For tredje gang indenfor 14 dage oplevede opskræmte beboere på Rundgården i Søborg igen en ildspåsættelse, endda i samme opgang og på samme etage.
For to uger siden blev der sat ild til den samme dør to gange i løbet af en nat. Begge gange nåede brandvæsenet frem i tide, så ilden ikke spredte sig i beboelsesejendommen.
Lørdag aften var den så gal igen. Her blev der også sat ild til en dør i stueetagen.
Kort efter blev en mand fra samme opgang anholdt af politifolk fra Gladsaxe.
Manden, der før har været sigtet for ildspåsættelse, er foreløbig blevet varetægtsfængslet i 3 x 24 timer, mens nærmere undersøgelser af de tekniske beviser er i gang.
To af de tre drenge, der i efteråret brændte flere kaninburer af på en børneinstitution i Mørkhøj, blev i går dømt i retten i Gladsaxe.
Drengene forklarede, at de havde siddet hjemme hos den ene og drukket meget, uden dog at være blevet rigtig fulde.
Drengene havde hentet noget benzin på en nærliggende tankstation med den intention at lave den enes knallert. Da dette ikke lykkedes, besluttede drengene sig for at bruge benzinen til at brænde nogle ting af med.
De havde først sat ild til et bur ved én børneinstitution, men da der ingen dyr var i, besluttede de sig for at køre videre. På børneinstitutionen ved Kagsåkollegiet satte de ild til adskillige kaninburer, hvor dyrene brændte ihjel, og der skete bygningsskader på både gavl og tag.
Den ene af drengene blev stærkt forbrændt og opsøgte derfor skadestuen, som tilkaldte politiet.
De to af drengene blev idømt 6 mdr. betinget fængsel og med vilkår om opsyn og samarbejde med den kommunale socialforvaltning.
Den tredje af drengene kunne under retsmødet pludselig ikke huske, hvad der var sket, og hans sag vil derfor blive taget op senere.
Foreningen Natteravnene i Gladsaxe har trods en meget klar alkohol-politik modtaget klager over en beruset natteravn.
De frivillige voksne, der vandrer på gader og stræder fredag-lørdag i synlige gule uniformer, skal foruden at skabe ro og tryghed også agere forbilleder for de unge. Og netop derfor kan foreningen ikke have berusede natteravne med på gaden, siger formand Vivi Kramme: "Vi har haft et enkeltstående tilfælde med en af vores ravne, som desværre var kommet i uføre, og gerne af et godt hjerte ville deltage og være så god en natteravn som muligt. Og det er jo al ære værd. Men vi måtte jo altså tage hånd om vedkommende og sørge for, at han fik
øjnene op for, at han altså ikke kunne være rollemodel for vores unge på gaden, når han kom og var påvirket af spiritus. Vedkommende har selv valgt at tage hånd om sit problem og dermed også meldt sig ud af natteravnene. Og vi går stærkt ud fra, at det er en enlig svale vi har set, idet vores alkoholpolitik er, at natteravnene overhovedet ikke nyder spiritus, hverken de dag de vandrer, eller på vandringen. Og i øvrigt er det min opfattelse, at natteravnene i vores forening har et ganske fornuftigt forhold til det at indtage spiritus".
Også i kommunen tager man klar afstand fra natteravne, der er berusede, siger formand for det kriminalpræventive kontaktudvalg og socialudvalget, Erling Schrøder:
"Det er klart, det går jo ikke. Generelt vil jeg sige, at det kan vi ikke stå inde for, fordi de der går som natteravne de skal være et godt eksempel for de unge. Og det er man jo ikke, hvis man dufter af spiritus".
Det er halvandet år siden Natteravnene i Gladsaxe gik sin første tur, og foreningen modtog sidste år Gladsaxe Kommunes Initiativpris for sit arbejde.
Flere tusinde Gladsaxe borgere i alderen 50 år og opefter inviteres lige nu til at være med i en stor undersøgelse af, hvordan livsstil sammen med genfejl påvirker udviklingen af alvorlige folkesygdomme som f.eks. blodpropper og kræft:
"På nuværende tidspunkt er det Gladsaxes borgere vi inviterer som de vigtigste. Vi inviterer omkring 500 hver uge, og af de er der ca. 200 – 250, som møder op til undersøgelsen. Og det er jo ganske flot. De får en gratis helbredsundersøgelse, og bidrager til forskningen ved, at vi får lov til at spørge dem om nogle ting og tage nogle blodprøver på dem og så isolerer vi også arvemateriale, altså DNA, fra dem. Der kan vi så være med til på lang sigt at se, om der er visse ting i arveanlæggene, der giver sygdomme hos nogle mennesker men ikke hos andre. Så de bidrager simpelthen til den generelle forskning i verden", siger professor Børge Nordestgaard fra Klinisk Biokemisk Afdeling på Amtssygehuset i Herlev, som på torsdag i anledning af Forskningens Døgn holder åbent hus fra kl. 17 til 21, og her kan man høre mere meget om undersøgelsen.
Venstre i Gladsaxe går efter at indtage flertallet af byrådspladserne. I hvert fald har partiet stillet 13 personer op til efterårets kommunalvalg, hvor der jo skal findes 25 byrådsmedlemmer.
Blandt listens fem første navne finder vi de to tidligere Centrumdemokrater, Hanne Calberg og Lone Yalcinkaya. Sammen med spidskandidat Bjarne Rasmussen besættes de fem første pladser desuden af to af de navne, der kom ind ved seneste valg, nemlig Ebbe Skovsgaard og Kim Wessel-Tolvig.
Venstre har i dag seks pladser i byrådet. Får partiet samme stemmetal næste gang, og følger vælgerne i øvrigt rækkefølgen på stemmesedlen, så bliver der også plads til Benny Badenfeldt.
Derimod hænger to nuværende medlemmers kandidatur i en lidt tynd tråd. Først på 7. og 8. pladserne finder vi nemlig Karina Ebbensgaard og Birgit Thybjerg Pedersen.