Fredag den 28. Januar 2005


Minister: Bibliotekerne det vigtigste kulturtilbud

Gladsaxes politikere skal snart i gang med at debattere visioner og målsætninger på
kulturområdet, når Kulturplan 2000 skal revideres.
Det er den plan, der beskriver den overordnede kulturpolitik i kommunen og samtidig fastlægger en række fokusområder, hvor der skal gøres en særlig indsats de kommende år.
For landets kulturminister, Brian Mikkelsen, det konservative folkeparti, er der ingen tvivl om, hvad der er det vigtigste kulturtilbud, også fremover:
"Det vigtigste kulturtilbud man kan tilbyde i Gladsaxe er bibliotekerne, som kan tilbyde mange glæder og oplevelser, både for børn, unge og voksne og åbne litteraturens verden for mange, som slet ikke har læst. Så en af de ting, jeg bruger mange kræfter på er, at sørge for at flere og flere får mulighed for at læse en bog. I den verden vi lever i, får vi så mange indtryk fra radio, tv og fra nettet osv. Og man bliver bombarderet med indtryk. Der er det vigtigt, at man også kan få læst en bog og få de mange glæder, der er ved at læse en bog", siger kulturens minister.

Flere års fængsel til røvere

Tre mænd er ved retten i Gladsaxe blevet idømt henholdsvis to, to et halvt og tre år og tre måneders fængsel for forsøg på røveri af særlig farlig karakter.
Røveriforsøget fandt sted i en kiosk i Mørkhøj sidste sommer.
Ved aftenstid befandt kioskejeren sig sammen med sin søn i baglokalet, hvorfra de kunne konstatere tre hætteklædte personer komme ind i kiosken og råbe "Dette er et røveri."
En af røverne bar et oversavet jagtgevær, og en anden havde et koben i hånden.
Men i stedet for at udlevere penge til røverne tog ejeren og sønnen kampen op, og det lykkedes dem at få gerningsmændene lempet ud af kiosken.
Udenfor udviklede tingene sig dramatisk, idet røveren med det oversavede jagtgevær affyrede et skud, inden han tog flugten sammen med de to andre røvere.
De dømte er to på 24 år og en på 19.

Købte møbler for 135.000 med falsk check

En møbelforretning på Gladsaxevej er blevet franarret fire designerstole til en samlet værdi af 135.000 kroner.
Lørdag kort før lukketid blev handlen indgået og betalt med check.
Den har forretningens bank siden set nærmere efter i sømmene og har konstateret, at den på alle måder er hjemmelavet og falsk. Angiveligt skulle checken stamme fra Jyske Bank, men numrene på checken stemmer slet ikke overens med bankens sædvanlige kendenummer.
Bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi skal nu forsøge at efterspore checksvindleren.

Senere mødetid: Et eksempel til efterfølgelse

På Egegård skole har en 6. klasse, som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, som forsøg, fået lov til at møde 20 minutter senere om morgenen.
Det har givet en mere rolig start på dagen for eleverne, der samtidig undgår en del af den
farlige morgentrafik på vej til skole.
Resultatet er en mere effektiv undervisning, vurderer klassens lærer.
Formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse, socialdemokraterne, siger om projektet:
"For mig lyder det som om lærere, elever og formentlig også forældre synes, det har været rigtigt godt. Så derfor er det selvfølgelig et eksempel til efterfølgelse, hvis man andre steder også synes, det kunne være en god idé. Men jeg kan ikke forestille mig, det er noget, vi fra kommunen vil gå ind og gøre noget ved, det er helt udelukkende op til lokal beslutning".

Børn efterlades alene i svømmehal

Forældre bruger i stigende grad Bagsværd svømmehal til at læsse deres mindreårige børn af i og efterlade dem alene.
Men selvom der er livreddere til stede i hallen, så opfylder de ikke samme funktion som pædagogerne i en institution.
Derfor bliver reglementet og husordenen for svømmehallen nu skærpet, så forældrene bliver klar over, at selvom der holdes et livredningsmæssigt opsyn, så sker badning på eget ansvar.
Fremover skal børn under syv år være ledsaget af en voksen, der er omklædt. Tidligere var grænsen seks år, og den voksne behøvede ikke at være omklædt.

Genkendelige publikationer

Alle pjecer og publikationer fra Gladsaxe Kommune vil fremover være præget af et mere ens grafisk udtryk.
På den måde skulle det blive lettere for borgerne at genkende afsenderen, fortæller borgmester
Karin Søjberg Holst:
"Borgerne skulle gerne opleve det som udsendt af en professionel organisation og også, at det er let at genkende, at det er kommunen, der sender noget materiale ud".