Tirsdag den 26. April 2005


Påsatte brande i Søborg

Beboerne i ejendommene på Rundgården i Søborg er opskræmte efter to påsatte brande på samme adresse natten til i dag.
Første gang lød alarmen cirka kl. 22.20, da der var sat ild til en hoveddør i nr. 8.
Politi og brandfolk forlod stedet kort før kl. 01.
Blot ti minutter efter lød alarmen så for anden gang. Nu var der sat ild til den afdækning, der erstattede den første udbrændte hoveddør.
Vagthavende hos brandvæsenet siger, at der enten er lagt noget brandbart op af døren eller hældt brandbar væske ud.
Gladsaxe politi kender kun ofret for de to påsatte brande for lidt småting, men som den vagthavende, Peter Møller, udtrykker det, så "er der nogen, der er rigtig sure på vedkommende".
Politiets brandteknikere skal i dag se nærmere på brandårsag og spor.

Rockerne jaget på porten i Gladsaxe Kommune

En ny statusrapport over aktion mod socialt bedrageri og skattesnyd viser, at der i dag stort set ikke er nogle personer med rockertilhørsforhold tilbage i kommunen.
Det er et resultat af Teknisk forvaltnings lukning af de to klublokaler i kommunen, samt Gladsaxe politi og kommunens tætte samarbejde, mener aktionsgruppen.
I samarbejdet som er et led i kommunens aktion mod socialt bedrageri og skattesnyd, er der nedsat en projektgruppe mellem ligningsafdelingen, erhvervsligningen og aktionsgruppen, Formål er, at reducere rockerkriminalitet og anden organiseret kriminalitet. Gruppen tager udgangspunkt i rockernes økonomiske forhold. Ved at sammenligne rockernes privatforbrug med deres indtjening har det været muligt at få et skøn over skatteunddragelserne.
Aktionsgruppen konkluderer, at ved at have frataget rockerne deres tilholdssteder og samtidig kontrolleret dem tæt økonomisk, har medført at rockerne er blevet tvunget ud af byen.
Samme rapport viser at virksomhedsaktionerne - at samarbejdet mellem Told*Skat, Gladsaxe politi og Arbejdsdirektoratet, har en tydelig effekt. Ved aktionerne som er rettet mod pizzeriaer, restauranter og burger-barer, stødes der på stadig færre og færre Gladsaxeborgere med manglende sammenhæng mellem understøttelse og ansættelsesforhold. Dette kan eventuel være et tegn på at virksomhederne er blevet mere lovlydige, men i rapporten nævnes det af virksomhederne måske bare har fundet smutveje, som for eksempel at ansætte meget af deres personale på deltid, for derefter at aflønne dem sort resten af tiden.
Frem til november skal virksomhedsaktionerne også omfatte bagere og byggepladser.
Siden Aktiongruppen mod socialt bedrageri og skattesnyd blev nedsat i marts 2000, har de formået at skrabe knap 21.000.000. kr. ind i kommunekassen.

Regnskyl fik store omkostninger for grundejere

Det kraftige regnskyl som august sidste år satte store dele af Gladsaxe under vand, har haft store omkostninger for en del grundejere. Kloaksystemet i kommunen er nemlig slet ikke er dimensioneret til så voldsomme regnskyl, som statistisk set kun optræder hvert 50. år, og det betød oversvømmelser og ødelæggelser flere steder.
Og netop kloakkerne var et af de store emner, da grundejerne i går aftes mødtes med
byrådet:
"Vi er meget interesseret i hovedledninger på Buddinge Hovedgade. Vi var nogle af dem, der var meget oversvømmet i august og mange af vores kældre var oversvømmet. Først gik jeg til kommunen for at se, hvad de kunne gøre, men de sagde, at det ikke var deres problem, det var amtet. Så henvendte vi os til amtet, og de kom farende ud med det samme for at kigge på det. De gennemgik hele kloaksystemet og sagde, det var kommunens ansvar. Og de fik to mdr. til at reagere og udbedre det. Der gik heller ikke ret lang tid, før de var nede med kloakvogne og al muligt. Men det er et problem, når grundejerne stiller op overfor kommunen og spørger, hvad vi skal gøre, og kommunen afviser. Nu har der ikke været et stort regnskyl siden, og vi er jo spændte på, om vi skal til det en gang til, fordi det var venstre side af Buddinge Hovedgade der havde al vandet, højre side havde mudder. Og det var ikke sjovt for nogen overhovedet. Og der har været store omkostninger for samtlige grundejere. Forsikringen dækker ikke helt, så der har været store udgifter, personligt har jeg haft en udgift på 82.000 til et nyt køkken som røg på grund af vandet", lød det Espevangens Grundejerforening på det årlige møde mellem grundejerne og byrådet mandag aften.

Pris uddeles til idrætstalent

I dag bliver årets Gladsaxe-talent udi sportens verden 2005 udvalgt.
Det er FIG, Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Gladsaxe, der på baggrund af indkomne forslag fra klubberne, tager stilling til, hvem der skal have talentprisen.
På forhånd er tre udvalgt til talentprisen, men kun den ene kan naturligvis modtage prisen, der består af 2.500 kroner samt et årskrus med graveret sølvplade.
De tre kommer fra sportsgrenene atletik, fodbold og vægtløftning.
Prisen bliver uddelt i aften, når FIGs repræsentantskabsmøde løber af stabelen. Ved samme lejlighed bliver Nordeas lederpris uddelt.

AB taber appelsag

DBUs bestyrelse har stadfæstet Disciplinærudvalgets afgørelse i forbindelse med Brønshøj kampen, hvor AB førte 3-2 mindre end 4 minutter før tid
Her havde dommeren svært ved at holde styr på advarslerne og gav Kenni Olsen hans andet gule kort, men glemte efterfølgende at udvise ham.
Det indebærer at kampen skal spilles om onsdag d. 4. maj kl. 18.30 i Tingbjerg Idrætspark.