

Til det siger Lone Yalcinkaya, medlem af byrådet for Venstre:

"Jeg mener bestemt ikke, at integrationsrådet i Gladsaxe bliver ignoreret. Det bliver ikke ignoreret mere, end man kan forvente. De beskylder kommunen for ikke at bruge dem nok, men jeg spørger: bruger de kommunen selv?

Heller ikke SF´s Ida Krogh mener, integrationsrådet bliver ignoreret:

"Det bliver de i hvert fald ikke af mig. Jeg har bl.a. foreslået, at der blev lavet en statusopgørelse hvert år mht. hvordan det går med integrationen i kommunen. Men når det er sagt, så synes jeg, at vi må tage det meget alvorligt, hvis formanden mener, at rådet ikke bliver taget alvorligt. Så skal der absolut gøres noget ved det. Formanden skulle måske overveje at tage lidt konstruktivt på tingene, hvis jeg må give hende et råd, og foreslå noget mere tæt dialog, en tæt organisationsform, hvor de kan få en dialog med politikerne, f.eks. et årligt møde med byrådet. Det er da det første skridt på vejen".


Skøjteløbere foretrækker den gamle hal

De lokale skøjteløbere vil hellere bevare den gamle hal på Isbanevej frem for at bygge en ny skøjtehal til 30 millioner.

Formand for Gladsaxe Ishockeys bestyrelse, John Sørensen, forklarer:

"Ja som situationen er nu, så vil vi hellere, at den eksisterende hal bliver levetidsforlænget så vi har en skøjtehal med de faciliteter, vi har i dag. Der vil blive en lukkeperiode på 12 måneder, hvis man skal bygge en ny hal og så har man også fortalt os, at det man ville kunne få for de penge der er til rådighed, det vil kun være en træningshal uden tilskuerpladser. Og det mener vi ikke er en god løsning for os".

En arbejdsgruppe skal i løbet af året komme med et projektforslag, som politikerne skal tage stilling til, og både muligheden for opførelse af en ny hal og renovering af den gamle

skøjtehal bliver i øjeblikket undersøgt.


Injurierende beskyldninger mod borgmester og topembedsmand

’Borgmesteren vildleder og en kommunal direktør afgiver urigtige oplysninger’.

Så skarpt formulerer John Damm Sørensen fra den lokalpolitiske Gladsaxelisten sig i en henvendelse til Gladsaxe byråd og til pressen.

Dermed overtræder listen klart injurieloven, medmindre der altså er hold i beskyldningerne.

Sagen handler om et planlagt byggeri på Erik Bøghs Allé i Søborg, som har været i støbeskeen i snart 15 år.

Gladsaxelisten mener, at der, i forhold til lokalplanen og dispensationer fra samme, dels er blevet vildledt og dels afgivet urigtige erklæringer.

Borgmester Karin Søjberg Holst har ikke haft tid til at kommentere beskyldningerne og den juridiske direktør Frede Mølgaard er på ferie. Men for kommunaldirektør Marius Ibsen er der ingen tvivl: "Kommunens sagsfremstilling er rigtig", siger han til Nyhedsmagasinet.

Hvis de fremsatte beskyldninger ikke holder stik, så kan både borgmester og juridisk direktør rejse injuriesag mod John Damm Sørensen.

Straffeloven siger blandt andet om ringeagtsytringer: "Den, som krænker en andens ære ved fornærmelige ord…der er egnet til at nedsætte den fornærmede i medborgeres agtelse, straffes med bøde eller fængsel indtil fire måneder".

Hvorvidt sagen når så langt vides ikke, foreløbig er blandt andet bygherrerollen omkring Erik Bøghs Allé på byrådets dagsorden i aften.


Villabrand i Bagsværd

En villa på Bagsværdvej 113 er totalskadet efter en brand i går morges.

Branden opstod i en affaldssæk udenfor huset, hvor ejeren formentlig havde lagt endnu glødende aske.

Fra affaldssækken tog ilden fat i nærtstående buskads og træer og fik efterhånden også godt fat i hustaget.

Ejeren af huset nåede ud i tide, men huset er så skadet af ildens hærgen og ikke mindst de store mængder vand, der er brugt ved slukningsarbejdet, at det ifølge brandvæsenet må betragtes som totalskadet.