Tirsdag den 9. November 2004


Gladsaxe sogn: Ikke kampvalg alligevel

Stor ståhej for ingenting – eller det tætteste på en Molbohistorie, Gladsaxe har været i lang tid?
Sådan kan historien om kampvalget til menighedsrådet ved Gladsaxe kirke, der endte med ikke at blive til et valg alligevel, måske godt beskrives.
Som det eneste sted i Gladsaxe, og et af de få steder i landet i det hele taget, var der i Gladsaxe sogn lagt op til et valg mellem to lister.
Det var ikke fordi, at listerne hver for sig egentlig ville noget forskelligt med menighedsrådsarbejdet, men mere på grund af personstridigheder.
I hvert fald stod man nu med to lister. Men da dagen for godkendelse af listerne oprandt, så mødte der ikke tilstrækkeligt mange stillere op for at underskrive deres støtte til den nye liste.
Til overflod ønskede den ene af de to opstillede på den nye liste slet ikke at stille op, mens der var gjort plads til den anden på liste et.
Forvirringen er til at føle på, men summen af alt hurlumhejet og faktum i dag er, at der ikke skal være kampvalg nogen steder i kommunen, ej heller i Gladsaxe sogn.

Forslag om bronzealderpark ved Stengård station

Selvom der i byrådet er bred enighed om at bygge ungdomsboliger ved Stengården station, så er ikke alle enige i den beslutning.
I forbindelse med den seneste offentlige høringsfase, er der kommet flere forslag til alternative anvendelsesmuligheder for arealet.
Det ene forslag går på, at der bliver etableret en park med et bronzealdertema, fordi der i området har ligget en gravhøj, som blev sløjfet i 1937.
En anden borger foreslår, at der bliver bygget en grøn bemandet legeplads på stedet, ligesom de har det i Lyngby-Taarbæk kommune.
Sammenslutningen af grundejerforeninger opfordrer også byrådet til at droppe byggeriet af ungdomsboliger, og eventuelt i stedet etablere parkeringspladser for større erhvervskøretøjer på arealet.
Den fjerde og sidste tilkendegivelse der er kommet er fra en borger, som er positiv over for ungdomsbyggeriet, men foreslår, at ungdomsboligerne indrettes mere fleksibelt, end det er tilfældet i lokalplanforslaget, som er til 1.behandling på byrådets møde i morgen aften.

H.C.Andersen fejres i Gladsaxe

Det ér bestemt ikke hver dag, man bliver inviteret til 200 års fødselsdag.
Men til næste år fylder Hans Christian Andersen 200 år og det bliver fejret over hele landet -
også i Gladsaxe.
Gladsaxe-bibliotekerne bliver storleverandør af H.C.Andersen-arrangementer, men også den lokale biograf, Gladsaxe Bio, kirkerne, skolerne, daginstitutionerne og musik- og billedskolen er med til at fejre eventyrdigteren.
Gladsaxe Symfoniorkester går nye veje med "H.C.Andersen – europæeren", en stor
musikforestilling med musik, der knytter sig til H.C.Andersens mange rejser, der bød på
masser af koncerter, operaer og møder med musikpersonligheder. En skuespiller kæder musik og historie sammen, og det er første gang symfoniorkestret på den måde blander musik og teater.
Og der er mere teater på Gladsaxe Teater, som til oktober blænder op for den mest ambitiøse satsning i teatrets historie, og den største musicalforestilling i H.C.Andersen-året i det hele taget, "Mit Eventyr" - en international multi-medie-musical.
Gladsaxe-bibliotekerne opretter en særlig hjemmeside på internettet om H.C.Andersen-året, og den vil blive løbende opdateret med nyt om aktiviteterne i Gladsaxe.

Fodboldhold fra Mørkhøj skabte sensation

Et hold unge fodboldpiger fra Mørkhøj skabte på det nærmeste sensation, da de forleden vandt sølv ved sjællandsmesterskaberne.
Det er nemlig bare et år siden en gruppe forældre tog initiativ til at starte holdet:
"Vi syntes, der var et behov i Mørkhøj for noget pigefodbold. Vi havde et par piger i vores egen familie, som havde prøvet lidt større klubber i kommunen, men der spillede drenge og piger på samme hold. Det er ikke altid en succes, fordi drenge der spiller fodbold i dag, de vil være Michael Laudrup hele banden fra dag ét. Pigerne har ikke samme ambitioner, de er mere på lige fod. De kan få et social sammenhold, de ikke har med drengene. Og vi var med i SBU´s udendørsturnering i foråret og efteråret, hvor vi vandt vores pulje og skulle spille om sjællandsmesterskaberne her for et par uger siden. Og hvem have forventet, at vi på kun et år skulle vinde sølvmedaljer? Men det var resultatet, og det er var vi meget stolte af", fortæller træner Jimmy Magelund fra FC Bella, der spiller på Mørkhøj skole hver uge.
De ca. 20 spillere er i alderen 7 - 10 år, og de trænes af fire frivillige forældre.

Lego-robotter på Buddinge Skole

På Buddinge Skole er der denne uge First Lego Leage, hvor en 6. klasse laver forskellige aktiviteter til fordel for handicappede. Børnene skal på lørdag deltage i en konkurrence, hvor de får lejlighed til at præsentere deres værker. Lærer Lene Stampe fortæller at "de får meget ud af den måde de skal samarbejde med deres klassekammerater på og med at der måske er nogle steder at de lige skal have slebet nogle kanter lidt af og også tænke over hvad det er de selv siger til hinanden, inden man bare siger nogle ting". Der er en bred vifte af gøremål, som børnene involverer sig i. De bygger blandt andet Lego-robotter, laver teater, samt at de udvikler deres kreative evner og sans for godt samarbejde.