Ombygningen af motorring 3, der går midt igennem Gladsaxe, har betydet flere udrykninger til trafikuheld og lange køer på hovedstrøgene gennem kommunen, siger brandchef Ole Nedahl.
"Siden ombygningen startede i påsken har vi været ude til syv uheld på motorring 3, hvilket er væsentligt flere end normalt. Men der bliver også kørt tæt, selvom vejdirektoratet har gjort meget ud af skiltning o.s.v. Vi ser også køer på veje som Gladsaxevej, Bagsværdvej og hovedgaden, specielt i morgentimerne", lyder det fra Ole Nedahl, der også er leder af beredskabskontoret, som i øvrigt fra i dag har fået adresse på brandstationen på Vandtårnsvej.
Trafiksikkerheden for de mange børn, der krydser Bagsværdvej til og fra de to privatskoler, Bagsværd Friskole og Bagsværd Kostskole, bliver nu forbedret.
I dag er der kun to fodgængerovergange på strækningen, hvor hastighedsgrænsen på 60 km/t kun sjældent bliver overholdt. Det resulterer i mange farlige situationer for de krydsende, og der går stort set heller ikke en dag imellem, at biler støder sammen ved overgangene.
Det skal et forsøg med variable hastighedstavler nu dæmme op for.
Det betyder, at der bliver en hastighedsbegrænsning på 40 km/t på de tidspunkter, hvor eleverne færdes til og fra skole. Begrænsningen kommer til at gælde mellem de to fodgængerovergange samt 150 meter før hver af dem.
Projektet, som Københavns amt står for, ventes gennemført i løbet af sommeren, når de nødvendige tilladelser og dispensationer fra politi og vejdirektorat er kommet i hus.
I dag flytter Gladsaxe Musik- og Billedskole hjemmefra.
Både elever og personale har forladt bofællesskabet på hovedbiblioteket til fordel for egne, nye lokaler på Telefonvej 8:
"Vi har fået etableret ca. 12 undervisningslokaler af forskellig størrelse og lærerværelsefaciliteter. Det giver klart nogle nye muligheder for sang- og instrumentaleleverne, at de nu færdes i lokaler, der er indrettet til musikudøvelse. Det er et kolossalt fremskridt for Gladsaxe, at man nu har den mulighed. Og det giver jo de unge en oplevelse af, at der pludselig er et mekka for musikudøvelse i kommunen", siger Axel Lasthein-Madsen, leder af Gladsaxe musik- og billedskole, som indvier de nye faciliteter kl. 14.30 i eftermiddag.
På søndag er det arbejdernes internationale kampdag.
SF og enhedslisten holder socialistisk 1. maj sammen på Buddinge skole. Og blandt årets talere er Per Clausen, nyvalgt folketingsmedlem for enhedslisten, som især vil fokusere på to temaer i sin 1. maj-tale:
"Det ene bliver modstanden mod EU-forfatningen, som jeg mener, klart skal ses som en liberalistisk udvikling af Europa, hvor man vil satse på mere udlicitering og mere privatisering. I stedet vil jeg fokusere på nødvendigheden af et europæisk samarbejde, som baserer sig på ønsket om en miljømæssig forsvarlig udvikling, økologi og øget beskæftigelse og bedre sociale vilkår. Det andet emne bliver omkring politikken i Danmark, hvor jeg vil fokusere på, at det jo ikke er ved at forringe efterlønnen og pensionen vi skaber et fornuftigt alternativ til den borgerlige regering. Men at det netop er ved at pege på, hvordan vi kan bruge alle de mennesker, som i dag holdes udenfor arbejdsmarkedet og er arbejdsløse. Dem kan vi bruge til at forbedre den offentlige service, så vi kan få en bedre service og samtidig få skabt langt bedre arbejdsvilkår for dem der er ansat. Og det kan vi gøre ved at bruge de penge, vi i dag udbetaler i dagpenge, til at give folk løn for nyttigt og fornuftigt arbejde".
Foruden enhedslistens Per Clausen bliver der også 1. maj-taler fra Holger K. Nielsen og David Gibson fra SF og Katja Sørensen fra SUF på Buddinge skole.
Socialdemokraterne og LO holder fælles 1. maj i år i det nye aktivcenter på Telefonvej. Her taler Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst, folketingsmedlem Mette Frederiksen og Børge Frederiksen fra 3F, Fælles Fagligt Forbund.
Kun ca. halvdelen af de borgere som kommer på Gladsaxe bibliotekerne, kommer for at låne og aflevere. Det viser bibliotekernes årsberetning for 2004.
Den anden halvdel kommer hovedsagelig for at læse aviser og tidsskrifter, for at søge på Internettet og for at løse opgaver.
Beretningen afslører også, at borgerne er blevet mere selvhjulpne og at den digitale brug af bibliotekerne forsat vokser, især har internetportalen bibliotek.dk været en stor succes.
Udlånet steg en smule sidste år, mens besøgstallet var så godt som stabilt.
Så måske er profetierne om bibliotekernes hedenfart som følge af den forsat stigende digitalisering af informationer og publikationer alligevel ikke aktuel.