Fredag den 27. Maj 2005


Kritik af apotekerudsalg afvises

Kritikken af apotekerudsalget i Høje Gladsaxe afvises nu.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så mener beboere i Høje Gladsaxe-området, at der er sket store serviceforringelser, siden apotekerudsalget fra 1. april blev overdraget fra Buddinge til Bagsværd apotek. Bl.a. klages der over, at der ikke længere bliver bragt medicin ud om lørdagen. Men det må bero på en misforståelse, siger apoteker Peter Arends. Der er stadig medicinudbringning om lørdagen, det kræver bare, at apotekerudsalget har modtaget bestillingen dagen før.
Det er heller ikke korrekt, at der lukkes, mens der bliver pakket varer ud. Vareudpakningen sker i tidsrummet mellem 9 og 9.30, altså før apotekerudsalget åbner, siger Peter Arends, som stiller sig uforstående overfor Høje Gladsaxe-beboernes kritik. Det samlede antal
åbningstimer er nøjagtigt det samme som før, siger han, men det er dog rigtigt, at der er
ændret på åbningstiderne, så apotekerudsalget nu holder lukket hverdage fra 12 til 12.30, mens medarbejderne spiser frokost:
"Så kan man spørge, hvad skal en apotekermedarbejder dog med en frokostpause. Ja, for det første så er apotekermedarbejderen alene de fleste af ugens dage, der er et par eftermiddage om ugen en supplerende person. Men den person, der er der hele dagen, starter faktisk sin arbejdsdag kl. 9, idét der fra 9 – 9.30 foregår udpakning af modtagne varer. Og det er nødvendigt, at det kommer på plads, inden kunderne kommer ind, ellers kan man jo ikke finde tingene. Og så er der ellers arbejde ind til kl. 17.45, efter 17.30 er der selvfølgelig kasseopgørelse. Så medarbejderen har faktisk en arbejdsdag fra 9 til 17.45. Hvor man i Danmark kan holde til sådan en arbejdsdag uden frokostpause? I øvrigt er frokostpausen også med i deres overenskomst. Og jeg finder ikke, at arbejdsforholdene dér gør det muligt, at indtage frokost løbende med at man ekspederer kunderne. Det synes jeg er uværdigt, især for medarbejderen, men for så vidt også for kunderne. Der er også kunder, der har sagt, at de fuldt ud forstår, at man har brug for sådan en pause. De andre kritikpunkter der har været, de beror altså på misforståelser", siger apoteker Peter Arends fra apotekerudsalget i Høje Gladsaxe Centret.

Røveri mod tankstation

Statoil-tanken på Gladsaxe Møllevej blev i aftes ved halv ellevetiden udsat for røveri.
Mønstret er det samme, som ved så mange andre røverier den seneste tid.
En ung hættemaskeret mand truer med en kniv, får udleveret kassebeholdning, cigaretter og taletidskort, hvorefter han stikker af på en sort knallert.
Manden beskrives som dansk, 18-20 år, 180 cm høj, tynd til almindelig af bygning, og så var han under røveriet klædt i mørkt tøj.
Oplysninger i sagen til Gladsaxe politi på 39691448.

Kontrolaktion mod bagerier

For første gang nogensinde er der gennemført kontrolaktion mod bagerier i Gladsaxe.
Aktionerne mod socialt bedrageri og skattesnyd har hidtil været rettet primært mod pizzeriaer, men som noget nyt nu også mod byggepladser og bagerier.
Frede Mølgaard, juridisk direktør i Gladsaxe Kommune, fortæller om aktionen. "Vi traf 6 ansatte som alle var bosiddende i kommunen. Der var dog en enkelt imellem uden fast bopæl, og en udlænding der ikke var tilmeldt folkeregistret endnu. Han var indrejst den 17. maj, men havde en arbejds- og opholdstilladelse som gik helt tilbage til den 21. apr. Han forhold er nu blevet bragt i orden. Man kan sige, at det var en lille smule betænkeligt, da vedkommende også boede hos den pågældende bagermester og vi kunne ikke ud fra hans dokumenter se hvornår han rent faktisk var indflyttet i kommunen. Men vi er nød til at tage de oplysninger han har givet for gode vare.
Så samlet set ser situationen pæn ud for de bagerier vi ved stikprøve kontrol har besøgt her i kommunen. Og det kan vi kun være tilfredse med".
Kontrolaktionen blev gennemført i et samarbejde mellem ToldSkat, kommune og politi.
Om politiets rolle i aktionerne siger Kim Svenningsen fra Gladsaxe Politi, at deres primære opgave er at beskytte toldpersonalet når de er ude og lave deres kontrol. Derudover skal de tage sig af det mere politimæssige, det kan typisk være i forbindelse med illegal arbejdskraft hvor de skrider ind og fortager anholdelse samt står for den efterfølgende sagsbehandling af den pågældende udlænding sag.

Petanque – også for de unge

Den lokale petanque klub i Søborg går nu til kamp mod fordommene og lancerer et nyt
projekt, som skal få flere unge fra 18 – 28 år til at spille petanque:
"Vi skal ligesom have den fordom væk der går på, at petanque er sådan en hyggesport for ældre mennesker. Det mener vi ikke er rigtigt. Petanque er jo en sport, som er fyldt med konkurrence, spænding, taktik og meget koncentration. Derfor vil vi gerne, også for klubbens skyld, have lidt flere unge ind i klubben. Der må være nogle unge mennesker i Gladsaxe, som ikke ligefrem har fået succes med noget af den populære sport som fodbold, håndbold osv. Og der synes vi, petanque kunne være en mulighed for dem", siger Inger Nielsen, formand for Søborg Petanque Klub, som bl.a. tilbyder gratis medlemskab til unge i hele 2005.

Spillemandsstævne i Aldershvile Slotspark

Der er noget for alle aldre, når der på søndag er spillemandsstævne i Aldershvile slotspark.
Inger Aaberg sørger for aktiviteterne for de yngste, hvor der specielt vil blive fokuseret på at gøre dansen nem for børnene så de kan komme op og danse. Inge Aaberg vil lede dansen for alle der har lyst til at være med.