Onsdag den 22. September 2004


Ingen høringssvar fra borgere omkring fremtidens Gladsaxe

Kun interesseorganisationer og offentlige myndigheder har sammen med et par store ejendomsselskaber vist interesse for fremtidens Gladsaxe.
Borgerne i Gladsaxe har ellers haft tre måneder til at komme med input til, hvordan fremtiden i kommunen skal forme sig.
Høringsfristen er netop udløbet, og det er typisk instanser som HUR, amt, naturfredningsforening og DSB, der har kommentarer – ingen borgere har indsendt høringssvar.

Gladsaxe har flest iværksættere

Gladsaxe er den kommune i Københavns amt der har flest iværksættere.
Alene i år har over 80 meldt sig under fanerne med et ønske om at starte egen virksomhed.
Men vejen fra idé til forretning kan være lang, fortæller konsulent Ulrik Rasmussen fra amtets erhvervsservicecenter, der tilbyder gratis vejledning og information til iværksættere og
mindre virksomheder med maksimalt 50 ansatte:
"En af de problemstillinger vi typisk render ind i det er de idé-drevne iværksættere, som har en idé om at lave et eller andet, men måske ikke helt har kompetencen til at få en forretning ud af det. Dér hvor vi bakker op, det er med at få idéen gjort til noget, man kan tjene nogle penge på. Og til det formål har vi en forretningsplan, som på en struktureret måde kommer hele vejen rundt om det at starte en forretning op".
I morgen aften er der informationsmøde på rådhuset for alle, der har planer om starte egen virksomhed. Det er Gladsaxe Erhvervsråd og erhvervssekretariatet der inviterer.

Post fra basketball klub

8000 unge har netop modtaget en hilsen fra Gladsaxe basketball klub:
"Det er en publikation, der handler om at være med til at dyrke en sund sportsgren, komme ind i et sundt foreningsliv, så man ligesom bliver en del af et sundt samfund. Vi har sendt den ud, primært for at få flere medlemmer til klubben men samtidig også for at vise, at vi er en klub der går et skridt foran og kigger på de interesser de unge også har. Vi hører meget omkring børn og unge at der er stigende kriminalitet, hærværk, mobning i skolen og overvægtige børn. Og vi mener, vi som klub kan gøre noget for det her. Vi ved jo, at jo mere sport man dyrker, så kan man holde overvægten nede, vi kan få nogle gladere børn og skaber nogle gode rammer, basketball er jo en holdsport, hvor man kan lære at omgås andre, således at man får gensidig respekt mellem alle og så kan være med til at udvikle unge til at gå ind og tage et ansvar overfor andre unge som f.eks. dommere eller officials", siger Casper Plannthin fra Gladsaxe basketball klub.

Børns sorg og det at miste

Ca. 4.000 børn og unge mister hvert år en forælder, og det kan være utrolig svært for den der mister og også for omgivelserne at forholde sig til den efterfølgende sorg, fortæller Peter Olesen som i aften holder foredrag i Søborgmagle kirke om det at miste en mor eller far. Han fortæller om hvorfor det er vigtigt at holde et foredrag om det at miste, da det er betydningsfuldt "i sådan et foredrag at beskrive hvordan nogen er kejtede, ikke ved hvordan man skal håndtere sådan en situation, ikke tør gå hen til den der er ulykkelig og ked af det, som bliver isoleret og derved skabe en masse debat."
Det største problem i forbindelse med det at miste en forælder er tavsheden og ifølge Peter Olesen
"ender mange simpelthen med i den situation at skulle være den stærkeste selv, fordi omgivelserne bliver lidt kejtede, lidt kvajede og tror at det er bedre at isolere den der er ulykkelig."
Det er derfor vigtigt at både skoler og børnehaver tager større initiativ. Peter Olesen konstaterer at "gudskelov er skoler blevet bedre; der er på få år nærmest sket en revolution, hvor man før i skolerne ikke havde det mindste netværk til at håndtere det her, så er det blevet helt anderledes nu".
Sagde Peter Olesen, der selv har prøvet at miste en forælder. Foredraget starter kl. 17.00 og tidspunktet er valgt så også børn og unge har mulighed for at deltage.