Mandag den 22. Marts 2004


Forstærket indsats over for unge sindslidende

Gladsaxe styrker i år indsatsen over for unge sindslidende.
Chef i pensions- og handicapafdelingen, Elinor Kyhnauv fortæller:
"Vi kan se, at de som kommer i vores forskellige tilbud i kommunen er i aldersgruppen 35 – 60 år. Og vi vil godt fastholde gruppen af unge på 20 – 30 år i vores tilbud. Vi kan se at når vi har visiteret dem til nogle af vores tilbud, så holder de hurtigt op. Dels fordi de synes, de andre er for gamle at være sammen med, men også fordi de synes, at de tilbud der er ikke er særlige interessante for dem. Derfor vil vi gerne se om vi kan lave nogle tilbud til den helt unge gruppe af sindslidende. Noget af det vi har tænkt på kunne være interessant for dem, det er måske noget med IT, video, film, idræt eller musik. Men det er meningen de selv skal være med til at definere, hvad der kunne være interessant for dem".
De nye tilbud til unge sindslidende er økonomisk støttet af socialministeriet.

Gladsaxe-borgere skylder kommunen 188 millioner

Pantefogederne i Gladsaxe kommune bliver skrappere og skrappere til at få indkradset gæld til det offentlige hos kommunens borgere.
I 2003 lykkedes det således at skaffe 88 millioner kroner hjem til kommunekassen ud af de 188 millioner, som befolkningen i Gladsaxe er i restance med.
Gladsaxe-borgeren er generelt set ikke glad for at betale personlig skat og arbejdsmarkedsbidrag, hvor der alene skyldes 101millioner.
Antallet af skyldnere på det område er gået fra 1.735 året før til 1.853 i 2003.
Den stigning bliver i kommunens opkrævningsafdeling taget som et signal om, at privatøkonomien ikke forbedres i år. Men det udsagn blev givet, førend den nye skattepakke blev vedtaget.
Underholdsbidrag er heller ikke det store sus. Her er der siden 2002 sket en stigning på godt og vel 4%, hvilket i kroner og ører for 2003 vil sige 37 millioner.
Helt galt ser det ud med hensyn til betaling af ejendomsskatter og betaling af vandforbrug, hvor der er tale om en stigning på hele 283% på bare et år.

14 dages fængsel for ulovlig våbenbesiddelse

To knive, en på 29,5 centimeter og en på 16 centimeter, samt besiddelse af 44 gram hash koster nu en 36-årig mand fra Høje Gladsaxe 14 dages fængsel.
Det er ikke første gang, at manden er blevet taget med ulovlige våben på sig, og selv om de ikke i det konkrete tilfælde er blevet brugt til noget, så koster den gentagne overtrædelse af våbenloven altså en fængselsstraf.
Det var vidner i Høje Gladsaxe, der tippede politiet om den 35-åriges noget usædvanlige bevæbning. Og hashen – den påstod manden i retten i Gladsaxe var til eget brug, men den troede dommer og domsmænd ikke helt på. De 44 gram hash indgik derfor også i den samlede straf.

Jyder vil have penge fra Gladsaxe

Jyderne går helt klart efter at hive nogle flere penge ud af hovedstadsområdet.
Sådan lyder en af konklusionerne fra John Althoff-Andersen, der var en af de delegere fra Gladsaxe ved KLs møde i Århus torsdag og fredag:
"Først kører vi til Århus, og så sidder vi der et par tusinde delegerede, det er noget af en dinosaur. Men jeg har da fundet ud af, at jyderne, og ikke et ondt ord om dem, helt klart har en vision om at de skal have nogle penge fra København og omegn, herunder Gladsaxe. Men herovre betaler de altså mindre i skat, og jeg kan ude på landet finde huse på 250 m2, som jeg kan få for den pris, jeg i dag betaler for min lejlighed i Høje Gladsaxe".

Radikal folketingskandidat valgt

Der var fire kandidater at vælge imellem, da det radikale venstre i Gladsaxe forleden skulle finde sin kandidat til folketinget.
Henrik Nord hedder manden, der skal forsøge at få sat de radikale i Gladsaxe på det politiske landkort ved næste folketingsvalg:
"Vi ved, at vi er tæt på at få det andet mandat i Københavns amt, og hvis ellers vi gør det ordentligt i Gladsaxe, så kunne vi få Gladsaxe på landkortet der", siger den nyvalgte folketingskandidat Henrik Nord, som i øvrigt også sidder i byrådet for det radikale venstre i Værløse kommune.

Amtsligt tilskud til regattaer

Københavns Regattaforening får nu 2 x 25.000 kroner i underskudsgaranti til to kaproninger på Bagsværd sø, dels til maj og dels til oktober.
Det er Københavns amtsidrætsudvalg, der går ind med støtten til Copenhagen Regatta 2004 22. og 23. maj og Baltic Cup 2004 2. og 3. oktober. Sidstnævnte er en kaproning for juniorlandshold med deltagelse fra samtlige lande omkring Østersøen.
Det hører til indsatsområderne og er en del af amtsidrætsudvalgets politik at yde underskudsgarantien i forbindelse med nationale og internationale idrætsstævner.