Mandag den 15. August 2005


Første parti med budgetønsker

Idrætshal til Mørkhøj, forbedret miljø, længere åbningstid i daginstitutionerne og mere faglighed i skolerne.
Sådan lyder nogle af ønskerne for Gladsaxe de kommende år fra det politiske parti, der her i 2005 er først ude med oplæg til budgetforlig med kollegaerne i byrådet.
Førnævnte ønsker kan nok rigtig mange af partierne tilslutte sig. Men når der tilføjes et ønske om en skattenedsættelse på 0,1%, så falder nogle nok fra.
Vi skal ikke holde lytterne tilbage længere i åndeløs spænding omkring, hvilket parti her er tale om, men afsløre, at Det Konservative Folkeparti i Gladsaxe med Lars Abel i spidsen er først ude af starthullerne i år:
Den konservative ønskeliste indeholder også en videreførelse af den teknologiske udvikling i retning af et trådløst Gladsaxe samt en effektiv kommunal administration.
 
(Læs hele den konservative ønskeliste her) (Hør indslag med Lars Abel i lydudgaven)

Dreng med i ligtransport

En 10-årig dreng var med i bilen sammen med de to indiske mænd, der sidst i maj måned fragtede liget af en myrdet 35-årig landsmand fra mordstedet i Gladsaxe til en grøft ved Greve.
Mændene, der er brødre, havde gennem længere tid planlagt at slå den 35-årige ihjel, på grund af jalousi omkring den enes kone.
Drengen var, sammen et par søskende, sendt væk fra huset på dagen, hvor mordet foregik.
Men den 10-årige dreng kom tidligere hjem end beregnet, og han kom derfor med i bilen med liget.
Drengen taler flydende dansk, selvom han aldrig har gået i skole. Både han og hans søskende er i øvrigt helt ukendte af det offentlige.
Oplysningerne er kommet frem under afhøringerne af brødrene, hvoraf den ene har tilstået mordet, mens den anden har erkendt medvirken.
Sagen med brødrenes forklaringer bliver forelagt en dommer ved et indenretsligt møde i Gladsaxe i denne uge.

Kritisable træningsforhold

Kritik af træningsforholdene i Gladsaxes største idrætsklub.
Kritikken kommer fra foreningen selv, Gladsaxe Idrætsforenings Gymnastikafdeling, som nu gennem flere år har ønsket bedre forhold og mere tidssvarende faciliteter for sine medlemmer:
"Pladsen har vi ikke, og vi har ikke mulighed for at kunne træner udover. Vi er meget bundet op på, at kunne komme ind. Er der ferie, så har vi ikke lokalerne til rådighed og er der eksamen kan vi heller ikke komme ind. Især på vores konkurrencehold er det jo generende, at man lige pludselig skal ligge stille i tre uger. Det ville svare til, hvis der pludselig ikke var vand til nogle svømmere eller fodboldspillere ikke havde noget mål. Det er højst kritisabelt. Vi har haft nogle konkurrencehold, som er kommet meget langt på landsplan, og som skal videreudvikles. Det har vi heller ikke faciliteter til. Sådan noget som springgrave og de ting, som vores konkurrenter træner i, der må vi ud i landet hos andre klubber, hvor vi så får lov at komme ind nogle gange. Vi har lavet et projekt for et gymnastik- og bevægelseshus, som vi også har forelagt kultur- idræts- og fritidsudvalget, så de er udmærket godt klar over, at det er et meget stort ønske, og at vi meget gerne ser, det snart bliver realiseret. For ellers er vi bange for, at den aktivitet ligesom dør, at vi ikke kommer videre. Så vil vores instruktører og dygtige gymnaster søge andre steder hen, hvor de har mulighed for at komme videre", siger
formand Hanne Jette Hinsch fra Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling som lige nu står overfor en ny sæson. Og på trods af pladsmangel er der også nye aktiviteter på
programmet i år, bl.a. rytmehold for 7-9 årige piger og et cheerleaderhold.

Flertal mod kommunal snerydning

Med varmegrader, der stadig ligger i nærheden af det sommerlige, så er de fleste Gladsaxe-borgere formentlig ret så ligeglade med et emne som snerydning.
Men når de til vinter kommer ud af de varme fjer og opdager, at der ikke har været nogen for at fjerne nattens snefald fra fortovene, så får skovlen nok en anden lyd.
I flere år har det nemlig været sådan, at kommunen, via en fremmed entreprenør, har stået for snerydningen på næsten alle fortove. Men den service forsvinder til næste år.
Når politikerne i byrådet mødes første gang efter sommerferien på onsdag, så er der nemlig et stort flertal for at stoppe ordningen. I hvert fald hvad angår 2006. I starten af næste år skal der så tages stilling til, om der de følgende år skal etableres en ny ordning.
Det er Dansk Folkeparti, der har ønsket sagen, som egentlig var afgjort i trafik- og teknikudvalget, drøftet under offentlighedens bevågenhed i byrådssalen.

Politiforedrag

Gem dine penge et mindre oplagt sted og luk kun folk ind ad din dør, hvis du er sikker på, at de er fra hjemmeplejen. Sådan lyder nogle af opfordringerne fra de betjente, der for tiden holder foredrag om forebyggelse af kriminalitet for ældre mennesker i Gladsaxe. Tiden hvor man risikofrit kunne byde fremmede mennesker på kaffe er forbi og Merete Palner er en af foredragsholderne og fortæller, at der har været stor interesse for foredraget blandt ældreforeninger, boligforeninger og grundejerforeninger.¨
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Færre trafikuheld i Københavns amt

I hver tiende trafikulykke med dræbte eller tilskadekomne er der spiritus involveret.
Det viser uheldsstatistikken fra en 14 års periode fra 1989 til 2003 på Københavns amts vejnet.
473 personer er enten blevet dræbt eller kommet til skade på grund af den type ulykker.
Andre steder i landet er tallet med spiritusuheld dog endnu større, helt op til tre gange så stort.
På de 14 år er 201 personer blevet dræbt i trafikken på Københavns amtsveje, 2.512 er kommet alvorligt til skade og næsten lige så mange lettere til skade.
Spritkørsel og kørsel over for rødt lys er de hyppigste årsager til dødsulykker, fortæller amtets uheldsanalyse.