Tirsdag den 11. Januar 2005


17-årig dømt for røveri og biltyveri

En 17-årig dreng blev af retten i Gladsaxe i går idømt 6 måneders betinget fængsel og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år for henholdsvis et røveri og uansvarlig kørsel uden kørekort i en stjålen bil.
Derudover skal han betale 5.000 kroner i bøde og 3.500 kroner i sagsomkostninger.
De to hændelser, som den 17-årige stod anklaget for, forløb uafhængigt af hinanden.
Røveriet fandt sted i oktober 2003 ved Buddinge Skole, hvor den dømte i selskab med to medgerningsmænd blandt andet truede sig til en mobiltelefon fra to jævnaldrende, de ikke kendte.
Et år senere forbrød den 17-årige sig endnu engang mod loven, da han sammen med en bekendt stjal en bil uden nummerplader fra et autoophug.
Efter at have kørt over for rødt lys med høj fart, kørte den dømte ind i en medtrafikant, som fik sin bil totalskadet. Efterfølgende flygtede den 17-årige fra ulykkesstedet.
Ingen personer kom dog til skade ved hændelsen.
Både anklagemyndigheden og den 17-årige accepterede dommen.

Fokus på tosprogede elever

Høje Gladsaxe skole vil fra næste skoleår sætte ekstra fokus på de to-sprogede elever og deres forældre.
Det kommer til at ske gennem en række forskellige, målrettede etniske tiltag. På den måde håber skolen at kunne undgå nogle af de mange misforståelser, som kan opstå, når f.eks.
elever tager på ferie eller familiebesøg midt i skoleåret, når elever bare bliver hjemme og i forhold til f.eks. lejrskoleophold og idræt på grund af de etniske elevers religion.
Mange af misforståelserne kunne være undgået, hvis man blev mere "dus" med hinanden,
mener skolebestyrelsen.
"Høje Gladsaxe skole har mange to-sprogede elever, og det er vigtigt de også oplever, at
skolen er et godt og trygt sted at komme", siger inspektør Christian Jochimsen til
Nyhedsmagasinet.
Skolens bestyrelse planlægger i øjeblikket et møde for kontaktforældrene, hvor man vil
drøfte, hvordan man inddrager de etniske familier mere i skolefællesskabet.

Enhedslisten har valgt spidskandidater

Så har enhedslisten i Gladsaxe valgt sine spidskandidater til kommunalvalget til
november.
De tre kandidater er Søren Søndergaard, medlem af folketinget siden 1994 og medstifter af partiet, Trine Henriksen, medlem af enhedslistens bestyrelse, samt Emilce Nielsen,
der har repræsenteret partiet i Gladsaxe byråd de seneste 11 år:
"Jeg synes, det er et fantastisk hold. Vi har forskellige erfaringer, jeg har erfaring på det sociale område, Trine Henriksen ved en masse om miljø, og Søren Søndergaard er meget dygtig og har erfaring med landspolitik. Og det er vigtigt, ikke mindst set i lyset af strukturreformen, som vil ændre på de opgaver, vi skal tackle her i kommunen, så den erfaring han har, vil være til gavn", mener Emilce Nielsen.
Den rækkefølge de tre spidskandidater kommer til at stille op i til valget, bliver besluttet af
enhedslistens medlemmer på en generalforsamling lige efter sommerferien.

To røverier i Høje Gladsaxe

En 67-årig kvinde blev søndag eftermiddag frarøvet sin skuldertaske af to drenge i 15-16-årsalderen.
Kvinden var kl. 17.15 på vej op i sin opgang i Høje Gladsaxe 90, da overfaldt hende, holdt hende fast om arme og hals og stak af med tasken, der indeholdt kontanter og bankkort.
Begge havde trukket sorte huer godt ned over øjnene, de beskrives som 165-170 cm høje, iført en grålig og en mørk jakke.
Samme aften, kl. 21.15, røvede tre mænd i 20-årsalderen Sinbad spillehal på torvet i Høje Gladsaxe. De beskrives som ca. 175-180 cm høje, mørke i huden og almindelige af bygning.
De tre stak af med indholdet fra kasseapparatet.
Oplysninger om de to røverisager til Gladsaxe politi, 39691448.

Nej til godt forslag

’Ideen er god, men de økonomiske konsekvenser for store’.
Sådan vil svaret formentlig lyde til den 9. klasse fra Søborg skole, der ved seneste skolebyrådsmøde foreslog en arkitektkonkurrence for området ved Gladsaxe sportscenter.
Store dele af området ligger i dag ubenyttet hen, og eleverne kunne godt se det fyldt op med vandbassin med vipper og rutschebane, scene til koncerter, grillpladser og masser andre aktiviteter. Kort sagt et sted, der ville kunne tiltrække børn og unge fra hele Gladsaxe.
Udgifter til en arkitektkonkurrence vil ligge på omkring 150.000 kroner, som nok ville kunne skaffes. Den helt store udgift kommer ved etableringen af det nye område og vedligeholdelsen af det. Det er der ikke dækning for i budgettet i øjeblikket, så selvom ideen altså er rigtig god, så er den ikke realistisk at gennemføre i øjeblikket.
Forslaget skal diskuteres i kultur-, fritids- og idrætsudvalget i dag.