Fredag den 10. Juni 2005


3000 underskrifter mod posthuslukning i Buddinge

Trods massive protester fra både borgere og politikere, så lukker Buddinge Posthus i morgen.
Post Danmark begrunder lukningen med manglende tilgang af kunder og det faktum, at Søborg posthus ligger mindre end en kilometer fra Buddinge centret. Og beslutningen om at lukke posthuset fastholdes, selvom Gladsaxes økonomiudvalg har protesteret overfor postvæsnet og til den konservative trafikminister Flemming
Hansen.
Enhedslisten tog i sidste måned initiativ til en underskriftsindsamling for bevarelse af det lokale posthus i
Buddinge centret. Det har foreløbig har resulteret i ca. 3000 underskrifter, som vil blive afleveret til Post
Danmark i morgen - på dagen for lukningen:
"Det her er ikke den eneste forringelse vi ser fra Post Danmark. Og hvis ikke vi i Gladsaxe siger fra på et
tidspunkt, jamen så fortsætter det bare. Vi har stillet en række spørgsmål til trafikministeren og vi har også fået nogle svar. Og de er ikke specielt opmuntrende. Han baserer sig på de oplysninger, han har fået fra Post
Danmark, som viser, at i løbet af de sidste år er 4 ud af 7 postkontorer lukket. Altså over halvdelen. Og det
betyder, at gladsaxeborgerne har fået længere til posthuset. I forhold til gennemsnittet i københavnsområdet har borgerne i Gladsaxe længere til posthuset end det er almindeligt i københavnsområdet. Endelig fremgår det også af trafikministerens svar, at 45 ud af de ca. 120 postkasser i Gladsaxe ikke længere bliver tømt om søndagen. Så der er sket en række forringelser. Og det der selvfølgelig er vores frygt i forbindelse med hele den her
privatiseringstanke omkring Post Danmark er, at der vil ske yderligere forringelser, sådan at Mørkhøj postkontor vil lukke, måske også Bagsværd. Og at endnu flere postkasser ikke vil blive tømt i weekenden og at posten
generelt vil komme endnu senere ud", siger enhedslistens Søren Søndergaard, som sammen med Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst siger farvel til Buddinge Posthus på et borgermøde i morgen kl. 12.

Fjerde røveri mod lokalbrugs

Lokalbrugsen i Mørkhøj blev tirsdag igen udsat for røveri.
Det er fjerde gang siden april, at det lille supermarked oplever den tort, og igen er gerningsmetoden, og måske også gerningsmanden, den samme.
En knivbevæbnet mand truer ekspedienten til at udlevere kassebeholdningen, cigaretter og ved nogle tilfælde også taletidskort, hvorefter han stikker af på en knallert.
Manden beskrives som værende omkring de 20 år, 175 til 180 cm høj og dansk.
Røveren har været maskeret ved samtlige røverier – i tirsdags med en hue trukket ned over øjnene og en sweater op over næsen.
Røveriet foregik kort før halv elleve tirsdag formiddag, og Gladsaxe politi er interesseret i at høre fra vidner.

Tung bro eller lys i hovedet

Hvad vejer tungest? At beboerne ikke får bilernes lys i hovedet, eller at en bro kommer til at få et lettere udseende.
Det spørgsmål skal vejdirektoratet tage stilling til i forhold til nye støjskærme på den udvidede motorvejsbro ved Buddinge Hovedgade og Gladsaxe Møllevej.
Naboer til broen ønsker støjskærme, hvor de to nederste meter skærm udføres i et ikke-transparent materiale, så lys og refleksioner fra bilerne ikke rammer ind i ejendommene.
Vejdirektoratet, der står for udvidelsen, foretrækker, at kun den nederste ene meter af skærmen bliver ugennemsigtig. Det skulle angiveligt gøre broen knap så tung at se på – til gengæld må naboerne så til evig tid leve med at få kastet bilernes lys ind i stuerne.
Beboere i området har henvendt sig til det kommunale trafik- og teknikudvalg, som formentlig vil bede vejdirektoratet om at se på sagen endnu en gang.

Gammelkendt nyt

Kognitiv afhøring. Sådan kaldes en ny afhøringsteknik, som politiskolen udbyder kurser i fra næste måned.
Teknikken skulle ifølge skolen give op til 50% flere oplysninger, og går i al sin enkelthed ud på at lære at lytte til den afhørtes forklaring uden at afbryde den afhørtes tankerække.
Men for garvede politifolk er der intet nyt under solen med den kognitive afhøringsteknik – den har de benyttet i årevis, uden dog at være klar over, at den havde et navn.
"Om det lige giver 50, 40 eller 10% mere, det ved jeg ikke, men metoden er en af flere som lidt ældre i faget har brugt længe. Vi ser hver situation an, førend vi vælger afhøringsteknik, afhængig af personen og sagens karakter", siger bedragerichef ved Gladsaxe politi, Henning Nielsen, der netop har fejret 30 års jubilæum som politimand, de seneste 25 år hos kriminalpolitiet.
 
(hør indslaget i sin helhed lydudgaven af Nyhedsmagasinet)