Tirsdag den 19. April 2005


HNG-medarbejdere skriver til politikere

Over 700 byrådsmedlemmer har netop modtaget et brev fra medarbejderne på HNG i Søborg.
I brevet anmoder de ansatte på HNG politikerne om grundigt at overveje bl.a. de økonomiske konsekvenser af de foreliggende fusionsplaner med det jyske Naturgas Midt-Nord.
Planer, som kan betyde nedlæggelse af 50 arbejdspladser og flytning af ca. 100 stillinger fra Gladsaxe til nyt hovedsæde i Viborg.
Næstformand i samarbejdsudvalget, Susanne Groth:
"Konsekvenserne vil bl.a. være mindskede skatteindtægter og øgede udgifter til overførselsindkomster ifm. medarbejdere, som ikke får job igen. Og så udgifter ifm. en udflytning. Det er overhovedet ikke beregnet i det materiale som er sendt ud til repræsentantskabet fra ledelse og bestyrelse".
HNG beskæftiger i dag ca. 250 medarbejdere og omkring en femtedel af de ansatte bor i Gladsaxe kommune.
På et møde i dag skal Gladsaxes medlemmer af HNG´s repræsentantskab diskutere
situationen, og selv om det har været så som så med konkrete udmeldinger, så udtalte
borgmester, Karin Søjberg Holst, socialdemokraterne, i sidste uge til Nyhedsmagasinet, at kommunen ikke kan være tilfreds med, at der bliver flyttet arbejdspladser fra Gladsaxe.

Tricktyve stjal pung med 15.000 kroner

Kriminalpolitiet i Gladsaxe advarer nu mod et par tricktyve, der har huseret i Søborg den seneste uge.
Tirsdag gik det ud over en ældre kvinde på Lauggårds Allé, hvor parret fik fuppet sig ind i lejligheden, hvorfra de stjal en pung med 15.000 kroner i.
Torsdag var der forsøg på at komme ind i en lejlighed i Ericaparken under påskud af at skulle låne en kuglepen. Det lykkedes dog ikke.
Begges sager blev om fredagen anmeldt til politiet, der nu søger parret, der beskrives som værende omkring de 30 år, han med sort hår og fuldskæg, hun med sort hår, begge talte dårligt dansk.

Planteskolesag genoptages

Sagen om den store glastilbygning ved Aldershvile Planteskole bliver nu taget op igen.
Det er Folketingets Ombudsmand som har bedt Naturklagenævnet genoptage sagen, der
verserede flittigt for efterhånden nogle år siden, og som handler om en ulovligt opført
glastilbygning, som siden blev lovliggjort ved hjælp af en ny lokalplan.
I august 2003 fastslog Naturklagenævnet bl.a. at planteskolen kan betragtes som en
landbrugsejendom. Men ombudsmanden, som på baggrund af en klage fra Gladsaxelisten nu har set nærmere på sagen, finder det kritisabelt, at Naturklagenævnet har lagt til grund, at det har betydning for beregningen af planteskolens bruttoareal. Derfor har ombudsmanden nu pålagt klagenævnet at genoptage sagsbehandlingen.
Samtidig har Gladsaxelisten nu henvendt sig til Statsamtet.
Ifølge lokalplanen må der maksimalt må bruges 420 kvadratmeter til salgslokaler, men
efter et besøg på planteskolen denne måned mener Gladsaxelisten at kunne konstatere, at hele glastilbygningen på 1600 m2 stadig bliver anvendt til detailhandel. Og listen anmoder derfor Statsamtet om snarest at pålægge byrådet at lovliggøre forholdene på planteskolen.

Rundt om gigten

For omkring 800.000 danske mænd og kvinder er gigt en del af hverdagen.
Men ikke alle gigtplagede er klar over, hvordan man bl.a. ved at træne kan lære at leve med gigt. I morgen eftermiddag er der gode råd at hente på Dagcentret Bakkegården, som har temadag om emnet:
"De borgere vi møder i vores dagligdag, kommer med nogle spørgsmål om, hvordan de skal håndtere deres gigt, deres gener og problemer i den forbindelse", fortæller dagcenterleder Anne Birgitte Østergaard.