Forældre fra Egegård og Gladsaxe skole var mødt talstærkt op, da byrådet i går aftes skulle tage stilling til de planlagte klassesammenlægninger på de to skoler.
Forældrene har protesteret kraftigt mod sammenlægningerne, som de frygter vil gå ud over både det faglige og det sociale i de pågældende klasser.
Men et flertal af byrådet besluttede at gennemføre klassesammenlægningen på Gladsaxe
skole, mens Egegård blev reddet på målstregen, fordi der for bare få dage siden blev skrevet en ny elev op på skolen, hvilket betyder, at klasserne lige nøjagtigt ikke behøver at blive lagt sammen.
Forælder Jørgen Christensen siger:
"Jeg er selvfølgelig glad for, at de ikke sammenlægger klasserne på Egegård. Men jeg synes stadigvæk vi mangler en argumentation for, hvorfor sammenlægningen i det hele taget kom på tale i første omgang. Formanden for børne- og undervisningsudvalget har flere gange stået og argumenteret for, at der kunne være pædagogisk grundlag for en sammenlægning, men hun kom aldrig frem til at fortælle os, hvad den pædagogiske grund er. Det savner jeg lidt et svar på".
Et mindretal bestående af Sf, de radikale og enhedslisten stemte imod at lægge klasserne sammen på Gladsaxe skole.
En 35-årig mand fra København blev i går varetægtsfængslet i isolation, mistænkt for at være den ene af to gerningsmænd mod et røveri mod Amagerbankens filial i Søborg tirsdag eftermiddag.
Røverne slap af sted med udbyttet i en formentlig brugsstjålen sølvfarvet Peugeot med to forskellige nummerplader på. De kørte kort efter galt og løb væk, men den ene blev opsnappet af en civilpatrulje fra Gladsaxe politi.
Den 35-årige er godt kendt i forvejen for kriminelle aktiviteter, og politiet har en god formodning om, hvem medgerningsmanden er.
Blandt andet blev der på den 35-årige fundet forskellige effekter, der giver ganske gode fingerpeg i den retning, oplyses det fra røveriafdelingen hos Gladsaxe politi.
Snydt for 274.000 kroner – den sandhed må en 31-årig ingeniør erkende efter at have været i klørene på svindlerne bag de såkaldte Nigeria-breve.
Det er ellers ikke længere end en måned siden, at bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi igen udsendte advarsler mod brevene eller e-mails, som svindlerne mere er gået over til.
Metoden er ellers den samme.
Den 31-årige modtog en mail om, at han kunne få del i 20 millioner dollars, hvis han hjalp med at få beløbet ud af det afrikanske land.
Den 31-årige mente nok, at det hele lugtede lidt, men tog alligevel telefonisk kontakt til afsenderen.
Herfra blev han dirigeret til London, hvor han først skulle betale et gebyr til en advokat, siden for at få løst nogle dokumenter, og inden han havde set sig ret godt for, så var han kommet af med 274.000 kroner.
Fra da af hørte han i øvrigt ikke en lyd mere om de 20 millioner. Og de 274.000 kan han med sikkerhed også vinke farvel til.
15-årige Kristian B Ørnsø fra Bagsværd Atletik Klub står for at få en oplevelse ud over det sædvanlige.
Den olympiske komité og Dansk Atletik Forbund har nemlig inviteret Gladsaxe-klubbens sprintertalent til Grækenland for at repræsentere Danmark ved tændingen af den olympiske ild i slutningen af marts måned, fortæller Judy Jacobsen, formand for atletikforbundets børne- og ungdomsudvalg: "Vi har valgt Kristian og en jævnaldrende pige fra Aabenraa IG ud fra deres resultater på det seneste. Dernede skal de deltage i en trekamp i disciplinerne 100m, længdespring og kuglestød. Derudover skal de svømme 50 m og så holde et oplæg på engelsk om dem selv, deres klub og om dansk atletik".
Den unge sprinterkonge fylder først 16 i næste måned, men er altså allerede nu et etableret idrætsnavn blandt de 16-17-årige.
Ved DM for ungdom løb Kristian Ørnsø 60 meter på 7,25 sekunder, hvilket rakte til en sølvmedalje.
Og så var han i øvrigt også med til at vinde guld i 4 x 200 meter sammen med tre andre løbertalenter fra klubben.
Elev i skatteforvaltningen på Gladsaxe rådhus, Jan Kobberup Larsen, er netop hjemvendt efter fire ugers udstationering i venskabsbyen Sutton.
Og mødet med det engelske system bød på ind til flere overraskelser for den 23-årige elev:
"Jeg kom derover og troede, det var noget lignende herhjemme, måske endda at de var lidt mere fremme med udviklingen, fordi det er et større land og en større kommune. Men det var det bestemt ikke, de er ligesom 20 år bagud", fortæller Jan Kobberup Larsen.