Mandag den 29. November 2004


Rostadion forbliver i Gladsaxe

Netop som Københavns amt og Gladsaxe kommune står overfor en tocifret millioninvestering i det nationale rostadion i og ved Bagsværd sø, så er der skabt usikkerhed om, hvorvidt det nu også er Danmarks nationalstadion udi rosporten.
Gennem flere år har der nemlig været bestræbelser sig i gang på Fyn for at få etableret et rostadion med internationale mål.
Robanerne skal ligge et sted i Odense Fjord, hvor kølevandet fra et varmeværk holder fjorden isfri – en fordel, hvis man er eliteroer og skal holde formen ved lige hele året.
Tanken bag projektet er da også at lokke toproere og internationale stævner til byen, siger gruppen bag søsportscenteret.
Men for Team Danmark og rosportens specialforbund eksisterer der kun et nationalt rostadion i Danmark, og det ligger ikke ved Stigø i Odense Fjord.
Birger Kyhl fra Team Danmark: "Når det gælder placeringen og navnet, så er vi helt klare i spyttet fra Team Danmarks side, ligesom vi specialforbundene, altså både forlæns- og baglænsroerne, med os. ’Det hedder Danmarks Nationale Rostadion Bagsværd Sø’. Så skulle det være slået fast".

Søren Søndergaard måske i Gladsaxe Byråd

Enhedslistens folketingspolitiker Søren Søndergaard overvejer at fortsætte sin politiske løbebane i Gladsaxe Byråd, skriver Politiken i dag. Den 8. januar skal Enhedslistens lokalbestyrelse beslutte, hvem der skal opstilles på de øverste poster ved næste års kommunalvalg. I den forbindelse har bestyrelsen rettet henvendelse til Søndergaard, der har reageret positivt.

"Kommunerne bliver i høj grad en politisk slagmark, og derfor lyder det meget spændende," siger Søndergaard til Politiken. Han forlader alligevel Folketinget til næste valg som følge af Enhedslistens rotationsprincip.


Gladsaxe-venskabsby som kulturhovedstad i 2010?

Gladsaxe kan nu indirekte komme på det kulturelle europakort ved at yde ekspertise til sin ungarske venskabsby Veszprem. Sådan lød budskabet fra Veszprems borgmester Laszlo Dióssy under EU-konferencen, som løber af stabelen i disse dage i Gladsaxe.
"Vi har tænkt os at invitere specialister fra Gladsaxe og København til Ungarn næste år, fordi Veszprem sigter imod at blive europæisk kulturhovedstad i 2010. Hvert år opnår to byer i Europa denne titel, og i 2010 er det bestemt, at det skal være en tysk og en ungarsk by. Vi deltager i opløbet, og derfor skal vi forberede os så godt som muligt. København var jo europæisk kulturhovedstad i 1996, og derfor vil vi henvende os til Gladsaxe Kommune for at tilegne os erfaringer om emnet," lyder det fra Veszprems borgmester Laszlo Dióssy fra EU-konferencen, som slutter i dag.

Byrådsmedlem repræsenterer Gladsaxe i EU

EU´s Regionsudvalg kan i år fejre 10-års jubilæum.
Blandt de ni danske medlemmer af udvalget finder man Gladsaxe byråds Lars Abel:
"Jeg er normalt meget aktiv på uddannelsesområdet, jeg sidder i et udvalg, som har med undervisning og uddannelse at gøre – informationssamfundet og de mange ting, der knytter sig til det, teknologi og forskning, udvikling og kultur. Der er ofte uddannelsesspørgsmål på, hvor man f.eks. går ind og sammenligner de forskellige landes måde at bibringe deres borgere undervisning på".
Der er meget mere om Lars Abels arbejde i Regionsudvalget i programmet Livet i Gladsaxe, som vi sender i morgen tirsdag kl. 7.30.

Tilstrækkelig information til borgerne

Målrettet information til udvalgte borgergrupper er det middel, der virker bedst, når det handler om at give kommunale informationer videre til borgerne.
Det viser en undersøgelse om Gladsaxe-borgernes færden, når de søger informationer om kommunens tilbud.
89% af borgerne over 60 år kender til bladet Ældre i Gladsaxe, og 60% kender de kommunale annoncer i ugeaviserne. 51%, mest unge, bruger kommunens internethjemmeside, 35% bruger en husstandsomdelt håndbog over kommunen. Undersøgelsen viser også, at 89% intet aner om Radio Gladsaxes eksistens eller aldrig har åbnet for de lokale nyheder, mens 11% lytter sjældent eller et par gange om ugen.
87% af de adspurgte borgere, 600 deltog i undersøgelsen, føler sig tilstrækkeligt informeret.

Louise Fribo til nytårsfest i Gladsaxe

Det kan nu afsløres hvem der vil underholde til Gladsaxe kommunes nytårskoncert, i starten af det kommende år.
Det er Randers Kammerorkester der vil beære os med endnu et besøg, og spille til sang af musical- & operasanger Louise Fribo.
Louise Fribo vil til gladsaxe kommunes nytårskoncert krydre den akustiske sans med herligt vellydende sang til stykker af bl.a. Mozart, Offenbach og Lumbye.
Randers kammerorkester vil stå for den instrumentale side af oplevelsen, dirigeret af David Riddel der vil styre dem igennem aftenen hård, med dog følsom hånd.
På sin tidligere turné med komikeren Jesper Klein var David Riddel kommet på lidt af en dannelsesrejse hvorfra han har taget godt ved lære. Så David Riddel vil ganske bestemt glæde os med nogle små underholdene overraskelser i ærmet under koncerten.
Louise Fribo startede sin karriere som musicalsangerinde, og har siden uddannet til operasanger på Det Kongelige Opera Akademi.
Mange af den yngre generation og deres forældre vil sikkert med begejstring kunne genkende Louise Fribo’s smukke stemme som Belle i "skønheden og udyret".
En del af det voksne publikum vil muligvis også ha’ oplevet Louise Fribo i Gladsaxe teaters opførelse af Cyrano hvor hun også brillerede med sin sangstemme.
Nytårsløjerne i Gladsaxe Kommune’s Nytårskoncert vil finde sted Lørdag d. 8. Januar i Høje Gladsaxe Skole’s festsal, med start kl. 1500.
Billetsalget starter i morgen tirsdag d. 30. November på bibliotekerne rundt om i kommunen.

Stavgang

Hvis man har mod på lange gåture, frisk luft og rask motion, så har man nu muligheden for hver tirsdag at deltage i stavgang på Gladsaxe Stadion. Der vil først være en introduktion om stave, dernæst opvarmning og gåture i området omkring Høje Gladsaxe. Formand Ivar Maibom fra klubben Gladsaxe Gangsport opfordrer alle til at deltage, der måtte have lyst til lidt ekstra motion og socialt samvær med andre mennesker.