Torsdag den 11. November 2004


Stort behov for ungdomsboliger i Gladsaxe

En ekstra høringsfase har ikke ændret på byrådets opfattelse af, at der er brug for ungdomsboliger i Gladsaxe. Før sommerferien 1.behandlede byrådet et lokalplanforslag, som muliggør byggeri af ungdomsboliger ved Stengården station.

Men en formel fejl betød, at sagen blev stillet i bero, indtil der havde været endnu en høringsfase. I går aftes var sagen derfor igen til behandling i byrådet. Og i forbindelse med den seneste høring er der kommet flere forslag til alternative anvendelsesmuligheder for arealet, bl.a. er der forslag om en bronzealderpark på stedet, fordi der i området har ligget en gravhøj fra bronzealderen, som blev sløjfet i 1937. Et andet forslag går på, at der etableres en grøn bemandet legeplads på arealet ved Stengården station.

Til det siger Khuram Malik, socialdemokraterne:

"Jeg synes faktisk, det er en udmærket idé, også det med bronzealdertemaet. Men nu er det sådan, at jeg personligt har været boligsøgende i meget lang tid. Og det er meget svært at finde noget i Gladsaxe når man er studerende o.lign. Og ifølge BKR-kredit er Gladsaxe pr. m2 den femte dyreste kommune på sjælland. Så det er meget svært at være studerende her i Gladsaxe. Og når man så skal opveje alle de ting/forslag, så vejer ungdomsboliger mest i mine øjne. Så kan man diskutere hvor høje og lange de her boliger skal være. Men alt i alt må jeg sige, at med det behov der er, så mener jeg, at man bør støtte ungdomsboliger".

Men det konservative folkeparti og venstre stemte imod lokalplanforslaget Bjarne Rasmussen, venstre:

"Som det fremgår af dagsordenen, så har venstres 2 medlemmer af økonomiudvalget stemt imod at denne ger sag skal fremmes. Og det har vi, fordi vi jo allerede har været på den én gang, pga. en formel fejl gør man det om, men man nåede dog at få reaktioner fra et stort antal borgere. Og den reaktion har været så markant og så massiv, at der efter vores opfattelse ikke er nogen grund til at fremsætte samme forslag én gang til".

Den tilkendegivelse fik opbakning fra det konservative folkeparti

De borgere, der kom med tilkendegivelser i den første høringsperiode, vil få et brev om, at at deres indsigelse, medmindre de ikke ønsker det, vil blive taget med i den videre sagsbehandling.


Frøer forsinker boligbyggeri i TV-byen

Byggeriet ved TV-byen og Gyngemosen risikerer at blive forsinket med mindst yderligere et halvt år.

Det kan blive konsekvensen af Naturklagenævnets afgørelse tirsdag om at ophæve Københavns amts dispensationer til opfyldning af to småsøer i området.

Med afgørelsen stilles der nemlig også krav om at lave en samlet vurdering af områdets og byggeprojektets betydning for spidssnudet frø.

Men frøerne har på nuværende tidspunkt gravet sig ned i jorden, hvor de har tænkt sig at blive i vinterdvale, indtil vejret arter sig hen imod april-maj måned.

Og førend de igen dukker op til overfladen og kan stedfæstes er der ikke mulighed for at lave en undersøgelse af den brune springpaddes liv og levned.

Uden undersøgelsen ryger tidsplanen for godkendelse af lokalplanen for området også. Den skulle ellers være vedtaget på et byrådsmøde i januar.


Vold svoger dom

En 20-årig dansk mand blev i går ved retten i Gladsaxe idømt 6 måneders ubetinget fængsel for vold, samtidigt med at han skal betale sagens omkostninger.

Den 20-åriges offer, som er hans jævnaldrende svoger, havde en rigtig dårlig dag den 26. september i år. Tidligt om morgenen den 26. blev han blevet sendt på skadestuen efter at have fået tæsk ved Storkespringvandet under en bytur i det indre København.

Uafhængigt af den episode fik han så tæv igen senere på dagen af den 20-årige, hvorefter han atter en gang måtte en tur på skadestuen.

Hændelsen fandt sted om eftermiddagen i en lejlighed på Solnavej i Søborg, hvor den 20-årige gerningsmand sparkede og slog søsterens forlovede i hovedet gentagne gange efter et kort skænderi.

Herefter truede gerningsmanden med at smadre benene på sit offer, hvis han meldte sagen til politiet. Da den overfaldne gav udtryk for, at det lige netop var, hvad han havde tænkt sig, blev han truet på livet af gerningsmanden.

Gerningsmanden udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke.


Boligforening fylder 50

Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige fylder i dag 50 år.

Foreningen står blandt andet bag plejehjemmet Hareskovbo i Bagsværd, der blev bygget fem år efter foreningens stiftelse i 1954.

Bag foreningen, som i dag driver 19 kollektivhuse og plejehjem står en række fagforbund og private virksomheder som A.P. Møllers Rederi og Nykredit.

Ideen var og er at skabe lejeboliger for ældre og enlige, hvortil der er knyttet flere kollektive faciliteter som restaurant, selskabslokaler, gæsteværelser, avisstuer, tv-salon, motionsrum computercafeer, og hvad der ellers er oppe i tiden. På Hareskovbo samles en flok eksempelvis dagligt omkring en nyanlagt petanquebane.

Foreningen til Fremskaffelse af Boliger for Ældre og Enlige er den ældste af sin art i Danmark.


Smertebilleder foredrag

Billedkunstneren Ole Gernot fra Søborg udstiller lige nu i De Frivilliges Hus i Bagsværd.

På udstillingen kan man bl.a. se akvarelbilleder fra smørmoseområdet og portrættegninger, og ca. halvdelen af billederne er såkaldte smertebilleder, som hænger i et rum for sig.

I aften holder han foredrag på stedet om sit liv som kronisk smertepatient og, ikke mindst, om sine smertebilleder.