Torsdag den 21. Oktober 2004


Grundejere: Drop ungdomsboliger ved Stengård station

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Gladsaxe kommune opfordrer nu byrådet til at droppe planerne om opførelse af ungdomsboliger ved Stengård station.
Grundejerne har nemlig helt andre ønsker for området:
"Vi ønsker at området skal bevares som et grønt område. Og så kunne der evt. være nogle parkeringspladser til større erhvervskøretøjer. En bygning i tre etager kommer til at genere meget for lysindfaldet for vores medlemmer på Hanehøj eksempelvis. Og så har det også lige været fremme i tv-avisen og nyhederne i søndags, at der står masser at tomme ungdomsboliger og kollegieværelser i bl.a. københavnsområdet, og før de er lejet ud, synes vi ikke, der skal bygges ungdomsboliger. Hvis byrådet fastholder, at der skal bygges, så mener vi, at der skal bygges ældreboliger i stedet for", siger Niels Lundsberg, formand for Sammenslutningen af grundejerforeninger i Gladsaxe Kommune.

Lokalplaner om TV-by til debat

To forslag til lokalplaner, der skal sikre TV-byens overgang fra udelukkende at være forbeholdt medievirksomhed til fremover at kunne rumme både boliger og en bred vifte af erhverv, er netop sendt på gaden.
Lokalplan 176 dækker det kendte område, hvor DR-TV i dag har produktion og administration. Forslaget giver mulighed for, som det efterhånden turde være bekendt, at bygge mindst 600 etageboliger og etablere omkring 3.000 nye arbejdspladser.
Lokalplan 168 omfatter et område, der også har været ejet af DR, men som i lighed med det øvrige område, nu er solgt videre til Sjælsø Gruppen.
Det er placeret ved Mørkhøjvej foran Enghavegård skole og seminariet og har hidtil ligget ubenyttet hen. Planen er nu at opføre omkring 87 rækkehuse i 2½ etage.
På det første byrådsmøde i oktober måned blev forslagene førstebehandlet og vedtaget.
Frem til den 14. december er de nu lagt frem til offentlig debat blandt borgerne.
Desuden er HUR, amt, skov- og naturstyrelse, landsplanafdeling, kulturarvstyrelse, friluftsråd, nabokommuner og foreninger blevet orienteret om forslagene.

Succes med frivillige hjælpere på plejehjem

Plejehjemmet Bakkegården i Bagsværd har de senere år, med stor succes, benyttet sig af
frivillige hjælpere.
Distriktsleder Ruth Cyano fortæller om den frivillige hjælp:
"Det er det, at være nærværende, det, at besøge et ældre menneske, der måske ikke får så meget besøg af sin familie. Eller måske i værste fald slet ikke har noget familie. De kan også være med til nogle af vores arrangementer og så være den person, der sidder ved siden af en af vores beboere. Det jeg synes er væsentligt, når man bliver ældre, det er tid. Tid er noget beoerne har meget brug for og det skal helst gå langsomt for mange af vores beboere. Og det er der, de frivillige hjælpere er fantastisk gode for vores beboere. Personalet har jo mange ting, de skal nå i løbet af en dag. Ting går lidt hurtigere, når det er personalet, det kan være lidt svært at have den ro på, som mange af vores ældre måske har behov for. Vi ved, at vores beboere gerne ville have, at personalet satte sig ned og talte med dem, og det gør de jo også i et vist omfang, men ikke med den tid på, som mange af vores beboere har brug for".
Hvis man vil vide mere om det, at være frivillig hjælper, så kan man lægge vejen forbi omsorgscentret Bakkegården i morgen fredag mellem 14 og 15.30.

Natteravnene: Vigtigt med dialog

Natteravnene i Gladsaxe er efterhånden godt flyvende, og foreningen vil den kommende tid satse på at få endnu flere forældre med ud på patrulje i weekenderne:
"Vi er jo en flok voksne, der gerne vil gå ud og gøre det trygt for de unge om aftenen og om natten i weekenden. På nuværende tidspunkt er vi 18 voksne, som er ude hver fredag og lørdag og møder de unge, dér hvor de er på gaden. Og vi er blevet mødt meget positivt", fortæller Kirsten Gravesen, formand for Natteravnene i Gladsaxe.
"Vi har jo hele tiden brug for, at der kommer flere natteravne til. Og vi har også brug for at fortælle forældre, at de kan gå ud og støtte deres unge ude på gaderne. Så vi vil gerne have fat i de unges forældre og vi vil også gerne have fat i de unge og høre dem, hvad de forventer af os og hvad de godt kunne tænke sig af os. Dialog med de unge er vigtig, og også med de unges forældre, så de bliver aktive. Det er jo en hel del "almindelige" voksne, som er ude og kigger efter børnene, men jeg synes også, det er vigtigt, at forældrene selv er med", siger Kirsten Gravesen.
Natteravnene i Gladsaxe kan i disse dage kan fejre 1 års jubilæum.
På Gladsaxe-dagen i august blev de lokale natteravne i øvrigt tildelt Gladsaxe Kommunes
Initiativpris for sit arbejde.

Fra kriminel til kristen biker

I går aftes arrangerede Aktivt Kristent Fællesskab foredrag i Borgernes Hus om skiftet fra at have været tidligere misbruger og kriminel til at være blevet en kristen biker. Tidligere misbrugere mødes i motorcykelklubben Exodus for at drøfte det at have været kriminel, men med et kristent budskab. Svend Åge Laursen forklarer hvorfor det er vigtig med en sådan klub for tidligere misbrugere:
"Det er for at komme i kontakt med andre, som har de samme interesser med motorcykler og sådan noget, og derfor er det [medlemmer af] en motorcykelklub, som kommer og fortæller, - faktisk kan man sige at de kommer for at forkynde Evangeliet iblandt de grupper, der ellers normalt ikke kommer nogen andre steder [og for at] komme i forbindelse med de andre, som har samme interesse som en selv, men bare på et kristent grundlag."
Vi vender tilbage til motorcykelklubben Exodus og medlemmernes personlige beretninger i programmet ’Livet i Gladsaxe’ til november.