Værebro Parks afdelingsbestyrelse stiller nu spørgsmålstegn ved den politiske beslutning om at lukke "Butikken" i Værebro Park.
"Butikken" er et aktiveringstilbud for ledige der har problemer ud over arbejdsledighed, og projektets deltagere udfører bl.a. lettere reparationsarbejder i Værebro-bebyggelsen og mindre reparationer på cykler.
Målet for "Butikken" er at få deltagerne tilbage på arbejdsmarkedet, og det sidste år er to ud af 21 personer kommet i ordinært arbejde efter at de har forladt projektet.
Det er ikke et tilfredsstillende resultat, mener socialudvalget, som derfor har besluttet at "Butikken" skal lukke hurtigst muligt.
Afdelingsbestyrelsen i Værebro Park derimod mener, "Butikken" har været til stor glæde for både de frivillige og beboerne i Værebro Park-bebyggelsen, og den ønsker derfor at drøfte det rimelige, eller urimelige, i lukningen på byrådets årlige møde med boligselskaberne mandag aften.
Efter en svær opstart er Røde Kors´integrationsgruppe i Gladsaxe nu ved at have fat i målgruppen.
Tina Hedegård siger om den svære begyndelse:
"Det har været meget meget trægt og hårdt. Vi har prøvet at synliggøre os selv og lave nogle arrangementer, men der var ikke nogen der meldte sig. Så blev man lidt ked af det, fordi man synes, man gjorde et stort stykke arbejde, som ingen rigtigt satte pris på. Og de frivillige vi havde, sprang meget hurtigt fra og så manglede vi frivillige til at hjælpe. Opstarten er svær, fordi man skal synliggøre sig selv, og de skal finde ud af, hvad man er der for, hvornår vi er der og hvad man kan bruge os til. Og det tager et stykke tid. Men nu har vi stor tilgang til de forskellige ting vi arrangerer, f.eks. havde vi en tur til zoologisk have for et stykke tid siden, hvor der kom mange mennesker. Det var en succes. Der er også mange, der melder sig til vores cykeltræning og til vores lektiehjælp. Så det er blevet meget bedre".
Gladsaxe kommune bruger mere end 16.000 kroner om året pr. folkeskoleelev end landets billigste kommune, Thyholm i Nordvestjylland.
Til gengæld ligger de jyske elevers gennemsnit en halv karakter lavere end Gladsaxe-børnenes.
Men ellers er der ikke den store sammenhæng mellem den enkelte kommunes udgift til folkeskolen og karaktergennemsnittet for eleverne i 9. klasse.
Det viser en undersøgelse, som Dansk Arbejdsgiverforening, DA, har foretaget.
Eksempelvis bruger naboerne i Gentofte kommune 46.800 kroner om året pr. elev, mens Gladsaxe bruger 54.800, uden at ekstraudgiften på de 8.000 kroner udmønter sig i bedre karakterer i Gladsaxe. Begge kommuner havner nemlig på 8 ved 9. klassernes afgangseksamen.
De to nævnte eksempler illustrerer meget godt en af undersøgelsens hovedkonklusioner, nemlig at den dyre skole ikke nødvendigvis er den bedste.
Undersøgelsen kan læses på www.da.dk.
De gider kun spise chips og se fjernsyn, og de interesserer sig ikke for ting, der befinder sig længere væk end en armslængde fra deres egen navle. Eller også er de en kæmpe resurse, der evner at tænke i nye baner i en omverden, der forandrer sig hurtigt, både i og udenfor Gladsaxe.
Eller måske er de begge dele og især alt det ind imellem.
Det er de unge, det handler om, og det er det også på onsdag i næste uge, når Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe Kommune holder temamøde om unges liv og vilkår i Gladsaxe.
I programmet fremgår det, at der blandt andet skal diskuteres om der er fester nok for de unge, om der er tilstrækkeligt for dem at foretage sig i weekenden, om vi lytter nok til dem, og om kommunen og foreningerne lever op til de unges forventninger.
Kort sagt stilles der mange krav til de unges omgivelser. Men hvad med de unge selv? Gør de nok for at skabe deres egen hverdag?
På søndag sker der noget nyt i Haraldskirken.
For et stykke tid siden blev kirken i Høje Gladsaxe kontaktet af en billedkunstner, som ønskede at udstille moderne, gyldne ikoner i træskærearbejde på stedet.
Men kunstudstillinger er ikke noget, man normalt gør i i Haraldskirken, fortæller sognepræst Morten Miland Samuelsen:
"Nej, vi har været sådan lidt tilbageholdende med det, fordi rummet i sig selv er meget enkelt og stramt lagt op og med kæmpemæssig fokus på Henrik Starckes kristusfigur over alteret. Vi har sommetider haft børne- og konfirmandudstillinger, men vi er ikke særlig dygtige til det med kunst, der er ikke ret mange af os, der sådan har forstand på det".
Alligevel har kirken takket ja til udstillingen:
"Susanne Changs udstilling er er ting i træ og guld og det passer utrolig godt
til materialerne i rummet i forvejen", siger Morten Miland Samuelsen.
Den dansk-kinesiske billedkunstner Susanne Changs udstilling kan ses fra på søndag i Haraldskirken og til og med 1. søndag i advent, herefter skal den videre til Kokkedal kirke.