Flere tusinde Gladsaxe borgere protesterer mod det netop indgåede boligforlig i folketinget, fordi staten vil tage fra Landsbyggefonden for at finansiere nybyggeri af almene boliger.
På byrådets møde i aften vil enhedslisten, som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet, foreslå "at kommunen protesterer over regeringens ekspropriering af lejernes penge i Landsbyggefonden".
Men boligforliget har allerede medført massive protester i Gladsaxe. Direktør i Arbejdernes Boligselskab, Svend Aage Hansen:
"Da vi så forliget og de skitser der lå i det så tænkte vi "der her, det hænger ikke sammen med de linier, som hersker indenfor den almene sektor. Og er der nogen, der skal forholde sig til det, så er det vores beboere". Derfor har vi iværksat en beboerprotest. Og det har vi gjort efter klare linier og diskussioner i selskabet, dels i kredsudvalget og dels i bestyrelsen. Og i øvrigt stærkt opfordret af Boligselskabernes Landsforening. Og det har betydet, at vi har sendt et brev ud til samtlige beboere, vores funktionærer har været med til at styre det, sådan at hver enkelt beboer, hver enkelt husstand, har kunnet give udtryk for sin holdning til de ting, ved at sende sin protest til varmemesteren. Han har så samlet sammen og givet disse protester videre. Der er kommet 2035 protester ind, og dem har vi sendt videre til landsforeningen. Og det er egentlig en meget stor glædelig andel ift. selskabets boligantal, der er på ca. 4500 boliger. Det er jo lige knapt halvdelen. Og det er en meget stor tilslutning og en meget klar og stor forståelse for disse forhold".
Også i Gladsaxe Almennyttige Boligselskab er der blevet samlet underskrifter ind. Her har 1100 lejere skrevet under på en protest.
En yngre mand var ved retten i Gladsaxe i går tiltalt for, at have slået sin søster med knytnæve flere gange samt taget kvælertag på hende.
Tiltalte der bor sammen med søsteren og deres far forklarede til retten, at han den morgen hvor episoden fandt sted havde været oppe at diskuterer med sin far. Det var en uenighed om Internet installationer der havde udløst deres noget højrøstede samtale. Under diskussionen var søsteren kommet ud i køkkenet og bror og søster var kommet op og skændes. Der var blevet sagt nogle kedelige ting og de var begyndt at skubbe til hinanden. Søsteren var faldet ned på en stol og hun var i raseri begyndt at river ham i ansigtet. Han råbte, at hun skulle holde op, og han afviser ikke, at han måske på dette tidspunkt er kommet til at slå hende. Søsteren får herefter fat i hans testikler, hvilket gør utroligt ondt, og han prøver derfor at afværge hende ved, at tage fat om hendes hals med strakt arm. De falder begge om og det er først i faldet af de slipper hinanden. Herefter får faderen skilt dem ad og ud fra tiltaltes forklaring sker der ikke mere.
Ifølge søsteren, der blev ført som vidne, var det gået en hel del voldsommere for sig. Hvilket skriftlige udtalelser fra både hendes kiropraktor og læge bekræfter.
En enig domsmandsret fandt tiltalte skyldig efter anklageskriftet, dog uden forsæt til kvælertaget. Men Retten valgte at udskyde selve domsafsigelsen, så en udtalelse fra kriminalforsorgen kan afgøre om han er egnet til samfundstjeneste. Den endelig dom bliver først afsagt til februar.
Kroppedal museum, der har det arkæologiske ansvar for Gladsaxe kommune, håber at de i fremtiden kommer til at fortælle om den lokale kulturarv i langt større omfang end det er tilfældet i dag. Anledningen er den kommende kommunalreform som betyder at pengene til museets arbejde fremover skal hentes hos kommunerne i stedet for hos amtet og staten, og det giver museumschef Lars Buus håb for at det nuværende samarbejde med kommunen kan udvides: "Det jeg håber på er, at vi udover forvaltnings- og undersøgelsesarbejdet kan styrke vores formidling af vores arbejde. Her tænker jeg især på skolerne i kommunen. Det kunne være interessant".
En indbrudstyv blev mandag taget på næsten fersk gerning efter et villaindbrud på Onsbjerg Allé i Mørkhøj.
Naboer observerede nogle unge mennesker gå rundt inde i nabovillaens stue. Da villaens ejere ikke har hjemmeboende børn, tilkaldte naboen politiet, som sendte flere patruljer til adressen.
Formentlig har der været så meget fart på vognene, at tyvene er blevet opmærksomme på politiets tilstedeværelse. I hvert fald nåede den ene at stikke helt af, mens den anden blev taget lige i nærheden.
I starten benægtede den unge tyv, der dagen forinden var fyldt 18 år, ethvert kendskab til indbruddet. Men da en visitation afslørede en halv pengeseddel i den unges lommer, så var der ingen vej udenom. Den anden halvdel af sedlen lå nemlig tilbage i villaen.
Her var der også stablet en computer og andet godt op, som tilsyneladende skulle have været taget med, da tyvene blev forstyrret i deres gerning.
Den 18-årige har ikke villet fortælle politiet, hvem medgerningsmanden er. Selv er han kendt for adskillige verserende sager med tyveri og brugstyveri, ligesom han også har en betinget dom hængende over hovedet.
Fra indbruddet på Onsbjerg Allé mangler nogle smykker, som tyvene kan have kastet fra sig i området.
For seks år siden modtog hun Gladsaxe Kommunes Musikpris. Og til januar vender Helene Gjerris for en kort stund tilbage til Gladsaxe som solist ved årets nytårskoncert.
Den 37-årige mezzosopran betegnes i dag som én af landets mest karismatiske sangere, og hun har sunget alt lige fra "Carmen" på Det kongelige teater til engelske folkemelodier og Shubert-lieder - på dansk.
Til koncerten i Gladsaxe optræder Helene Gjerris sammen med Randers Kammerorkester og dirigent David Riddell og musikken bliver af navne som Mozart, Strauss og Lumbye.
Nytårskoncerten er den 15. januar og den foregår traditionen tro i Høje Gladsaxe skoles festsal.