Mandag den 18. Oktober 2004


Ingen "ghettomillioner" til Høje Gladsaxe

Der bliver ingen støtte til Høje Gladsaxe-bebyggelsen fra socialministeriets pulje til forsøg i problemramte områder, de såkaldte ghettomillioner
Gladsaxe Kommune havde ellers søgt om penge til en række projekter, som skulle være med til at forebygge, at Høje Gladsaxe udvikler sig til en egentligt problemområde, fortæller en skuffet beboerformand John Brown Brabant Althoff-Andersen:
"Det er sådan nogle projekter, som boligselskaberne ikke umiddelbart kan finansiere via huslejen. F.eks. en socialpædagog på biblioteket og en ekstra beboerrådgiver, fordi én beboerrådgiver til så mange mennesker, heriblandt flere hundrede unge, det er meget lidt. Der var også, til vores store glæde, søgt om midler til at gøre Høje Gladsaxe skole til en såkaldt magnetskole. Når der kommer frit skolevalg vil der kunne ske det, at nogle danske forældre tager deres børn ud og sender dem på privatskole eller på en anden skole. Fordi alt andet lige er vi ved at have mange etniske børn på Høje Gladsaxe skole. Det i sig selv er måske ikke så slemt, men hvis det medfører, at nogle fjerner deres børn, så er det jo en selvforstærkende virkning", lyder det fra Høje Gladsaxes beboerformand, John Althoff-Andersen.

Tidligere ansat dømt for hacking

En mangeårig strid om rettighederne til et edb-program er nu blevet afgjort i retten i Gladsaxe.
En 39-årig mand er blevet dømt for at have hacket sig ind i edb-virksomheden Daimler Distributions computersystem gentagne gange.
Manden er tidligere ansat i firmaet og han har selv været med til at udvikle det regnskabsprogram, striden handler om. Der er nemlig aldrig taget patent på programmet.
Edb-firmaet er overbevist om, at den 39-årige bevidst har ændret og ødelagt filer i programmet, så det ikke længere kan bruges optimalt.
Men den 39-årige, der under hele forløbet har nægtet sig skyldig i anklagerne, mener, at han har ret til at gå ind i programmet en gang imellem for at tjekke, at alt fungerer som det skal, eftersom det er ham selv, der har
designet det pågældende computerprogram.
Retten i Gladsaxe var af en anden opfattelse, og idømte derfor manden en bøde på 10.000 kroner for hacking efter straffelovens paragraf 263 styk 2.
Derimod blev han frifundet for hærværk på filer og programmer.

Påsat brand i ungdomsbolig

Det var et noget trist syn, der mødte en 18-årig mand, da han forleden vendte hjem til sin ungdomsbolig på Patronvej i Gladsaxe.
Boligen var nemlig fuldstændig tilsodet og flere møbler var nedsmeltet efter en brand, der var startet under en sofa.
Ukendte gerningsmænd er på et eller andet tidspunkt brudt ind i boligen og har påsat branden.
Ingen af naboerne har lagt mærke til branden, der har stået stille og roligt og glødet for til sidst at gå ud, formentlig på grund af mangel på ilt.
Den ene nabo mener nok at have hørt lidt larm på et tidspunkt, uden dog at gøre noget af den årsag.
Kriminalpolitiet efterforsker nu sagen.

Foredrag om adoption

Mange par beslutter sig hvert år for at adoptere et barn, hvis den ene har en manglende evne til at få børn. Hanne Hansen fra Gladsaxe er selv blevet adopteret, og hun fortæller at hun har "fået al den kærlighed, som man kan ønske sig, og det har været med til at give en kolossal ballast. Der har været meget frygt i adoptionstankerne, forstået på den måde at man jo var en fremmed og kom ind i en familie […] som barn kan man faktisk mærke utrolig meget og man kan også godt mærke når man er velkommen, og man kan også godt mærke når man ikke er velkommen, men det der frygtede mig allermest var faktisk at børnene i gaden sagde at jeg var købt, - det var ikke altid det, jeg brød om at høre allermest for når man er en købt ting, så bliver man jo kasseret, når man er brugt."
Vi vender tilbage til Hanne Hansens historie i morgen tirsdag i programmet ’Livet i Gladsaxe’.
Der er også mulighed for at høre mere om Hannes liv som adoptivbarn onsdag aften i Mørkhøj Kirke, hvor hun skal holde foredrag.

Kampagne for nyt miljømærke

En ny blomst vil fra i dag kunne ses i bybilledet, især i området omkring det grønne idécenter på rådhuspladsen:
"EUblomsten er et miljømærke lidt i stil med det nordiske svanemærke, man vil også se, at de to mærker optræder på produktgrupper, der ligner hinanden lidt. Det nordiske svanemærke er der heldigvis mange forbrugere der har taget til sig, og lært at kende og bruge som et godt pejlemærke. Men der kommer jo mange varer fra EU. Og derfor er det en god idé også at lære et andet væsentligt mærke at kende, nemlig EU-blomsten", fortæller Gladsaxes grønne guide, Jesper Bjerring Larsen.
Kampagnen for EU-blomsten er international og kører i 11 forskellige lande i denne uge. Og i Gladsaxe vil der være en række lokale aktiviteter, bl.a. er der udstilling af EU-blomstmærkede produkter i det grønne idécenter.